Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
103 697 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

Facet ma nierówno pod sufitem i to poważnie, przeszedł takie pranie mózgu, że nic go już nie uratuje...To degenerat.
Do tego paskudzi życie Katie Holmes i dzieciom.Żal mi jej i to bardzo, choć nikt jej nie zmuszał do małżeństwa z tym idiotą...Wiedziała co bierze, teraz cierpi.

Facet już kojarzy się w 90% z sektą, a w 10% z kinem, tak sobie napieprzył w życiu.Zresztą aktorskim orłem nigdy nie był ale nie raził jakąś wielką niemotą.
Teraz jest u mnie spalony.

lisoszakal

Lepiej ogladaj wiecej filmow a mniej programów VIVA i VI1 bo Tom to przede wszystkim świetny aktor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
lisoszakal

Zgadzam się z powyższą opinią Cruise jest słabym aktorem. Według mnie jego jedyna dobra rola to Lestat z "Wywiadu z wampirem"

użytkownik usunięty

ja rowniez nie uwazam go za jakiegos super aktora, jednak uwazam, ze w Mission Impossible 3 wypadl bardzo dobrze, z kolei w Ostatnim Samuraju genialnie. Byl to zdecydowanie jego najlepszy film i pokazal w nim, ze grac potrafi.
i nie rozumiem tego czepiania sie odnosnie jego pogladow religijnych. tak naprawde to znaczna czesc spoleczenstwa ktore uwaza sie za wierzacych jest nic nie warta pod wzgledem religii - po prostu udaja wielce poboznych a naprawde wcale tacy nie sa. Osoby, ktore zmieniaja religie (czy to zupelnie inna czy po prostu inny odlam) daja wyraz temu, ze troche interesuja sie swoim zyciem religijnym i potrafia stwierdzic co im odpowiada

"Zgadzam się z powyższą opinią Cruise jest słabym aktorem. Według mnie jego jedyna dobra rola to Lestat z "Wywiadu z wampirem""
Mi sie podobał jeszcze w Zakładniku.

lisoszakal

Kidman to musi być szcześliwa, że od niego odeszła. Szkoda Katie. Tak go nie cierpię, że powinni go gdzieś zakopać najlepiej na wysypisku śmieci, bo jak go widzę w jakimś filmie robi mi się dziwnie w żołądku;/nmp Wojna światów. Szpeci cały świat aktorów z tą jego sektą, porażka na całej lini.

Poziomka2313

Zgadzam się !!! Kiedyś go lubiłem I ciągle lubię jego filmy, ale Człowiekiem jest obłąkanym!! Biedna Kate :(

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ach, Tom! Napisałabym co o nim myśle ale nie napiszę bo... to jest nieciekawy temat i w ogóle.

użytkownik usunięty
beezz

Nie znoszę go. I bez gadania.*******************

Mały (167 cm wzrostu), brzydki, słaby aktor, obłakany scjentolog, któremu kasa przewrociła w głowie, i fałszywy przyjaciel ( jak to sie nagle z Beckhamami zaprzyjaznił, wielka i dozgonna przyjazn, ha ha ha, bo juz w to uwierze...)

Maximilliene

No skoro maly to znaczy gorszy tak ? Niepowiedzialbym moze i masz 2 metry wzrostu ale to nie ty zrobiles/as kariere :P co do wygladu to osobiscie mi sie nie podoba bo byloby to nie smaczne i nie kreca mnie takie klimaty ale aktor jest porzadny z niego i mial kilka porzadnych filmow. A co do tej jego scjentologii no to przesadza i ma na****** na tym punkcie,

Podsumowujac lubie filmy z nim ale to kwestja gustu a o gustach sie nie dyskutuje

Tomason17

Nieee...Mały jest Hofmann, Pesci, Pacino, de Vito, Chaplin, itd. i są super! Łomnicki nie był wysoki i masa świetnych aktorów. Wzrost nie ma znaczenia.

Ale ten mały sekciarz grywa amantów, oficerów, kozaków, przystojniaków, twardzieli na bardzo wysokich obcasach i się do tego nie nadaje.
Poza tym on należy do tych małych, którzy się wstydzą tego (stąd koturny albo obcasiki) i się "powiększa", taki Pesci, czy de Vito ma to gdzieś i gra siebie.
A to małe ma kompleks wzrostu i tyle!

lisoszakal

Pesci i DeVito grają siebie??? CO TY PALIŁES CZŁEKOKSZTAŁCIE?

