PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204768}

Święta wojna

1999 - 2008
5,1 10 tys. ocen
5,1 10 1 10289
4,5 2 krytyków
Święta wojna
powrót do forum serialu Święta wojna

Ernest. szwagier

ocenił(a) serial na 10

Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda. Wlaśnie przypominam sobie odcinki od początku i wiele mam niejasności ;-)
Ale przede wszystkim nurtuje mnie Ernest. O ile pamiętam z późniejszych odcinków Andzia wyrażała się o Erneście, że to jej brat. A teraz, w początkowych odcinkach ani razu takie stwierdzenie nie padło - wciąż tylko Bercik mówi o nim szwagier, szwagier ...
O co chodzi?

ocenił(a) serial na 9
kasiusia88

Fajnie że wreszcie jakiś nowy temat :)
Fakt, wprost nie było to powiedziane, ale może twórcy wyszli z założenia że skoro szwagier to każdy sie domyśli, że to brat Andzi,
Ja zauważyłem inną nieścisłość. Mianowicie w pierwszych odcinak Bercik wprost mówi że Andzia nie jest jego żoną, tylko narzeczoną. A potem nagle są już małżeństwem. Mało tego, w późniejszych odcinkach jak pojawia się temat długości stażu małżeństwa to zawsze jest mowa że trwa ono już od dawna (przed rozpoczęciem akcji serialu).

kasiusia88

No skoro szwagier to wiadomo, że brat Andzi (bo jaka inna konfiguracja wchodzi w grę ?). Co do ślubu to owszem nie jest to ściśle określone ale charakter serialu tego nie wymagał, więc w zasadzie nie ma to większego znaczenia. Takich nieścisłości było zresztą więcej.