PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112367}

Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37269
6,0 3 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Marissa i Alex :)

użytkownik usunięty

Osobiście uważam je za najładniejszą parę w historii "Życia na fali". Obie są piękne i seksowne (szczególnie Alex), i razem tworzą naprawdę świetną parę. Ich związek jest jak na razie najciekawszym wątkiem w "Życiu na fali". Szkoda, że szybko się skończy, bo naprawdę warto byłoby to pociągnąć dłużej (przykładem może być Willow w "Buffy: Postrach wampirów"). Nie dziwię się, czemu fani na całym świecie uznali je za najlepszą parę w "Życiu na fali" i byli strasznie zawiedzeni tym, że scenarzyści na powrót rzucili Marissę w objęcia Ryana... No przecież, ile można?! Cała sprawa z Ryanem i Marissą jest już nudna. Jako przyjaciele są okej, ale jako para - mówię stanowcze NIE! Scenarzyści powinni Marissę zostawić z Alex, a Ryana z Lindsay i byłoby naprawdę zajebiście. Ale jak zwykle... spieprzyli sprawę :| Zauważyłem nawet, że między Ryanem i Marissą nie było takiej "chemii" jak pomiędzy Alex i Marissą.

Całkowicie sie z Tobą zgadzam:) To jest najlepsza para... naprawde szkoda, że sie rozstaną... psuja do siebie, a poza tym wszyscy "ogladacze" chcą, aby po prostu były ze sobą. Jak narazie tylko to mnie interesuje w "Życiu na fali", gdy sie rozstaną nie wiem czy będę dalej oglądać. Uwielbiam Alex... chciałabym, zeby częściej ja pokazywali w serialu. Masz rację... Rayan i Marissa są już nudni:/ MY CHCEMY MARISSY I ALEX! hih... pozdrówka :)

gunn090

I JA SIE Z WAMI ZGADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moze nie tyle ze para jest fajna (raczej za Marrisa nie przepadam ) ale jak zaczela byc "niegrzeczna" dziewczynka to ojoj cos lepiej ... ale moim zdaniem moze i lepiej ze zrobili z tego "przygode" bo czy ja wiem niech Alex (ja to UWIELBIAM) znajdzie sobie fajnego chlopaka :P aha MACIE racje niech Alex stanie sie hehe ze tak powiem Glowna Bohaterka ;)

użytkownik usunięty
Shizma

Fajnie, że się ze mną zgadzacie :) Na początku również nie przepadałem za Marissą, ale zauważyłem, że pod wpływem Alex zaczęła zmieniać się na lepsze. Czemu, oj czemu, scenarzyści nie pociągnęli tego wątka dłużej??? :((( Shizma, dlaczego Alex ma sobie znaleźć chłopaka, skoro woli dziewczyny? Nie rozumiem takiego myślenia :| Twórcy serialu powinni się postarać o Olivię Wilde, żeby wróciła do 4 sezonu, i powinni dać jej jakąś fajną historię związaną z jakąś fajną laską :P A na razie pozostaje nam podziwianie krótkiego, aczkolwiek, gorącego związku Alex i Marissy (dzisiejsza końcówka była po prostu przepiękna...) :)

gunn090

też tak uważam!!! one są Extra!!!! Jeśli chcesz po dyskutować bardziej na ten temat to pisz: aniaw4@o2.pl uwielbiam je!!! więcej ALEX I MARISY!!!!! Pozarawiam papa

Ja też sie z wami zgadzam one do siebie świetnie pasują i tworzą genialny duet.Jak dla mnie Lindsay i Ryan do siebie pasują i scenarzyści nie powinni niczego burzyć no ale...niestety:(
A tak na marginesie to spoko że jesteście tacy tolerancyjni i że to rozumiecie:)

użytkownik usunięty
summer91

No właśnie, scenarzyści powinni wszystko zostawić tak jak jest teraz, czyli Marissa z Alex, Ryan z Lindsay, a jeśli już chcą się "pobawić", to niech się "bawią" trójkątem - Seth, Summer i Zack. A Marissa i Alex są naprawdę słodkie razem :)

ocenił(a) serial na 10

A ja nie bardzo tak uważam...Wiem fajnie by było jakby Marissa z Alex były razem, ale bardzo lubię paczkę, która była czyli Marissa i Ryan, Seth i Summer wtedy było najlepiej! A napewno scenarzyści coś nam wymyślą lepszego niż związek Marissy i Alex...

ocenił(a) serial na 9
AnnLee

Popieram, to rzeczywiście najciekawszy wątek na razie w O.C.
czy ktoś się orientuje czy po odejściu Mischy, z powrotem pojawi się Shannon Lucio w 4 serii?

ocenił(a) serial na 9
AnnLee

Popieram, to rzeczywiście najciekawszy wątek na razie w O.C.
czy ktoś się orientuje czy po odejściu Mischy, z powrotem pojawi się Shannon Lucio w 4 serii?