lisoszakal

hm.Zdziwił mnie Twój komentarz bo zwykle co do kwestii religii,orientacji seksualnych ludzie mają bardzo podobne zdania,że wszystkich i wszystko trzeba tolerować bez względu na szkodliwość wyznania czy orientacji...Taka moda po prostu,tłumy durniów wodzonych za nos przez media które wyraźnie propagują wszystko co amerykańskie,zagraniczne,według nich lepsze,`cywilizowane`... Bardzo dobrze że się o tym wypowiadasz pewnie,nie z zachwianiami i tymi idiotycznymi,`to jest złe,ale z drugiej strony`...Jeżeli coś jest złe to nie ma drugiej dobrej strony...Tom Cruise wciąga znajomych i rodzine w to bagno w jakie sam wdepnął.Czy słyszeliście żeby kiedykolwiek ksiądz czy pastor,zmuszali lub narzucali Wam 'bądź katolikiem!' , 'bądź protestantem!' ? Ja nie słyszałam...
A co do kwestii aktorstwa to nigdy jego role i on sam jako facet mi się nie podobał.Ot,wszędzie o nim głośno,a wybitnym aktorem nie jest.I dziwi mnie że tak `niezależny`,`władczy` Tom (trudno tego nie odczuć patrząc co on zrobił z Katie Holmes...) da się wodzić za nos i wtykać kase scjentologicznym przywódcom...Żałosne. Ukłon dla lisoszakala za odwagęęęę :))

szaro_bure

Koleżanka o nicku szaro-bure.

To, że jest moda na poprawność polityczną to nie znaczy, że wszyscy jej ulegają.
Czasy są takie, że jeżeli arab, cygan albo murzyn będzie w Stanach, czy w zachodniej Europie bił kobietę i ja jej pomogę to zostanę nazwany rasistą.
Rządy Francji, Niemiec Włoch, Austrii boją się interweniować kiedy w ich krajach arabowie katują żony (albo zabijają córki w imię swego koziego honoru), bo owe rządy nie chcą być rasistowskie, chcą być tolerancyjne, poprawne politycznie i cool! i tak dalej...

No a co do tej bandy Tomka Cruise'a masz to samo! Zamiast rozpędzić chałastrę na 4 wiatry jest pełna tolerancja i układność.
A jak coś na nich powiesz to jesteś nietolerancyjnym rasistą.

A Tomasz Cruise (168 cm) po prostu nie nadaje się do pewnych ról i tyle!

lisoszakal

Wg mnie nie jest wybitnym aktorem.Dobrze zagrał jedynie w "Wywiadzie z wampirem" i w "Ostatnim samuraju". Poza tym,tak sobie i swojej rodzinie życie spier**lił przez tą scjentologię,zachowuje się jak obłąkany.Powoli się stacza,mózg mu się nieźle zlansował...sekciarz pieprzony.

katie03

Krótko i na temat!

Ale taka jest prawda!

pzdr.

lisoszakal

Ja tam do niego nie mam nic. Dobrze sie prezentuje na ekranie ten jego egocentryzm. Teraz grywa w gniotach, ale miał kilka lepszych momentów w karierze.
Prywatnie pewnie jest poj...., ale i tak nigdy za nim nie przepadałem, wiec jego ostatnie wybryki po mnie spływają. Artyści mają to do siebie ze nie zawsze dają sie lubić:)

A to lista co najmniej bardzo dobrych filmów z jego udziałem:

* Wywiad z Wampirem
* Firma
* Rain Man
* Kolor Pieniędzy
* Urodzony 4 Lipca
* Ludzie Honoru
* Jerry Maguire
* Oczy Szeroko Zamknięte
* Magnolia - tego akurat nie widziałem, wiec dodaje troche w ciemno - recenzje miał bardzo pozytywne

A to dość dobrych:

* Top Gun
* Wyrzutki
* Szkoła Kadetów
* Legenda
* Młode Strzelby - film dobry, choc nie przypominam sobie tam Cruisa.
* Za horyzontem
* Mission Impossible - osobiście nie lubię tego filmu, ale obiektywnie patrząc, jest dobry

...cholera, więcej tego niż początkowo myślałem.
Jakby nie patrzeć, Cruise ma bogatą filmografie, niezależnie od tego czy umie grac w filmach, czy też nie. Fakty mówią same za siebie:)

lisoszakal

Wśród muzułmanów, katolików i wyznawców innych religii też jest sporo degeneratów, którzy rujnują innym życie. Jak dla mnie to wszystkie religie to sekty, więc po co się czepiać Toma? Wybitnym aktorem nie jest, ale jednak kilka dobrych filmów miał. Poza tym aktora powinno się oceniać po tym, jak wypada w filmach, a nie po tym, jak się zachowuje. Taki np. Nicholson jest dobrym aktorem, ale facetem obleśnym.

