Serial godny polecenia . Fabuła już mnie wkręciła i mam nadzieję że nie będzie "cancelled" po 1 sezonie bo to ostatnio plaga seriali typu sci-fi. Poza tym pierwowzór bardzo mi się podobał , obejrzałem z 5 razy :-) A rozbieżności serial a oryginał są jak najbardziej mile widziane. Widać że tworzy się prawdziwy wątek 12 małp i wiele pytań kim oni są i skąd się wzięli. Nie tak jak w oryginale o bandzie aktywistów z bradem pittem na czele :-) tu są przedstawieni całkiem inaczej , bardziej tajemniczo. A co do pierwowzoru to skończył się pewnym niedopowiedzeniem . Kto oglądał to pewnie wie o co mi chodzi.
Serial jak na razie dosyć dobry, brakuje mi seriali sci-fi ostatnio dlatego ten serial tak dobrze mi się ogląda. Podam kilka różnic między filmem a serialem, plusem podam moje teorie. Pierwszą, ale to dużą różnicą względem oryginału jest zamienienie postaci granej przez pitta w kobiete. Jak na razie nie ma rewelacji, jednak może potem będzie lepiej. Kolejną zmianą względem filmu jest motyw podróży w czasie. W filmie była to chęć raczej odkrycia wirusa, a w serialu przerwanie epidemii i uratowanie 7 miliardów osób. Kolejną różnicą jest tytułowy wątek 12 małp, w filmie w małym stopniu wykorzystany, tutaj będzie całkowicie inaczej. No i zaczynamy teorie. W serialu postać Jones w drugim odcinku mówi, ze miała 37 lata gdy wydarzyła się ta epidemia, więc jak dobrze licząc urodziła się w 1980 roku. Dokładnie w tym samym roku urodziła się główna bohaterka serialu. A epidemia wydarzyła się w 2017 więc wszystko się zgadza. Nawet wygląd, są całkiem podobne. Tylko mi sie tam jedno nie zgadza. Czemu nie pamięta swoich czasów, przecież to się już wydarzyło
Zobaczymy jak to się dalej rozwinie , przed nami co najmniej 8 odcinków. Mam nadzieje że scenarzyści stworzyli jakieś dodatkowe wątki aby fabuła nie skupiała się wyłącznie na tytułowych 12 małpach , tak żeby serial nie zamulił . A co do pani Jones to po prostu jeszcze za mało o niej wiemy , możemy tylko spekulować kto to tak naprawdę jest i jaką posiada wiedzę na temat przeszłości. Zobaczymy w kolejnych odcinkach . Pozdrawiam.
Powiem tak nawet nie dokończyłem czytać Twojej wypowiedzi! jesteś świerzo czy świeżo? Chcesz żeby ludzie czytali co masz do powiedzenia zaprzyjaźnij się ze słownikiem
No oczywiście że "świeżo" ! Mój błąd , przepraszam. Jeden na około 100 wyrazów , dalej jest już dobrze. Tak że może pan śmiało czytać dalej . Proszę tak się mocno nie spinać na każdy zauważony błąd bo w końcu przestanie pan sr@ć !!!!
Nie wiem jak to z pamięcią, ale chyba wie kim jest bo za bardzo broni linii czasowej Cassandry.
Może właśnie tak miało być. Linia czasowa według mnie jest jedna. Raczej cole na nią nie wpływa tylko tak jak w terminatorze pisze historię która się zamyka. Taka pętla trochę