PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873567}

1899

2022
6,6 25 tys. ocen
6,6 10 1 25351
5,8 11 krytyków
1899
powrót do forum serialu 1899

Jak ci ludzie w symulacji mają zmienci swój charakter,tok rozumowania poprzez udział w tej całej wielkiej grze,zacząc postępować innaczej ( bo o to chyba w tym wszystkich chodziło,z tego co zrozumiałem z tych wszystkich pierdów tego starca) skoro mają tylko ograniczony czas,a gdy sie skonczy nastepuje całkowity reset.Wszystko czego sie nauczyli,doswiadczyli jest wymazywane z pamieci i wracają do ,,pozycji początkowej'' .
No to ja sie pytam gdzie tu sens xD.Po co powtarzac ciągle ten sam rejs

Człowiek przeciez uczy sie na błędach :)

Jesli postawili by cie w danej sytuacji to za kazdym razem robił bys tak samo

marcinpastuszynski

Tego jeszcze nie wiemy. Ale padło w serialu zdanie, że nie da się czegoś w 100% zapomnieć, to zawsze gdzieś w umyśle zostaje. Zakładam więc, że poprzednie symulacje mogą mieć jakiś wpływ na zachowanie bohaterów w kolejnych.
Ale generalnie po co one są, to można tylko teoretyzować. Mi to wygląda na jakąś formę badań na mózgiem, albo terapii.

ocenił(a) serial na 6
marcinpastuszynski

Ciekawe spostrzeżenie. Jeżeli wszelkie błędne wybory były wymazywane za każdym resetem, to w takim razie rozpoczęcie każdej kolejnej próby robione jest w założeniu że być może tym razem postąpią inaczej. Bardzo słabe założenia. Myślę że ludzie nie postępowali by za każdym razem tak samo gdyż istnieje pewien "pierwiastek" przypadku. Z tego co zrozumiałem w serialu nasi ENPECE są jakoś zaprogramowani i wypuszczeni do "szczurzego labiryntu" z ograniczoną ilością różnych wyborów. Mogą podejmować różne wybory z każdą symulacją ale za każdym razem były niweczone przez to iż podejmowane były głównie przez emocje i piętno traumy z przeszłości. No właśnie a co do traumy. Przecież moim zdaniem ich postacie i traumy z przeszłości nie są ich prawdziwymi osobowościami. To tylko zaprogramowana osobowość i historia umieszczona w 1899r. Nie wiadomo kim naprawdę są osoby w "matrixie". Więc co, wyłączono im kompletnie mózgi i wgrano wirtualne scenariusze?