lisoszakal

po tym jak traktuje Katie Holmes to go zdecydowanie nie lubie . Jak chce to niech sam sobie naleŻy do scjentologów i robi to co oni a niech nie zmusza imnnych do takich zachowań jak w sekcie :/ dupek i tyle

użytkownik usunięty
sarah496

Co wy macie z ta Katie Holmes? Skoro ta scjentologia jest taka zla to po co wiazala sie z tym zlym i niedobrym Tomem Cruise'm ktory ja do scjentologii, jak mowicie, zmusza? Poki co od Cruise'a nie odeszla wiec moze jej sie to spodobalo.
I jak juz tutaj zostalo powiedziane, komentujcie go jako aktora a nie tego jakim jest czlowiek (jakos po Travolcie, ktory rowniez jest scjentologiem, nikt tak nie pojezdza). A jesli juz jestesmy przy tych filmach to Cruise talent ma i dobrze sie spisuje jako aktor - nie jest ogolnie rewelacyjny, ale jest bardzo dobry (dla mnie rewelacyjny byl w rewelacyjnym Ostatnim Samuraju). Dowodem na to jest chociazby nominacja dla najlepszego aktora w MTV Movie Awards, ktore na dzien dzisiejszy jest chyba bardziej prestizowa nagroda niz Oscary, glownie ze wzgledu na to, ze tam glosuja widzowie, a nie "specjalisci" od siedmiu bolesci

lisoszakal

Mi sie najbardziej podobal z Wywiadzie z Wampirem i lubilam go,ale teraz z czasem jak o nim czytam to tez uwazam ze niezle mu odbilo i współczuje Kate...No ale nic,dostala to co chciala.
Pozdrawiam.

lisoszakal

To właśnie przez takich ludzi jak ty, tacy aktorzy jak Tom mają taką niską ocenę. Oceniasz go za życie prywatne a nie za to jak gra i wcale nie dostrzegasz jego talentu, bo naczytales sie za duzo gazet na jego temat. To śmieszne:D a zarazem przykre, że oceniasz jego malzenstwo z Katie. Mowisz, ze paskudzi zycie Katie Holmes i dziecią a skąd ty do cholery mozesz o tym wiedziec, co byles u niego w domu, gadales z nim?
Dla ciebie moze byc spalony, nie obchodzi mnie to ale takie bezsensowne wypowiedzi zatrzymaj dla siebie. Może i tobie kojarzy sie w 90% z sektą, mi w 100% z fenomenalnym aktorem. pomysl przez chwile, to pokokarzysz, ze zaden dobry rezyser nie zatrudniłby cienkiego aktora w takich filmach w jakich zagrał Tom. Popatrz sobie na jego filmografie. Rzycze powodzenia w dalszym czytaniu głupich brukowców;)
Pozdrawiam.

Malwa_4

ja RZycze Ci żebyś mniej denerwowała się przy pisaniu komentarzy i nie popełniała takich błędów,bo to śmieszne jest...A co do Toma,mnie nie musisz się czepiać,nie lubię go jako aktora i uważam że nawet jakbym go znała jako człowieka również nie przypadłby mi do gustu z głupkowatym uśmiechem i tymi spojrzeniami...Są lepsi,mniej deceniani,nie aż tak bogaci jak on...Szkoda że większość z Was nie potrafi tego docenić...

Malwa_4

doceniani* miało być :D ,a jeszcze jedno chciałam dodać...Hm,niekoniecznie czytam brukowce żeby zauważyć obszerne artykuły na temat jego wyznania,czy świetnych wakacji,albo porodu rodzinnego o.O (cóż żeby opisywać jak to wyglądał poród żony to trzeba być stukniętym ale mniejsza... ;)) wystarczy że wejdziesz na interie,onet,wp... A że to w ogóle czytam to inna rzecz ;D z ciekawości i z nudów,ot po prostu...I czasem zaczynam wątpić w gatunek ludzki,zwłaszcza że coraz więcej krejzolów i pozerów,zamiast porządnych aktorów się w Hollywood pojawia.Myślę że trzeba zacząć się powoli przerzucać na kino europejskie,w gruncie rzeczy wcale nie jest gorsze,raczej mniej zauważane.

szaro_bure

Nie będe sie z Tobą klocic, bo to nie ma najmniejszego sensu;)
Pozdrawiam=)

Malwa_4

Malwa pewnie i jest dobrym aktorem ale tacy Will Smith i Jada Pinkett też są scentojologami i zachowują sie normalnie a Tom chyba za bardzo sie wczuł w tą rolę i w głowie mu sie pomieszało:)

użytkownik usunięty
lisoszakal

Aktorem jest spoko, ale kolesiem faktycznie powalonym ^^
Ten to ma luzy pod sufitem!!

