WM to może nie dno, ale 1000ZU jest znacznie inteligentniejsze. Dowcip
tutaj nie wynika z przekleństw czy charakteru Czesia, ale przedstawienia
natury człowieka jako takiej. Powiem, że serial niejednokrotnie zmusza do
weryfikacji swojego postępowania.
Ja mam małą uwagę, aby Bartek miał w asyście 2 dodatkowych scenarzystów.
Kobietę i faceta w wieku 45 i 60, bo niektóre wątki aspekty są spłaszczone
(nie uwydatniają tego co wynika ze słabości człowieka oraz czasami pewne
motywy działań są w sposób nietrafiony akcentowane) i domniemam, że wynika
to z młodego wieku scenarzysty, a także usadowienia się w jednej grupie
społecznej. Praca dodatkowych scenarzystów polegałaby tylko na konsultacji
poruszanych aspektów, bo sama fabuła ma nogi, a wątki ładnie się rozchodzą
i schodzą.
1000ZU opowiada o życiu człowieka od 5 do 35 lat, dlatego najchętniej będą
go oglądać ludzie w przedziale 25-35, gdyż w tedy czerpią z serialu na
całej linii.
Chyba masz rację w kwestii iż najchętniej będą go oglądać ludzie od 25 do 35 lat.Ja nie mieszczę się w tym przedziale wiekowym i dlatego 1000ZU uważam za serial nudny i mało wciągający,zresztą moi ponad 40 letni rodzice też.Albo po prostu nie trafia do mnie ten typ humoru.Mimo wszystko dalej wole oglądać włatców móch mimo iż wielu nawet fanów uważa że nowe odcinki są okropne(ja tak nie uważam).Zresztą taki Dyrektor Bladzki ze swoim zdrabnianiem wyrazów czy "dobry" szatan nie mogą się równać z mistrzowskim akcentem Pani Frał czy bezbłędnym duetem Marcel-pukownik,ale każdy ma swoje zdanie którego broni.
Pozdrawiam.
Uważam, że 1000 złych uczynków to serial ponadprzeciętny(jak na polską animacje) pod względem scenariusza i niezłych pomysłów, lecz jedno mnie naprawdę dobija - jakość animacji. Jest ona po prostu odrzucająca jak dla mnie, zrobiona na szybko. Szczególnie źle się czuje gdy patrze na animacje ruchu postaci, oraz ruch ust postaci, przez co czuje się jakbym oglądał czeską kreskówkę z co najmniej słabym dubbingiem ( nie chodzi mi tu o głosy postaci, ale o dopasowanie - jakby każda postać byłą brzuchomówcą.
tylko 7/10, mogło być znacznie wyżej