bardzo dobry serial propagandujacy milicje w tamtym okresie.GŁównym bohaterem jest porucznik borewicz,inteligętny,bezpardonowy policjant o oryginalnym typie urody-nie wiem czemu go kreowano na przystojniaka,wg mnie jakos przystojny nie był.BOrewicz jest połączeniem SHerlocka HOlmesa i brudnego Harrego,z jednej strony mozę rozwiazać zagadkę na której niejeden inteligent zje zęby a z drugiej strony możę dać w morde nielepiej od dobrego boksera.Oczywiśćie jest on takze cwaniakiem który obradza sie w rożnym towrzystwie,a to 200 dolarów skonfiskuje to zachodnimi autami się wozi.(oczywiscie nie swoimi bo w mysł propagandy jeźdizł fiatem 125p a potem polonezem).Prócz tego jest ANtoni ZUbek który raczej jest przeicwnieństwem borewicza,tryzma sie on reguklaminu i jest duzó mniej odważny od BOrewicza.Pomimo tego ze serial miał być propagandą to wg mnie jest śiwenie zrobiony,duzó akcji,wątków.WIdz nie bedize się nudził podczas ogladania.
MOa ocena to 8/10
Dawno nie widziałem równie flejtuchowatego tekstu. Nie tyle chodzi mi o treść ile o formę. Po co piszesz skoro nie masz szacunku do tych, którzy będą to czytać. Mało inteliGĘTne zachowanie.