ocenił(a) serial na 10
mate21

Marissa powinna sie ustatkować i to właśnie z Alex! Ryan niech zostanie z Lindsay!!! marissa i Alex 2 w klejności najlepsza para w The O.C. Bo związek Marissy z Ryanem był nudny. Błe....

ocenił(a) serial na 8
lileczka19

A co sie stanie z Lindsay? Bo ja ogladam odcinki w tvn a chcialabym wiedziec co bedzie z nia i Rayanem... :)

ocenił(a) serial na 10

A ja nie przepadam za Alex, uważam, że Marissa jest od niej o wiele ładniejsza i dziewczęca, dlatego wcale nie jestem tak chętna ich związkowi. Ogólnie nie mam nic przeciwko takim parom, ale Marissa zawsze bardziej pasowała mi do Ryana. Oboje b. mdli z charakteru.
Poza tym, jak ktoś wcześniej wspomniał, mi też podobała się stara paczka. Ryan, Marissa, Summer, Seth.

ewelina_5

Oj tak byli mdli :) ale Alex jest fajna i nie jest to typowa "serialowa" dziewczynka dlatego ja lubie :D:D:D:D a co do ich par ja nie mm absolutnie nic no ale jakos z przyzwyczajenia mam jakos tak ze Fajna dziewczyna z Fajnym kolesiem :P:D:D ale tak jak jest moze trwac dluzej :D

użytkownik usunięty
ewelina_5

Wiedziałem, że pojawią się głosy ludzi, którzy wolą monotonię, czyli Ryan z Marissą i Seth z Summer. Gdyby polscy widzowie mieli wpływ na kręcenie seriali amerykańskich, wszystkie wyglądałyby jak "M jak miłość", czyli wszystko ładnie i poprawnie, a do tego nudno i zwyczajnie :P

ocenił(a) serial na 10

JA SIE Z WAMI NIE ZGADZAM!!! Marissa i Alex wcale nie są ładną parą,są bardzo ładne jako kobiety ale żeby zaraz razem chodziły,to obrzydliwe,może jeszcze ślub wezmą.Najładniejszą parą Życia na Fali jest Summer i Seth mam nadzieję zę do siebie wrócą,oby Ryan i Marissa też byli razem pod koniec bo wiem ze Marissa ma umrzeć w ostatniej seri:/

ocenił(a) serial na 10
Ana_Lucia

I tak będzie ta cała monotonia. R&M, S&S. A Alex zostanie na lodzie. Chyba, że sie zwiąże a Lindsay.

użytkownik usunięty
lileczka19

Wiem, że będzie monotonnie... dlatego cieszę się związkiem Marissy i Alex póki mogę :P

ocenił(a) serial na 10

Nie sądze, aby wprowadzenie wątku homoseksualnego, który nota bene już się pojawił, było jedynym sposobem na urozmaicenie serialu i powstrzymanie go przed staniem się amerykańskim mjm. Marissa i Alex nie pasowały mi wizualnie, a poza tym żadna konfiguracja zawierająca Marissę nie jest dla mnie atrakcyjna. Ani ona i Ryan ani związek z Alex nie przyprawiają mnie o palpitacje serca. Kurde, chyba naprawdę jestem monotonna i poprawna!

ocenił(a) serial na 10

Nie sądze, aby wprowadzenie wątku homoseksualnego, który nota bene już się pojawił, było jedynym sposobem na urozmaicenie serialu i powstrzymanie go przed staniem się amerykańskim mjm. Marissa i Alex nie pasowały mi wizualnie, a poza tym żadna konfiguracja zawierająca Marissę nie jest dla mnie atrakcyjna. Ani ona i Ryan ani związek z Alex nie przyprawiają mnie o palpitacje serca. Kurde, chyba naprawdę jestem monotonna i poprawna!

ocenił(a) serial na 10

ocenił(a) serial na 10
ewelina_5

Nie rozumiem co ciekawego jest w związku homoseksualnym dwóch kobiet przecież to chore:/

użytkownik usunięty
ewelina_5

Jeśli chciałaś być złośliwa w stosunku do mojej osoby, to Ci się to nie udało, "moje drogie dziecko" ;) Twój komentarz mnie "rozbawił" :) A tak na przyszłośc, wystarczy raz napisać, a nie 3 razy się powtarzać :P

A ja powiem tak: skoro i Jimmy i Luke wyjechali (też)przez Marissę, to niech on asama wyjedzie! Jakoś nie lubię jej, a tym bardziej źle wygląda z Ryanem, który jest naprawde wporzo. Co do ALex to nic do niej nie mam, ale lepiej prezentuje się z dziewczyną u boku niż z żałośnym Sethem, który znówuż nie powinien być z piękną, acz lafciowatą Summer. Za to Zach jest the best!

agnavi

Jak dla mnie moga zostac razem a co do marissy to ona zniknie :P ale mogli by Alex wprowdzic bardziej w zycie O.C a nie zeby grala jakas tam rolke :P predzej czy puzniej i tak sie skonczy ten "romans" :/

