PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501262}

Żona idealna

The Good Wife
2009 - 2016
7,9 18 tys. ocen
7,9 10 1 17841
7,3 6 krytyków
Żona idealna
powrót do forum serialu Żona idealna

Będzie się działo w tym odcinku. Każdy fan nie może opuścić tego odcinka. To co zrobili to trochę niemożliwe do zaakceptowania.

ocenił(a) serial na 10
rafiq11

Nadal w to nie wierzę... Ale Josh Charles napisał na TT, że chciał odejść.

rafiq11

Jak napisałam już w poprzednim temacie, bardzo brutalnie rozwiązali problem. Josh jest świetnym aktorem i trochę mi smutno z powodu jego decyzji. Myślę, że jego odejście jest już samo w sobie ogromnym szokiem i producenci mogli poinformować o tym widzów nieco łagodniej :P
Z drugiej strony myślę, że dzięki takiemu zwrotowi akcji końcówka sezonu może być bardzo ciekawa. Trochę się obawiam spadku oglądalności serialu, bo po ostatnim odcinku ludzie mają mieszane uczucia.

Co do odcinka 5x16 to jedno czego możemy być pewni - będzie bardzo smutny.

Tu jest więcej informacji o odcinku 5x15 i kilku kolejnych epizodach:
http://serialowiec.pl/seriale/the-good-wife/the-good-wife-zona-idealna-informacj e-na-temat-ostatnich-odcinkow-5-sezonu-zony-idealnej/

ocenił(a) serial na 10
rafiq11

Nie, nie, nie!

rafiq11

Nowy zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=U3RMTH5PP34

tyrankafw

To będzie smutny odcinek, ale i zarazem bardzo ciekawy. Już nie mogę się doczekać poniedziałku :)

rafiq11

Będzie mega smutny odcinek.

Z resztą sama Julianna w rozmowie na FB z fanami sugeruje by zaopatrzyć się w opakowanie chusteczek.

rafiq11

Zaczyna się chyba sprawdzać to, co mówią o planie serialu, że atmosfera jest ciężka, a Julianna diwą.

Binula

Tak mówią? Ja raczej spotkałam się z przeciwnymi opiniami :P

tyrankafw

Oglądam ten serial od początku i co rusz spotykałam się z dziwnymi opiniami odnośnie atmosfery na planie. Nie jestem megafanką tego serialu, niemniej czytam spojlery,jakieś tam wywiady i rzuciło mi się w oczy, że właściwie nigdy nie widziałam zdjęć załogi TGW poza planem, a widziałam chyba każdego innego serialu, który oglądam,

Binula

Nie zapominajmy, że to aktorzy - ja mam do nich mieszane uczucia :D Potrafią dobrze kłamać. Raczej spotykałam się z opiniami, że aktorzy lubią pracować z główną bohaterką. Ale szczerze mówiąc podchodzę do tych wszystkich informacji z dystansem. Producenci każdego serialu próbują stworzyć wokół niego piękną otoczkę. Wątpię, że kiedykolwiek ktoś przyznałby otwarcie, że aktorzy się nienawidzą a atmosfera na planie jest beznadziejna. Jak to w USA - wszystko jest "emejzing!" :D

Binula

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Julianna taka jest. Ilekroć ogladam z nią wywiad wydaje się być bardzo sympatyczną i wesołą osobą.

Zuza_20

W kilku wywiadach z innymi aktorami czytałam też, że lubią z nią pracować. Nie wiadomo ile w tym prawdy, ale też do końca nie chce mi się wierzyć w jakąś beznadziejną atmosferę na planie. Zresztą póki nie odbija się to na serialu, to szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi ;)

Binula

"Zaczyna się chyba sprawdzać to, co mówią o planie serialu" ha ha ha
rozumiem, że podajesz nam informacje z pierwszej ręki bo na planie serialu serwujesz aktorom kawę i przekąski

skąd się biorą takie młotki jak ty? z jakiego bazaru?

the_men_from_okinawa

Opanuj człowieku entuzjazm i trochę grzeczniej się odzywaj.

ocenił(a) serial na 10
Binula

No chyba nie bardzo. Proszę: https://www.youtube.com/watch?v=g2Hwj15F-AM Wspólnych zdjęć też jest sporo, wujek google przyjdzie z pomocą. Poza tym ten serial nie musi się promować "spontanicznymi" fociami na instagramie, broni się czym innym i chwała mu za ten brak nachalnej i sztucznej kampanii.

magdalena_pn

Zawsze jest też coś pośrodku, nie tylko sweet focie. Przykładem jest tutaj obsada np. Homeland, Breaking bad czu True Blood.
Wystarczy wejść na amerykańskie fora dot. serialu i jest tam wiele informacji odnośnie chłodnych stosunków na planie.
Wujek google mi z pomocą nie przyjdzie, bo miałam na myśli akcje, które gdzieś tam się przewijają, a nie takie, które muszę szukać googlach.

ocenił(a) serial na 10
Binula

A powyższy filmik jest oczywiście dowodem na ten chłód ;) Julianna, która odbierając nagrody zawsze powtarza, że kocha ekipę, a ekipa się promiennie do niej uśmiecha. Z pewnością to ćwiczą przed lustrem, bo tak naprawdę głęboko skrywają nienawiść. Zresztą, nie wiem, po co Ci takie info o relacjach na planie. Głupie plotki znudzonych babć na targu.

