Dla niedorozwiniętych?
Ech, szkoda gadać po prostu. Dno, syf i wszystko co najgorsze. Można się nieźle wkurzyć, ale ubawić - nawet w najmniejszym stopniu.
Najśmieszniejsze, że nas, Ślązoków (że pozwolę sobie przez chwilę reprezentować na tym forum swoją grupę etniczną) przedstawia jako kompletnych debili, a co poniektórzy z nas jeszcze im przyklaskują i oglądają tego gniota. Trzeba chyba nie mieć za grosz godności.
To samo możnaby powiedzieć o Polakach z Warszawy którzy oglądają polskie seriale komediowe np "Niania" ci aktorzy również robią z siebie debili i jakoś nikomu to nieprzeszkadza!
Masz słuszność. Niania była śmieszna do pewnego momentu. Graczykowie to już jest kompletne gówno. Czy "daleko od noszy"
A Kiepscy? Jakoś nikt nie burzył się, że wrocławski pijak (Ferdek z Waldkiem na czele) przynosi wstyd temu miastu. Bo to przecież jest tylko film.
dla ślązoków i sympatyków tego humoru! genius genius "hubert dworniok, korfantego 13 mieszkania 6"
Według mnie ludzie nie rozumiejący tego specyficznego humoru nie powinni komentować serialu.
Masz rację, powinni wchodzić, komentować i głosować tylko ci, którzy oceniają serial 10/10, wtedy serial miałby bardzo obiektywną ocenę! Ludzie, czy wy nie myślicie? Jednemu się podoba, jednemu nie, czy to tak trudno zrozumieć i uszanować czyjąś opinię? Ten portal to nie jest zbiorowiskiem fanów poszczególnych filmów tylko służy do wymieniana się opiniami
Chamstwo nie popłaca. Jeśli ktoś rozumie, o co chodzi w tym serialu, a mimo to uważa, że jest słaby - taka ocena jest jak najbardziej na miejscu. A ponad połowa Polaków nie zna gwary śląskiej i nie wie o co kaman. I wali jedynkami po Filmwebie.
Pff... to może po kaszubsku zaczną seriale wpuszczać o_O
Nie róbmy z przeciętnego Polaka idioty, kilka razy miałem nieprzyjemność obejrzeć ten... serial i niezrozumienie gwary było najmniejszym problemem. Ten serial najzwyczajniej w świecie NIE JEST ŚMIESZNY.
Kwestia gustu bo mnie akurat śmieszy zwłaszcza stare odcinki jak np: "Wóz szwagra", "Komórka", "Łowca wampirów", "Alojz", "Autokomis", "Siła woli", "Mistrzowie kuchni", "Manewry", "Agnieszka", "Majster klepka", i wiele innych których teraz nie wymienię bo jest ich dużo.
Czasem byłem zmuszony do obejrzenia pojedynczych odcinków i to chyba najgorszy serial jaki do tej pory widziałem. Inne mnie rozbawiały swoją głupotą ale ten wyjątkowo mnie denerwował.
"Specyficznego humoru"? Gratuluję znalezienia czegokolwiek w tym serialu, co można nazwać specyficznym. A już zwłaszcza nazwania tak serialowego... hmm... humoru.
Człowieku to kwestia gustu ja nierozumiem zachwytu nad Rodzinką.pl co tam śmiesznego jest a z Bercika można się zawsze pośmiać np te jego szalone pomysły zarobienia pieniędzy albo jak zawsze psuł biznes swojemu śp szwagrowi Ernestowi.
dla mnie. dla ciebie pewnie hela w opalach, niania i reszta warszawskiego goffwna
E tam..Święta Wojna to kozacki serial i nie ruszają mnie negatywne opinie. Wszystko jest dla ludzi a ten serial nie każdemu musi odpowiadać. Nie lubię polskich produkcji, bo większość to jakieś romanse..Święta Wojna jest super, nawet jeśli ktoś napisze, że to serial dla debili..