Chętnie bym obejrzał ten serial od początku czyli od odc 01 - Kolega z wojska.
Drogi Sebastianie widzę że jesteś bardzo aktywny na forum mojego ulubionego serialu i że wiesz o nim wszystko,dlatego jeśli znajdziesz czas odpowiedzieć na nurtujące mnie szczegóły będę wdzięczny:
1.W którym odcinku Bercik po raz pierwszy pojawia się bez wąsów ??
2.Tytuł i numer odcinka w którym Karlik wpadł za łóżko i nie wychodził długo bo było mu tam dobrze??.
3.Od kiedy Zbyszek i Bercik chodżą do Szynku u Alojza??
4.Od którego odcinka mieszkanie ma kolor w kuchni pomarańczowy.??
5.Tytuł odcinka z Grzegorzem Peksą ??.
6.Czy kiedykolwiek pokazano Zbyszka na bazarze??
7.Czy pokazano kiedyś koleżankę Andzi Krysię oraz żonę Kipusia.
8.Gdzie w końcu kręcono serial,w Katowicach, czy Poznaniu.
Być może zastanawia cię po co te szczegóły,ale chciałbym po prostu wiedzieć.
Na szybko mogę odpowiedzieć na poszczególne pytania.
2 "Podziemny Hanys" ale nr odcinka teraz nie pamiętam.
3. W sumie już od prawie początku ale pierwszy raz to szynk było widać w odcinku "Alojz".
5. "Strongman"
6. Nie pokazano go nigdy na bazarze.
7. Krysia występowała w kilku odcinkach np: "Hołda", żony Kipusia nie było widać.
8. W Katowicach.
I jeszcze jedno pytanie i już nie zawracam ci głowy :nie orientujesz się dlaczego tak szybko skończyli emisję na Polo tv ?, i po co pokazywali po kilka razy te same odcinki ?,doszli chyba tylko do tych z 2001 roku. Czyżby niska oglądalność ?, bo raczej o pieniądze nie chodziło,przecież serial sprzed lat nie mógł nie wiadomo ile kosztować.
Z tego co wiem mieli tylko pozwolenie czy wykupili te pierwsze 70 parę odcinków, na więcej nie mieli, dlatego potem zaczęli powtarzać.
A ile w końcu miał lat, bo w jednym odcinku padło że chodzi do 2 gimnazjum, a w jeszcze innym że do 5 klasy podstawówki ??