ocenił(a) serial na 9
magdalena_pn

Ja również odniosłam wrażenie, że jest ona bardzo ciepłą osobą, a reszta obsady bardzo dobrze na nią reaguje. Podczas odbierania nagród zawsze była tak słodko wzruszona i wypowiadała się o kolegach z planu z niekłamanym uczuciem.
Zgadzam się z jedną z wypowiedzi - zbyt brutalnie potraktowali odejście Josha. Takie drastyczne pożegnanie jednej z głównych postaci to lekka przesada. Poza tym wątek Will&Alicja bardzo dużo wnosił do serialu. Będę za tym tęsknić, bo jak na porządnego romantyka przystało marzyło mi się szczęśliwe zakończenie.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Jestem w szoku... Will był moją ulubioną postacią! :(

ocenił(a) serial na 9
boskapienkowska

Ja tez jestem w SZOKU !!! Nie czytam nigdy info na temat seriali które oglądam. Ale tego sie po TYM serialu nie spodziewałam !!!

Jaki nie był, na pewno będzie mi brakować Willa :)

rafiq11

Ja już po, a Wy? Odcinek pierwsza klasa, wstawki w wyobraźni Alici, dotyczące Willa, coś wspaniałego. A zakończenie...mhm...piękne i wzruszające.
No i Kalinda...przeżywa to na swój sposób.

Odcinek świetny, "wyciskacz łez", prawie że;)

a Waszym zdaniem?

eskobor

Ja czekam chociażby na na angielskie napisy, ale coś później są niż zwykle.

eskobor

Na początek przyznaję, że GW to mój ulubiony serial z otwartych telewizji amerykańskich, poziom nie osiągalny dla reszty chłamu tam prezentowanego ze schematyzmem akcji do bólu powielanego plus dużo kiepskiego aktorstwa.

Nie czytam newsów, spoilerów itd. dlatego dla mnie odstrzelenie Willa było mega niespodzianką. Josh Charles to świetny aktor i prawdopodobnie osiągnął ten etap w karierze, kiedy jest wóz albo przewóz, skoczy wyżej, albo będzie grał jedynie drugoplanowe rzeczy, życzę mu powodzenia, boję się jedynie, że trudno będzie go zastąpić w GW, bo to jego wielbicielki trzymają oglądalność tego show w Stanach.

Po obejrzeniu 5x16 sądzę, że scenarzyści wiedzą co robią, oby teraz producenci coś wymyślili, bo Fox nie może być przecież zastępstwem Josh Charlesa, oby to była jedynie jakaś zgrywa producentów, chociaż komediowy show Foxa, został skasowany i facet jest bez pracy.

eskobor

Moim zdaniem to był kolejny odcinek na wysokim poziomie :) Był bardzo smutny, ale nie było w nim wielkiej żałoby jakiej się obawiałam. Kilka zabawnych momentów i wiele scen dających do myślenia. Jestem pewna, że te kilka odcinków piątego sezonu jakie pozostały, będzie równie ciekawych.
Foxa się nie obawiam - nie będzie go dłużej niż 4 odcinki. Ludzie mają go już troszkę dosyć, a producenci nie są obojętni na opinię publiczną. Myślę, że podobnie jest z nową postacią Finna. Na razie mają go do końca 5 sezonu, a to czy zobaczymy go w 6 sezonie w dużej mierze zależy od tego, jak zostanie odebrany przez widzów.

ocenił(a) serial na 8
tyrankafw

Też się martwiłam, że będzie jak z tą stażystką, która była tam dopiero tydzień, a wyła niesamowicie.
A ja Finna już lubię. :) Goode to dobry aktor, a Finn na lekach był bardzo przekonywujący. :D

boskapienkowska

Mi też po tych 2 odcinkach podoba się postać Finna, ale nie znam tego aktora go z innych produkcji, więc podchodzę do niego z dystansem. Ta scena z nim na lekach była fajnym pomysłem. Alicja mogła z nim porozmawiać o śmierci Willa nieco swobodniej.

boskapienkowska

motyw ze stazystka byl genialny.
"zabieraj rzeczy i nigdy nie wracaj"

NokiaFi

Każda firma by taką pracownicę zwolnili. Obłuda nie za granic.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Aż trudno uwierzyć, że nie ma już Willa w serialu. Taka mocna postać, od samego początku był ważną figurą. Tak wiele z nim przeszliśmy i nagle nie ma już Gardnera. Jak na razie dziwnie jest bez niego, mam wrażenie, że zaraz gdzieś się pojawi na ekranie. Będzie mi brakować tego faceta, był jak jeden z filarów produkcji. Chyba wiele osób myślało, że scenarzyści kiedyś wrócą do jego wątku z Alicją. A tu koniec Pana Gardnera. Bez niego to już nie ta sama 'Żona idealna'. Szkoda, że Charles zdecydował się odejść z produkcji. Wielka szkoda. A sama scena śmierci Willa, bardzo poruszająca. Szczególnie ten but pałętający się po sali sądowej. W jednej chwili był w szczytowej formie, a moment później leży na podłodze i umiera.

użytkownik usunięty
pietrusia

jezeli o mnie chodzi to NAGLE moje zainteresowanie serialem spadlo I to bardzo.