Został fajnie wydrwiony w Strasznym Filmie 4 xD Uśmiałam się xD

lisoszakal

Jak dla mnie aktorem jest średnim(choć w Rain Manie mi się podobała jego rola) a jako człowiek kawałem debila. Lakierek do paznkci, puderek, żonę traktuje jak niewolnicę, trwoni forsę na sektę dla debili(sam twórca tego gówna powiedział że najlepszym sposobem na zarabianie grubej forsy jest sekta), przyjaźni się z innym wyfiolkowanym jak k..a Beckhamem i jeszcze za często bywa na meczach Realu Madryt (co dla mnie jest gwoździem do trumny :P)

Pewnie ktoś wyskoczy że wielbię Brando, który także był kawałem sk....syna. Owszem, ale sam nie wiem czemu mi to nie przeszkadzało. Może dlatego że Brando używał rozumu...

lisoszakal

http://www.egoisci.pl/2200/uwolnic_katie/

Znacie większego kretyna od niego?

lisoszakal

tylko większym przygłupom kojarzy sie z sektą, normalnym widzom kojarzy się z filmem. ZALECANE MNIEJ PRASY BRUKOWEJ

GhostFace

widzę że mało kto zwraca uwagę na to jak gra w filmach a zajmuje się tym co Tom robi w życiu prywatnym,może napiszcie do niego z propozycją jaką wiarę ma wyznawać,z kim ma się przyjażnić,z jaką kobietą życie sobie ułożyć,jak zająć się rodziną (i do Kate,że waszym zdaniem nie jest z nim szczęśliwa i powinna szybko się z nim rozwiesć i związać z ...-no nie wiem zaproponujcie jej kogoś)

GhostFace

Dla normalnych widzów ten karłowaty przygłup jest cieniutkim, słabiuteńkim aktorzyną, grającym na bardzo niskim poziomie.
Przygłupy (te większe) uważają, że to małe gówno umie grać. Mylą się haniebnie, bo to małe gówno nie umie grać!

ZALECANE OGLĄDANIE WARTOŚCIOWYCH FILMÓW Z DOBRYMI AKTORAMI, A ZEPCHNIĘCIE NA DALSZY PLAN TAKICH MIERNOT JAK BRACIA MROCZKOWIE, TOMASZ STOCKINGER, JAN WIECZORKOWSKI, MARIUSZ CZAJKA, CZY WSP.WYŻEJ TOMASZ CRUISE.

ps- zatem tomek nie dość, że sekciarz i przygłup to jeszcze aktorzyna z niego do kitu...

lisoszakal

po prostu nie lubisz gościa i tyle. Nie jedź mu od gówna. Tym bardziej że gośc jest przy kadrze która tu wymieniłes mesjaszem aktorstwa!
Sprawdz tytuły(może widziałes, ale gdybys widział wiedziałbys że gośc u mie grac) : MAGNOLIA, URODZONY 4 LIPCA, WYWIAD Z WAMPIREM, JERRY MAGUIRE
zawsze jest co najmniej dobry i mocno przykłada się do roli, nie jest to Wieczorkowski kurwajegomać! Ja np. Mroczki znam tylko ze słyszenia bo sram nie mało istotne brukowce i polską telewizje która jest w istocie niebytem wizyjnym. I tak wiem że szakalolisie masz łeb na karku, ale wbijasz Tomiemu zbyt ostro bezpodstawnie.

GhostFace

A dziękuję, dziękuję (za ten łeb) :-))

Ale z tym małym kafarem trza ostro po bandzie, bo inaczej wlezie nam wszystkim na łeb! ;-)
Temu przeklętemu sekciarzowi tylko kat może pomóc!

ps- Tomek, wypad z baru! (i tak uważam, że to małe gje jest aktorem do d..y)

lisoszakal

Tomek ma nasrane w głowie, ale dalej będę sie upierał, ze aktorem jest co najmniej bardzo dobrym. Zreszta, czy absolutny perfekcjonista Kubrick zatrudniłby do swojego filmu aktora o przeciętnych umiejętnościach?
Nie ma bata, nigdy w życiu, na pewno nie Stanley.

Motorcycle_Boy

Ech...Motorcycle, mój druhu serdeczny! Mam bombę teraz...Niech Ci będzie!! :-)))

lisoszakal

No, to rozumiem ;)

lisoszakal

Zgadzam się z tobą Lisoszakalu, facet ma niezłe popieprzone w głowie już nie raz mówiono że został wciągnięty do sekty i podobno coś za swoje pieniądze organizował, ostatnio było nawet mówione że Kate Holmes też weszła do sekty, a raczej została wciągnięta przez Cruisa, a ci co mówią że pieprzymy głupoty to mijają się z prawdą jak już kilka osób mówi że tak jest to chyba nie rzadna prowokacja ani plotka