I masz całkowitą rację! ja niestety nie jestem jeszcze tak wtajemniczona i codziennie śledzę na TVN ich przygody. Kumpela ściągnęla z neta dalsze wersję (bo ja narazie jestem na 2 ) to się dowiem o co chodzi!!! Marisa i Alex tworzą zajebistę parę!!!!! Trzeba by je poznać w realu!!! Są boski!e!!!! Czyli ich związek się rozleci!? Jak to się stanie!!!! A tak słodko wyglądają razem, szczwgólnie jak się całują!!!

aniaw4

Faktycznie ożywiają akcję serialu i jest o wiele ciekawie ale ja wolałam gdy była z Ryanem.Ale...sama wybrała ;/

viki94

Szkoda, że się tak szybko rozstaną... szczerze, chciałabym żeby Alex została w serialu i miała jakąś większą rolę. Macie rację (niektórzy), że ożywia serial, ponieważ nie jest "typową" postacią. Troche punk'ówy i szaleństwa... podoba mi sie to :) dobrze, ze jest jakis wątek homoseksualny... to urozmaica serial, a po drugie mamy już XI wiek, więc wszystko jest całkiem normalne. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
gunn090

No tak mamy XXI wiek ale to nie znaczy żeby na wszystko tolerować,chyba że lubicie związki homoseksualne bo jak widze jak sie całują dwie babki lub dwóch facetów to mi się niedobrze robi:/

ocenił(a) serial na 6
Ana_Lucia

Ja lubie lesbijki , gejami sie brzydze =P . Ale lesbijki czemu nie jeszce jak sa takiej urody jak te 2 panie , poza tym takie taki trojkat bylby fajny 2 ladne lesbijki i ?

użytkownik usunięty
gunn090

Dobrze, że w Polsce są jeszcze takie osoby jak Ty :) W dzisiejszym odcinku Marissa wprowadziła się do Alex i już zaczynałem się cieszyć, ale znowu pojawił się ten durny Ryan... :/

nooo dzisiejszy byl zajefajny szczegolnie jak Marissa powiedziala matce i Jak Seth ich(Marisse i Alex) zobaczyl too.... :D:D:D:D strasznie mi sie dzis to podobalo :P

ocenił(a) serial na 8
Shizma

Zgadzam się że między Alex i Marrisą zdecydowanie jest chemia, one z resztą bardziej do siebie pasują nić Rayan i Marrisa (IMO), scenarzyści nie chcieli rozwijać tego wątku żeby zyskać poprawność..Ale po co?? Też się zastanawiam czy będę dalej oglądać O.C a dla fanów tego związku załączam fajnego linka z fragmentami z serialu ;) pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=aqNf-qhO6U8&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eforumcommunit y%2Enet%2F%3Fc%3D44792 [www.youtube.com/watch?v...]

Joern

Scenarzyści zdecydowanie mogli bardziej wciągnąć Alex w życie OC...

ocenił(a) serial na 10
summer91

Cieszę się że związek Alex i Marissy nie potrwa długo,kompletnie nie podoba mi sie ich związek,Julie miała rację ze to tylko przejściowe.

ocenił(a) serial na 10
Ana_Lucia

Ja też się cieszę bo taki związek to poprostu jakaś pomyłka. Ale uważam też że Alex jest super aktorką i jej wątek powinien zostać. Mogłaby się pojawić jakaś nowa dziewczyna i zwiazać Alex. Ale Marisa mogłaby wrócić do Ryana. Ja bardzo lubiłam tę starą paczkę którą tworzyli Summer Seth Marissa i Ryan.

użytkownik usunięty
Joern

Widziałem już ten filmik :) Na YouTube jest pełno filmików z Malex (Marissa i Alex), wszystkie są super! Nie wiem naprawdę czy będę jeszcze oglądać ten serial, kiedy zabraknie Alex... Scenarzyści powinni byli posłuchać opinii większości widzów i zostawić związek Marissy i Alex w spokoju, a nie niszczyć go.

No Wlasni Alex powinna Byc wciagnieta na liste glownych bohaterow

trudno bez zwiasku przezyjemy ale zeby ALEX BYLA GLOWNIEJSZA a nie epizod grala

użytkownik usunięty
Shizma

Mogliby dać Alex jakąś nową fajną dziewczynę (np. Arielle Kebbel, kto widział "American Pie: Wakacje" wie o kim mówię) i zostawić ją w serialu. Można by było zrobić coś takiego, że Marissa z czasem zrozumiałaby, że to Alex była tą jedną jedyną, a nie Ryan i próbowałaby do niej wrócić, ale ta byłaby już zajęta... Wiele można by było wymyśleć.

no jakby nie patrzec :P a ta aktorka tez jest fajna :D:D

mogli by cos jezcze zrobic no ale ten serial juz jest zrobiony tzn nie dokonca ale...

Joern

czesc Joern chciałabym sie dowiedziec jak odczytuje sie te filmiki na tej twojej stronce bo po angielsku nie umie

Joern

jak bedziesz na tej stronie to napisz jak to sie odczytuje bo ciebie nie ma prawie wogóle