PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38365}

13 Posterunek

1997 - 1998
7,2 126 tys. ocen
7,2 10 1 125698
6,3 20 krytyków
13 Posterunek
powrót do forum serialu 13 Posterunek

Aż dziw, że masowa publika i krytycy tak mocno skrytykowali ŚWK mając na uwadze, że serial Ferdynandzie wydaję się zdecydowanie mnie obrazoburczy niż 13 Posterunek.
Mimo całej sympatii i śmieszności "13-stego" to w dzisiejszych czasach jest on dość kontrowersyjny by nie powiedzieć - rasistowski, homofobiczny czy seksistowski.
O ile ŚWK śmieje się z Polaków "jadąc" po naszych stereotypach dotyczących nieróbstwa, alkoholizmu i cwaniactwa to 13 Posterunek jedzie po bandzie po wszystkich od instytucji kościelnych poprzez obcokrajowców, a kończąc na niepełnosprawnych.
Od taka nocna moja uwaga

Azad

Właśnie taki ma plus że powstał jeszcze w czasach kiedy nie było tego klepania po pleckach homo- i innych takich i nie było tego całego wazeliniarstwa do tychże grup. Dzisiaj pewnie reżysera by zwyzywali od ciemnogrodu, erotomanów i innych takich.

Walka_dalej_trwa

13 posterunek jest dużo lepszy od Kiepskich, kiedyś Kiepscy byli fajni a teraz przez tą Jolasię serial jest żałosny.

Walka_dalej_trwa

Dokładnie, nie mozna się pośmiać z niczego , z kościoła, homoseksualistów, nie mówie obrażać, a pośmiać:) ehh dokąd zmierza ten świat lata 90 jednak były końcówka normalnych lat. W sumie do 2004 roku.

Pawlovsky

Smutne to ale prawdziwe

Azad

Widać, że popierasz w 100% Unie pisząc o tym serialu seksistowski czy rasistowski:) ta poprawność polityczna...

Azad

SWK promuje menelstwo, alkoholizm i życie w patologicznej rodzinie. Dziękuje za taki komediowy burdel!

Lukotoni

Nie powiem, że zachwycam się tym serialem, ale dowcipny, śmieszny, bardzo zwariowany, pierwsze seriale najlepsze, ale mam dosyć teraz tych seriali czy to ,,Barwy szczęścia'' czy ,,Blondynka'' - lepiej kręciliby dobre filmy.