Uważacie się za kinomanów erudytów????To jeden z najbardziej utalentowanych
reżyserów jakich miałam okazję zobaczyć!!! I tu nie chodzi o młodzieńczy bunt,skoro
uważacie,że jest kiepski,to macie najwidoczniej kiepski gust filmowy! Podajcie mi chociaż
jeden przykład takiego kunsztu,ale u reżysera,który nie przekroczył 25 lat!!
dokładnie, zgadzam się, czekam już z niecierpliwością na jego kolejny film, jest genialny !!! uznany przez krytyków i nagradzany ale oczywiście nasz zawistny naród krytykuje wszystko...
hej, hej, przystopuj trochę! to, że Tobie się coś podoba, nie oznacza, że wszystkim musi. i na odwrót, ale po to jest forum, by wyrażać swoje opinie.
a to, że film jest uznawany przez krytyków kompletnie nic nie oznacza (przytyk do akoya'i). nie od dziś wiadomo, że gusta "zawodowych znawców" bardzo się rozjeżdżały z opinią publiczną - żaden to wskaźnik.
na mnie film "wyśnione miłości" nie zrobił żadnego wrażenia - czyt. mi się nie podoba (i mam prawo do takiej opinii ;P). kunsztu próżno tu wg mnie szukać. jedynie muzyka go ratuje. i chyba nieprędko sięgnę po kolejny film X.D.
wszystko co chciałam napisać zostało tu już napisane, mogę tylko dodać, że również czekam z niecierpliwością na następny film, oceniłabym go na 10, jednak jeden obejrzany przeze mnie to film to za mało bym mogła być w tej sprawie obiektywna.
zgadzam się absolutnie ^^ uwielbiam to, w jaki sposób akcentuje banalne detale, których normalnie nikt by nie zauważył, jak dopracowuje scenografię w każdym calu i jak dopasowuje muzykę do filmu. Soundtracki z jego filmów są niesamowite :3
zgadzam się z całą wypowiedzią! Zafascynował mnie i jego filmy. Potrafi idealnie dobrać każdy najmniejszy mankament. Jego filmy to arcydzieło. Ogromnie potrzeba takich reżyserów pomysłów jakie zainicjował Dolan. Nie zawsze wiek idzie w parze z dojrzałością a wręcz przeciwnie! Jest pełno dojrzałych ( chodzi mi tu o wiek a nie faktyczną dojrzałość wewnętrzną) a kręcą na śmiesznym poziomie filmy nic nie wnoszące banał za banałem. Dolan pokazałam nam coś przede wszystkim innego. Przełamał rutynę, te mało śmieszne komedia lub dramaty które dla mnie ostatnio to obyczajówki.