Chciałbym Was prosić o wypisanie propozycji filmowych na płytach DVD z Tomaszem Knapikiem jako lektorem. Tytuł filmu i jeśli to możliwe dystrybutora. Chciałbym sobie nabyć jakieś dvd czytane właśnie przez T. Knapika a nie mam o nich żadnych informacji. Na kasetach vhs było sporo filmów czytanych przez pana Tomasza a na DVD królują współcześni lektorzy.
Ja posiadam tylko 1 pozycje filmową z Tomaszem Knapikiem jako lektorem na dvd.
Maszeruj albo giń! dystrybutor: film media, project dvd
DVD:
- X-Men (2000) też VHS i Blu-Ray
- To właśnie miłość (2003)
- Britannic (2000)
- U-571 (2000)
- Desperaci (2000)
- Sekret Saszy (2010)
- Moce ciemności (1994)
- Zły porucznik (1992)
- Ulice nędzy (1973)
- Najdłuższy dzień (1962)
- Kevin sam w domu 4 (2002)
- Conan Barbarzyńca (1982)
- 2 młode wina (2009)
- Kocham cię od tak dawna (2008)
- Przeklęty (1996)
Tyle pamiętam. Mam nadzieję, że pomogłem. ;)
Dzięki pomogłeś bardzo ;) nie wiesz czy ten Conan to ten z Vision? A przeklęty (thinner) to myślałem, że na dvd nie ma lektora, natomiast wiem, że na kasecie wyszedł "po polsku".
Co do "Conana" to niestety nie wiem. Masz rację co do filmu "Przeklęty". Na dvd nie jest do kupienia w wersji z lektorem. Trochę się tutaj zapędziłem. :)
Conana wydał Imperial. Ścieżka z Knapikiem jest nieco zwalona, lektora nagrali trochę za cicho w stosunku do reszty dźwieku i czasami go prawie nie słychać.
- Highander II (stare wydanie jednopłytowe wersji Renegade, lub gazetowe z Highlanderem 2 i 3 na jednej płycie, obydwa z fatalnej jakości obrazem)
- Cobra (blu-ray)
- Kolumb Odkrywca - od Epelpolu, wybrakowane wydanie bez angielskiej ścieżki audio z fatalnej jakości obrazem, ale ścieżka z Knapikiem jest ok więc podłożyłem ją pod niemiecki blu-ray.
generalnie żeby oglądać więcej filmów z Knapikiem zostaje albo VHS, albo synchro ścieżki z kasety lub TV pod obraz z DVD lub blu-ray. Tym sposobem mogę obejrzeć ze swoim ulubionym lektorem takie filmy jak Rambo, Rambo III, Commando, Terminator 1,2,3, Predator, Predator 2, Twierdza, Czerwony Skorpion, Mroczny Anioł, Na Krawędzi, Drzewo Jozuego, Rocky, Rocky 3,4, Bliźniacy, Uniwersalny żołnierz, Pulp Fiction, Wściekłe psy, Sędzia Dredd, Death proof i inne.
Ostatnio wydano na blu-ray trylogię Mad Max i pierwszy z filmów czyta Knapik, a trzeci Lucjan Szołajski.
Ciekawe, myślałem, że do blue rayów nagrywają nowe ścieżki lektorskie a nie używają starych, nagranych wcześniej.
Ja mam na płycie bajkę Disneya "Piękna i Bestia" zgraną z kasety VHS. Genialna wersja, gdzie lektorem jest właśnie Tomasz Knapik. Nie ma lepszej wersji językowej tej bajki. Nawet polski dubbing wysiada przy tej wersji. Nieraz słysząc jego głos przypomina mi się dzieciństwo i stare, dobre bajki czy filmy z lektorem na VHS :)