PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38365}

13 Posterunek

1997 - 1998
7,2 126 tys. ocen
7,2 10 1 125759
6,5 22 krytyków
13 Posterunek
powrót do forum serialu 13 Posterunek

Genialny.

ocenił(a) serial na 10

Zaraz po Kiepskich najlepszy polski serial komediowy.

ocenił(a) serial na 10
Kamilos1992

Dokładnie

Goracy

chyba was pogięło. o ile 13 posterunek jest całkiem dobrym serialem, Kiepscy sa tylko kiepscy.
przełączcie czasem polsat na cos innego, albo wypożyczcie/kupcie/ściągnijcie sobie KLASYKI polskich komedii

użytkownik usunięty
ner

Tobie chyba chodzi o te nowe serie Kiepskich, które nie napawają humorem.

no

ocenił(a) serial na 8
Kamilos1992

Dokładnie ;)

Sanjana1995

Nowe odcinki kiepskich są słabe ale te stare są naprawdę świetne.Ale 13 posterunku nic nie przebije.Ten serial jest po prostu genialny.

rokstar

najlepszy 10/10 z czystym sumieniem

Kamilos1992

zdecydowanie są lepsze polskie seriale, tylko że stare. np Zmiennicy, Alternatywy 4 w sumie to nawet Niania i Rodzina zastępcza są już lepsze. jaki sens jest klikać wszystkim 10/10 a później w polecanych ma się jakieś g*wno. Ciężko jest później znaleźć coś dobrego w rankingu gdyż trzeba się przekopać przez tony śmieci. Chociaż jak się dłużej zastanowić to najlepszą polską komedią są obrady sejmu, szkoda tylko, że zawierają sceny grozy.

ocenił(a) serial na 8
cahirxxx

no coś Ty, W Alternatywach mnie kompletnie nic nie zaciekawilo
niania? rodzina zastępcza? chłopie z czym do ludu ?

13 posterunek został u mnie na bdb oceniony
kapitalny humor, bdb gra aktorów, a wszystko to dzieje się zawsze w jednym pomieszczeniu

to samo stary poczciwy Świat wg kiepskich z babką i Waldusiem. ten serial jest tak głupi że aż śmieszny. Ukazuje wszystkie wady Polaków w śmiesznym kontekście

ocenił(a) serial na 8
paulinapa

no z tą grą aktorską to przesadziłaś. dałabym 13 posterunkowi 10/10 ale gra aktorska jest (moze tak było zamierzone) beznadziejna,sztuczna,drętwa,teatralna. Aczkolwiek i tak zawsze lubiłam ten serial,bo pomysły i fabuła są świetne ;)

a co do kiepskich,to może kilka pierwszych odcinków było do pośmiania,później niestety juz tylko mnie odstraszał prostactwem.O tych najnowszych sezonach/odcinkach nie wspomne,bo biją głupotą.Może kwestia zmieniających sie gustów z wiekiem.

ocenił(a) serial na 7
paulinapa

Ja na przykład wolę Rodzinę Zastępczą od Kiepskich, Alternatywy też całkiem dobre są.

Kamilos1992

próbuję zrozumieć fenomen 13 posterunku i kiepskich, ale nie potrafię. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi, co w tych serialach jest tak urzekającego i zabawnego, że zasłużyły sobie na tak wysoką średnią? Moim zdaniem oba seriale rażą prymitywnością i ukazują Polaków jako kompletnych idiotów i prostaków. O ile Kiepscy udowadniają jeszcze, że Polak potrafi i jego pomysłowość na zarobienie a nienarobienie się jest ogromna, o tyle w 13 posterunku nie widzę nic zabawnego ani satyrycznego.

ocenił(a) serial na 8
odzia_2

Według mnie 13 Posterunek jest lepszy ;)

ocenił(a) serial na 10
szanona

13 Posterunek jest śmieszny od tego badziewnego świat według kiepskich

Necronomicon

Śmieszny jesteś. Kiepscy lepsi.