nic mi sie w nim nie podobalo...widac nie mam poczucia humory...ale zamiast sie smiac, zawsze czulam niesmak...moze sie nie znam, ale humor, ktory mi sie podobal,naturalny, subtelny i ciekawy, a przede wszystkim nie na sile to byl w Miodowych latach, a nie tu...
rany julek, w rzeczy samej-blad literowy straszny... masakra...seria az mi glupio teraz...:) ale serial straszny:)
No porównując człowieka który w ogóle takowego poczucia humoru nie posiada to mam za**biste ;>
Wiesz każdy ma tu prawo wyrazić swoją opinię ,ja nie krytykuję nikogo bo podobno "o gustach się nie dyskutuje" no ,ale najwidoczniej dużo jest tutaj ludzi (na filmweb) którzy od razu "skaczą ci do gardła" ,jeśli nie powiesz czegoś po ich myśli ;)
Dalej zostaję przy mojej opinii ,serial mi się podoba ;D
Mr_Grieves-->każdy ma inny gust i nie masz prawa go oceniać.Ty np.dałeś "Miasteczko South Park" 9/10.Dla kogoś to Ty możesz nie mieć gustu bo oglądasz bajeczki...Zastanów się nad sobą bo dla Ciebie każdy kto myśli inaczej jest bezguściem...
ps.Dla mnie 13 Posterunek to arcydzieło wśród seriali komediowych ;] Nigdy się tak nie uśmiałem oglądając inne seriale...
Możesz tak myśleć i masz do tego prawo,ale nie możesz tak mówić,przynajmniej nie powinieneś bo to świadczy o Twojej kulturze i wychowaniu ;]
"Filmy dla prawdziwych facetów" no tak się już dawno nie uśmiałam. Facet, Ty nawet nie stałeś obok prawdziwego faceta. Kompleksy i nic więcej.
No to "prawdziwy facecie ze szkołą" powiedz mi czym jest "komedyja"...? Ja takiego wyrazu nie znam, no ale Ty ukończyłeś tyle szkół że bez zastanowienia się na pewno mi odpowiesz.
PS: Czy "prawdziwy facet" naprawdę najpierw się poniża brakiem znajomości tematu, potem wstydzi się przyznać do błędu, następnie coraz bardziej brodzi w bagnie wyzywając innych, a ostatecznie wyzywa kobiety od "szmat i dziwek"? To jest definicja prawdziwego faceta? Jeżeli tak to wszem i wobec przyznaję jesteś "prawdziwym facetem", ale nie masz się czym szczycić.
zaleciało chamstwem i wsią, a poza tym, to na portalu na poziomie, używa się chociaż szczątkowej kultury i chociaż odrobinę ortografii... Jak się nie ma argumentów, to się zaczyna pojazd - i tu wychodzi, z kim ma sie do czynienia - w twoim przypadku - intelektualnym ścierwem. A cd Rambo, to może to być kino dla facetów, ale to nie jest powód, dla którego daje się mu ocenę, jak dla największego arcydzieła, np takiego jak Terminator 2...
Ten serial nie wywoływał u mnie uśmiechu tylko pożałowanie, humor na tym samym poziomie co żenujące żarty Karola z Familiady
>humor naturalny, subtelny i ciekawy, a przede wszystkim nie na sile to byl w Miodowych latach
i see what you did thar
Haha dobre porównanie z tym Karolem ;D Ten serial nie rozśmieszył mnie ani razu . DNO !
PS. Też uwielbiam miodowe lata ;)
Skoro wam się nie podoba to znaczy że go po prostu nie zrozumieliście : ) Miodowe Były fajne ale gdy odeszła pani Pilaszewska serial stał się okropny! A 13 zajebisty : ]
Szcerze wam powiem że dla mnie humor jak to napisał autor "na siłe" to cechuje własnie Miodowe lata.Jak dla mnie 13 posterunek co najmniej jedno oczko wyżej,choćby za przesłuchania Cezarego.Nigdy nie rozumiałem humoru z Miodowych lat.
Przepraszam ?? A trzeba przypominać w jakich latach wyszedł ten serial ?? Czasy się zmieniły, humor także.
Dla to Miodowe lata są serialem przy którym mogę usnąć z nudów i wg mnie to tam jest humor na siłę, nie w 13stym. Ale jak to mówi o gustach się nie rozmawia ;)
w takim razie proponuje m jak mdłość i modę na suknie jak 13 posterunek był mało śmieszny;o
PS.13 posterunek najlepszy polski serial w historii:D
Prawda jest taka, że wszystkie polskie seriale komediowe i nie tylko chyba to kompletne dno. 13 posterunek, świat wg kiepskich, miodowe lata (ten chyba najlepszy z nich) to jedna wielka tandeta. Wielka trójca najgłupszych polskich seriali, które miały oglądalność. Głupi humor dla równie głupich ludzi
każdy ma swój gust ale nazywanie 13-stego głupim serialem, dla równie głupich widzów, bez podania jakichkolwiek argumentów jest po prostu głupiei ubliża ludziom ktorzy lubią ten serial,poza tym 13-sty garściami czerpie z monty pythona,A absurd i paradoks mieszają sie swobodnie tworząc kwintesencję humoru.
to, że czegoś nie rozumiesz nie znaczy, że jest głupie. Każdy serial cechuje się z lekka innym stylem humoru. 13 posterunek, miodowe lata, kiepscy czy graczykowie, każdy był inny. To tak samo jakby porównać latajacy cyrk monty pythona, bundych i przyjaciol. Kazdy ma swoj klimat i jednemu moze sie podobac jedno, ale juz drugie nie. Tylko, że większosc ludzi, probuje sobie dobrac humor pod siebie, a nie probowac dostrzec, tego co rezyser chcial przekazać. Jak dla mnie wszystkie te seriale były zabawne, jedne mniej, drugie więcej, ale ważne, żeby wyłapać kontekst, przekaz jaki dają nam aktorzy, by zrozumieć żarty.
