Pewno że kościół był oznaką cnót w średniowieczu, a to wszystko co wypisują to przez te
anty kościele produkcje i zarówno krucjaty jak i wyprawy krzyżowe zostały wymyślone
przez reżysera filmu "królestwo niebieskie" a haniebne czyny i chciwość to już wina
"Filarów ziemi" i "świata bez końca" . Luuuudzue przecież kościół to bagno i mafia do
dzisiaj, tylko wtedy mogli palić na stosach - fakt to im u cieli. Ale za to do dzisiaj siedzą w
polityce i finansach.
Widać mamy do czynienia z neojakobinskim antyklerykałem któy swoja wiedze o KK czeprie nt propagandy proetstanckeij a potem komunistycnzej (nie nie jestem wierzacy po prostu jestem historykiem i mam beke z dyletantów i z tego typu produkcji) tak ci tylko wpsomne ze dzieki popullaryzatorowi historii Jedrkowi z zamku Chojnik nawet dzieic w gimnazjach wiedzą ze na stosach czarwoncie palili....protestancji i nie w Średniowieczu tylko meidyz XVI a XVIII wiekiem (bo teologia klasycnza nie uznaje czegos takeigo jak czary jesli ktos ma nadprzyrodzone zdolnsoc pochdoza one od boga w teologi protestnckiej na odwrót) a co do krucjat to jzu nawet nei wiem jakim trzeba byc debilem aby nizauwazyc ze islam połknął pół siwata chrzescijanskiego w tym wieksza czesc Bizancjum i krucjaty były dopwoeidzia na inwazje islamu a bezposrednią odpowiedzią na apel ALeksego cesarza wschodniorzymskiego (czy jak kto wioli bizyantyjskiego) siegnij do lietarury naukowej a nei opeiraj wiedze na filmach zanim zacznies zbiedaironizowac nt ze ludzi enarzekają na tę mizerną produkcje
A ja uwielbiam wręcz "uczonych" i "wybitnych psychologów" którzy po przeczytaniu jednego komentarza potrafią "zaksięgować" gościa w szufladce ideologicznej, etnicznej i kulturowej. Polecam użytkownikowi Sauron3 współprace z A.Macierewiczem, razem rozmontujecie każdego :)