Obejrzałem odcinek 2. Na razie jest jak z "Filarami Ziemi". Niemalże wszystko odbiega od książki lub jest zmienione ale mimo różnic serial wciąga. Tylko jedna zmiana mnie wkurzyła - zlikwidowanie siostry Caris i zmiana na ślub Caris & Elfric a nie Siostra Caris & Elfric. Ale ogólnie czekam na kolejne odcinki :) PS. Kto robi muzykę do tej części? Czy tak jak w Filarach Trevor Morris?
PS#2: W przypadku "Filarów..." serial obejrzałem pierwszy a książkę czytałem potem tutaj na odwrót stąd bardziej zauważam różnice.
No i zamiast szalonej babki Mattie jako wiedźma. Ona była oskarżona ale później i uciekła :) Ale co będę wam pisał :) CZYTAĆ KSIĄŻKE :)
Co do tego ślubu to masz całkowitą rację. W ogóle to to było bez sensu, wzięli ślub tylko po to, żeby jeszcze w tym samym odcinku Elfric pogonił Caris. Zamiast tego mogli pokazać, że Caris była dość "nowoczesna" i w ogóle nie chciała wychodzić za mąż(nawet za tego którego pokochała). A Ty emillo nie musisz co krok przypominać o książce, fakt jest świetna, ale nie zapominaj że to forum filmowe;)