Tak patrzę na to i nie wierzę...
CO TU SIĘ ODWALIŁO?
Przecież gdyby ten serial był produkowany dziś to już byłaby nagonka, że rasizm, że to, że tamto..jestem wręcz pewna, że byłby skandal..
GDZIE SIĘ PODZIAŁY TE CZASY?
Po latach naprawdę widać, że jest świetnie zagrany, czegoś takiego już NIGDY nie będzie...humor na pozór może wydawać się prymitywny, ale dziś jest wręcz niemożliwy...aż brak tej naturalności w innych serialach..
''Przecież gdyby ten serial był produkowany dziś to już byłaby nagonka, że rasizm, że to, że tamto..jestem wręcz pewna, że byłby skandal...''
Nie no jasne, sceny z czarnoskórym bokserem czy agentem FBI których to kierunku poszła tona żenujących żartów z powodów ich koloru skóry to wcale nie jest rasizm. Nic a nic. Nic mnie tak nie śmieszy jak te argumenty wielbicieli chłopskiego j (no właśnie, prymitywnego) humoru że GDZIE SIĘ PODZIAŁY TE CZASY BO TERAZ TO NAWET PONIŻYĆ NIKOGO NIE MOŻNA!
W sumie to zabawne że nie wrzeszczysz o antypolonizmie, bo serial przedstawia polskich policjantów jako idiotów i nieudaczników, a jak dobrze wiemy dzisiaj NIKT nie ma prawa obrażać polaków ;)
No ta, bo poprawność polityczna jest lepsza.. róbmy z byle czego afery :) lepiej na silę te ugrzecznione produkcje?
błagam.
mnie po prostu rozwala jak się teraz łatwo jest zrobić z kogoś rasistę. Wierszyk o "Murzynku Bambo" pewnie też rasistowski?
i chyba bierzesz mnie za kogoś kim nie jestem :P
"mnie po prostu rozwala jak łatwo jest teraz z kogoś zrobić rasistę"
*czemu tu nie można edytować
Jak ktoś z zachodu powie wierszyk/ksenofobiczny kawał o Polakach to już ci nie przeszkadza? Bo na każdym kroku w polskim necie widzę żal o antypolonizm i jednocześnie żal że istnieje poprawność polityczna bo nikogo nie można obrażać. Ja tu widzę typowe polskie leczenie kompleksów i próby dowartościowania, ale to nie jest forum na takie dyskusje. Dobrze że zostało podkreślone że to prymitywny humor, więc jak kogoś bawi prymitywny humor... to resztę można sobie samemu wydedukować.
błagam...serio chcesz się doszukiwać w starym wierszyku dla dzieci rasizmu? błagam
oj, chyba źle odebrałeś mu post :) mi bardziej chodziło o to, że są rzeczy które kiedyś nie szokowały nikogo, a teraz by nie przeszły.. czy to dobrze? no nie wiem
tak, napisałam, że humor jest prymitywny, ale to żadne odkrycie :P