Veronica LakeI

Constance Frances Marie Ockelman

8,2
395 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Veronica Lake

Prawdę powiedziawszy nie widziałam żadnego, dlatego proszę miłośników tej uroczej pani
o polecenie kilku filmów, które warto obejrzeć ze względu na fabułę bądź jej rolę.

Z góry bardzo dziękuję!

MademoiselleDrama

(1942) This Gun for Hire
(1942) I Married a Witch
(1942) Glass Key, The
(1941) Sullivan's Travels
(1946) Blue Dahlia, The

nephilim_718

O, dziękuję ślicznie. Postaram się dotrzeć do wszystkich.

MademoiselleDrama

jeśli będą problemy - służę pomocą:)

MademoiselleDrama

a tutaj mała lektura i rewelacyjne zdjęcia - http://zaszyfrowane.wordpress.com/2012/03/17/veronica-lake/

nephilim_718

O, dzięki : D. Widzę, że jest też o innych aktorkach starego kina, chętnie poczytam. Jestem oczarowana tym jak kobiety wyglądały i prezentowały się na ekranie lata temu. Zupełnie coś innego niż dziś. Nie mówię że teraz jest gorzej, ale to niesamowite jak one potrafiły przyciągać wzrok i zachwycać, mimo że nie było wtedy fotoszopa i innych komputerowych pomocy.

MademoiselleDrama

Dokładnie tak, zgadzam się, one miały w sobie magię która emanowała pod każdym względem, ruchy, mimika, głos - coś cudownego. Jak widziałem Dietrich w filmie Marocco to oniemiałem z zachwytu jak subtelnie potrafi wypowiedzieć nawet najmniejszą kwestię. No i te zdjęcia.. rozmarzyłem się :)

nephilim_718

O tak, Marocco miazdzy. Jeden z najlepszych filmow jakie widzialem. Az dziw bierze, ze tak malo znany.

nephilim_718

Obecnie dostępny też jest Ramrod (1947)

MademoiselleDrama

W "Podróżach Sullivana" zagrała absolutnie genialnie :)

ponder

Dzięki za odświeżenie tematu. Kompletnie o tym zapomniałam, a w wolnym czasie chętnie nadrobię zaległości.