Telenowela słaba... Prostagonista sztuczny... Prostagonistka nawet mi się podoba... Nie dorównuje "Esmeraldzie" (starsza wersja) z 1997 roku z Leticią Calderon...
Od 5 września w TV4 - https://www.novela.pl/premiery/swiatlo-twoich-oczu-od-5-wrzesnia-w-czworce/comme nt-page-1/#comment-500189
Dla mnie już oryginalna Esmeralda był słaba/sztuczna więc wątpię aby było gorzej .
Mnie się podoba o wiele bardziej niż Esmeralda. Leticia Calderon była potwornie sztuczna, z wiecznie wytrzeszczonymi oczami do tego chemia miedzy głównymi bohaterami mogłaby zmrozić kostki do lodu
Ja uważam, że obie pozostawiają wiele do życzenia. W Esmeraldzie o wiele lepiej opisany wątek Gracieli i Adriana, Vanessa i Lino tak niby wiemy, że się kochają ale... Tutaj komplet punktów dla aktorów z wersji z 97. Z kolei fajnie pokazana jest przemiana Prudenci i dzieciństwo Mariny. Generalnie Światło twoich oczu jest bardziej rozbudowane niż Esmeralda, czasami wręcz przesadnie. Co do aktorów to mnie osobiście nie podoba się aktorka odtwarzająca rolę Lucreci i Anity.