PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204768}

Święta wojna

1999 - 2008
5,1 10 tys. ocen
5,1 10 1 10289
4,5 2 krytyków
Święta wojna
powrót do forum serialu Święta wojna
ocenił(a) serial na 1
lowaladas

Dla niedorozwiniętych?
Ech, szkoda gadać po prostu. Dno, syf i wszystko co najgorsze. Można się nieźle wkurzyć, ale ubawić - nawet w najmniejszym stopniu.
Najśmieszniejsze, że nas, Ślązoków (że pozwolę sobie przez chwilę reprezentować na tym forum swoją grupę etniczną) przedstawia jako kompletnych debili, a co poniektórzy z nas jeszcze im przyklaskują i oglądają tego gniota. Trzeba chyba nie mieć za grosz godności.

al_jarid

To samo możnaby powiedzieć o Polakach z Warszawy którzy oglądają polskie seriale komediowe np "Niania" ci aktorzy również robią z siebie debili i jakoś nikomu to nieprzeszkadza!

sebastian22221

Masz słuszność. Niania była śmieszna do pewnego momentu. Graczykowie to już jest kompletne gówno. Czy "daleko od noszy"

użytkownik usunięty
sebastian22221

A Kiepscy? Jakoś nikt nie burzył się, że wrocławski pijak (Ferdek z Waldkiem na czele) przynosi wstyd temu miastu. Bo to przecież jest tylko film.

No dokładnie więc czemu niektórzy mieli pretensje do Bercika, to tylko serial.

użytkownik usunięty
al_jarid

Na pewno nie dla takich dzięciołów ja ty, dziecko.

ocenił(a) serial na 9
lowaladas

Dla Ślązaków ...

za krótki <br/> za krótki <br/>

lowaladas

ooo, nie. 1/10 jest zarezerwowane dla "m jak miłość".
;P

ocenił(a) serial na 10
lowaladas

dla ślązoków i sympatyków tego humoru! genius genius "hubert dworniok, korfantego 13 mieszkania 6"

użytkownik usunięty
lowaladas

Nie dla ciebie napewno... nie podoba się? To nie oglądaj!

jak ma ocenić film bez oglądania?

użytkownik usunięty
lowaladas

Według mnie ludzie nie rozumiejący tego specyficznego humoru nie powinni komentować serialu.

Zgadzam się z Tobą.

Masz rację, powinni wchodzić, komentować i głosować tylko ci, którzy oceniają serial 10/10, wtedy serial miałby bardzo obiektywną ocenę! Ludzie, czy wy nie myślicie? Jednemu się podoba, jednemu nie, czy to tak trudno zrozumieć i uszanować czyjąś opinię? Ten portal to nie jest zbiorowiskiem fanów poszczególnych filmów tylko służy do wymieniana się opiniami

użytkownik usunięty
Taquito

Chamstwo nie popłaca. Jeśli ktoś rozumie, o co chodzi w tym serialu, a mimo to uważa, że jest słaby - taka ocena jest jak najbardziej na miejscu. A ponad połowa Polaków nie zna gwary śląskiej i nie wie o co kaman. I wali jedynkami po Filmwebie.

Pff... to może po kaszubsku zaczną seriale wpuszczać o_O
Nie róbmy z przeciętnego Polaka idioty, kilka razy miałem nieprzyjemność obejrzeć ten... serial i niezrozumienie gwary było najmniejszym problemem. Ten serial najzwyczajniej w świecie NIE JEST ŚMIESZNY.

Soffcik

Kwestia gustu bo mnie akurat śmieszy zwłaszcza stare odcinki jak np: "Wóz szwagra", "Komórka", "Łowca wampirów", "Alojz", "Autokomis", "Siła woli", "Mistrzowie kuchni", "Manewry", "Agnieszka", "Majster klepka", i wiele innych których teraz nie wymienię bo jest ich dużo.

sebastian22221

Czasem byłem zmuszony do obejrzenia pojedynczych odcinków i to chyba najgorszy serial jaki do tej pory widziałem. Inne mnie rozbawiały swoją głupotą ale ten wyjątkowo mnie denerwował.

ocenił(a) serial na 1

"Specyficznego humoru"? Gratuluję znalezienia czegokolwiek w tym serialu, co można nazwać specyficznym. A już zwłaszcza nazwania tak serialowego... hmm... humoru.

pvlpl

Człowieku to kwestia gustu ja nierozumiem zachwytu nad Rodzinką.pl co tam śmiesznego jest a z Bercika można się zawsze pośmiać np te jego szalone pomysły zarobienia pieniędzy albo jak zawsze psuł biznes swojemu śp szwagrowi Ernestowi.

ocenił(a) serial na 9
lowaladas

dla mnie. dla ciebie pewnie hela w opalach, niania i reszta warszawskiego goffwna

ocenił(a) serial na 8
ambershine

E tam..Święta Wojna to kozacki serial i nie ruszają mnie negatywne opinie. Wszystko jest dla ludzi a ten serial nie każdemu musi odpowiadać. Nie lubię polskich produkcji, bo większość to jakieś romanse..Święta Wojna jest super, nawet jeśli ktoś napisze, że to serial dla debili..