Bowiem nadal u nas panuje komunizm, wojna domowa między opozycją a PiSem, są kurupcje, przekręty, walka polityki z kościołem o koryto, a to wyniszcza obywateli polskich. Jest zakaz wolności słowa w internecie, bo za wyrażanie swoich poglądów wprost to skutkuje banem na Facebooku i na innych społecznościach jak np. Filmweb. Społeczeństwo także się staje za przeproszeniem spier*olone pod każdym względem czy to wśród młodzieży czy starszych pokoleń. Nadal żyjemy w tym obłudnym, zacofanym i ciemnym systemie, którym jest "polska demokracja, równość i tolerancja". Doskonałym przykładem na podzielenie polskiego społeczeństwa a nie jego zjednoczenie jest "Katastrofa Smoleńska". To co zobaczyłem 8 lat temu na ulicach w Warszawie to ja się pytam - Co to kur*a ma być, do chu*a?! - Tego kraju się nie da naprawić, bo przez takich degeneratów wśród polityków, policji i zwykłych obywateli Polska jest słaba pod każdym względem. Mnie nie dziwi, dlaczego większość Polaków uciekła z tego zje*anego kraju, w którym nikt nie myśli samodzielnie, tylko jest marionetką. Taka jest opinia na temat obecnego stanu w Polsce. Nie o taką Polskę nasi przodkowie walczyli z III Rzeszą, z UPA-OUN i ZSRR
podziały wszędzie były i zawsze będą. ale ja osobiście jestem zadowolony z tego jaka jest Polska i nie wyjechałbym z niej nawet jakbym za tą samą prace dawaliby mi dom i 100 tyś Euro na rok. Partie polityczne wszędzie na świecie działają pod siebie, aby zyskać jak najwięcej przez te 4 mniej więcej lata. wszędzie tak jest. i osobiście uważam, że demokracja to jeden z gorszych ustrojów, ale to temat na inną rozmowę. Ważne, aby w serialu pokazać tą alternatywną wizję, całkiem inną w której żyjemy. Żeby nie było jakiś "zahaczeń" o to co jest teraz w kraju itp. Taki serial o polityce, ustroju, ale który nie ma nic związane z tym co teraz.
No właśnie nasi przodkowie walczyli o to żeby być częścią cywilizowanego świata, ale kiedy cel zostaje osiągnęły, zawsze pojawi się ktoś kto stoi w rozkroku, między wschodem i zachodem, ściągając nas na wschód bardziej, patrz teraz PIS.
Tak tak... PiS tak nas ściąga na wschód, że aż założyli u nas amerykańskie bazy wojskowe.
Co wy tam lewaczki ćpacie?
PiS otworzył amerykańskie bazy w Polsce? Co wy macie w tych bolszewickich mózgach, co jeszcze? Może mi jeszcze powiesz, że to dzięki pisowi w Polsce mieliśmy szczyt NATO. Mogę ci powiedzieć że dzięki pisowi nie mamy nowoczesnych helikopterów, kontraktów, które wiązały nas z europejskimi partnerami, nie ma inwestycji które miały być, ale za to wydamy miliardy Ameryce za wyposażenie sprzętu, ani jedna fabryka amerykańska w Polsce nie powstanie. Skłucenie z europejskimi sąsiadami, podział Europy, to mokry sen Putina.
Chodzi Ci, głupi lewaku, o te sypiące się Caracale czy przestarzałe australijskie Adelaidy?
A Fort Trump to pewnie pisowski wymysł.
Idź być idiotą gdzie indziej.
Masz rację, bardzo nieładnie to wygląda, dziękuję Ci za zwrócenie uwagi, ale te wyzwiska zachowaj dla swoich bliskich, czy współ towarzyszy, rozumiem homo-sowiety mają problemy z kulturą osobistą. Wracając do tematu, tak Fort Trump to wymysł prezydenta Dudy, Trump to bajko pisarz, facet codzienne zmienia zdanie, media codziennie łapią go na kłamstwie. Podsumowując, nasze kłótnie z całym światem zachodnim, oczywiście oprócz Węgier najlepszego sojusznika Rosji, to mokry sen Putina. Mógłbym jeszcze dodać o podporządkowaniu wymiaru sprawiedliwości sobie paru polityką, którzy trzymają za mordy wszystko, jak to ma miejsce na wschodzie.