Matko , w życiu nie widziałam że w jednym temacie było tyle zablokowanych wpisów ;) widać zagorzali obrońcy serialu wypowiadają się dość niecenzuralnie :P Sztuką jest argumentować z klasą , kochani .
Nie rozumiem jak można uznać ten serial za niezabawny . Przede wszystkim doskonały Pazura , niekwestionowany król polskiej komedii . Nigdy nie oglądałeś/aś kabaretu Czarka ? Jeśli widziałaś/eś kiedyś takowy , błagam nie mów że cie nie śmieszył bo wtedy cie naprawde mięsem obrzucą . Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy , to to że sie wychowywałaś za granicą , ewentualnie pod ziemią . Ten serial jest taki zabawny , ponieważ ukazuje te absurdalną polską rzeczywistość , co jest naturalnie śmieszne , tyle że w realu nikt sie nie śmieje . Patrzymy na serial i sie śmiejemy z takiej pracy policji co jest zupełnie naturalne , dopóki sie nie padnie ofiarą fałszywego oskarżenia . Cave Canem . Pozdrawiam
Jak ktoś jest takim imbecylem i analfabetą, żeby pisać "najgłubszy" to nie zasługuje ani na mój szacunek, ani na moją kulturalną z nim/nią dyskusję !
Oj już nie mów serial ma parę dobrych odcinków .Mi się osobiście bardzo podobał choć momentami nie da się oglądać.
Ty zrobił byś na pewno coś lepszego szkoda że jeszcze nie widziałem żadnej z twoich produkcji, albo chociaż prześlij materiały do scenariusza to ci powiem czy da się coś z tym zrobić. A wiesz chociaż jak pisze się scenariusz? A potrafisz zrobić coś samodzielnie ? A ile ty masz lat dosięgasz już do telewizora ?
"Jak ja oglądałem filmy bawełna na twoje kalesony jeszcze nie wykiełkowała"
Pozdrawiam !
Nie znasz się, nie wypowiadaj:> 13 posterunek to najlepszy serial komediowy nakręcony przez Polsat, za nim oczywiście Miodowe lata:)
Bardzo dobrze napisałas, serial jest tak samo denny jak i kiepscy, pazura nieudolnie stara sie tu naśladować jima carrey'a, miodowe lata to majstersztyk w porównaniu do 13 posterunku, a świat wg Bundych to już całkiem wymiata pozytywnie, więc nie gadajcie mi tu że to smieszny serial, bo on mnie moze i smieszyl ale jak mialem 12 lat... a Ty maniekboy nie wyskakuj z takimi tekstami, masz szczescie pi_z_deczko że jesteś anonimowy bo z chęcią bym Ci przyYebał w ten głupi łeb za brak kultury.
Bardzo dobrze napisałas, serial jest tak samo denny jak i kiepscy, pazura nieudolnie stara sie tu naśladować jima carrey'a, miodowe lata to majstersztyk w porównaniu do 13 posterunku, a świat wg Bundych to już całkiem wymiata pozytywnie, więc nie gadajcie mi tu że to smieszny serial, bo on mnie moze i smieszyl ale jak mialem 12 lat... a Ty maniekboy nie wyskakuj z takimi tekstami, masz szczescie pi_z_deczko że jesteś anonimowy bo z chęcią bym Ci przyYebał w ten głupi łeb za brak kultury.
Bardzo dobrze napisałas, serial jest tak samo denny jak i kiepscy, pazura nieudolnie stara sie tu naśladować jima carrey'a, miodowe lata to majstersztyk w porównaniu do 13 posterunku, a świat wg Bundych to już całkiem wymiata pozytywnie, więc nie gadajcie mi tu że to smieszny serial, bo on mnie moze i smieszyl ale jak mialem 12 lat... a Ty maniekboy nie wyskakuj z takimi tekstami, masz szczescie Cip_ko że jesteś anonimowy bo z chęcią bym Ci przyYebal w ten głupi łeb za brak kultury.
Denny to jesteś Ty, po co mówisz o kulturze, jak Sam jej nie posiadasz?Mnie ten serial śmieszył jak byłem dzieckiem i również teraz, kiedy jestem dorosłym człowiekiem.Humor pierwsza klasa.Nie obrażaj również Kiepskich, którzy są znakomici, w tym serialu świetnie jest ukazane, to co dzieje się w Polsce.Miodowe Lata też bardzo lubię, szanuję za wspaniałą dawkę humoru i za wspaniałą grę przed widzami.Jednak dla Mnie 13 Posterunek The Best.