PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804769}

1983

2018
6,2 38 tys. ocen
6,2 10 1 37633
4,6 32 krytyków
1983
powrót do forum serialu 1983

Bowiem nadal u nas panuje komunizm, wojna domowa między opozycją a PiSem, są kurupcje, przekręty, walka polityki z kościołem o koryto, a to wyniszcza obywateli polskich. Jest zakaz wolności słowa w internecie, bo za wyrażanie swoich poglądów wprost to skutkuje banem na Facebooku i na innych społecznościach jak np. Filmweb. Społeczeństwo także się staje za przeproszeniem spier*olone pod każdym względem czy to wśród młodzieży czy starszych pokoleń. Nadal żyjemy w tym obłudnym, zacofanym i ciemnym systemie, którym jest "polska demokracja, równość i tolerancja". Doskonałym przykładem na podzielenie polskiego społeczeństwa a nie jego zjednoczenie jest "Katastrofa Smoleńska". To co zobaczyłem 8 lat temu na ulicach w Warszawie to ja się pytam - Co to kur*a ma być, do chu*a?! - Tego kraju się nie da naprawić, bo przez takich degeneratów wśród polityków, policji i zwykłych obywateli Polska jest słaba pod każdym względem. Mnie nie dziwi, dlaczego większość Polaków uciekła z tego zje*anego kraju, w którym nikt nie myśli samodzielnie, tylko jest marionetką. Taka jest opinia na temat obecnego stanu w Polsce. Nie o taką Polskę nasi przodkowie walczyli z III Rzeszą, z UPA-OUN i ZSRR

podziały wszędzie były i zawsze będą. ale ja osobiście jestem zadowolony z tego jaka jest Polska i nie wyjechałbym z niej nawet jakbym za tą samą prace dawaliby mi dom i 100 tyś Euro na rok. Partie polityczne wszędzie na świecie działają pod siebie, aby zyskać jak najwięcej przez te 4 mniej więcej lata. wszędzie tak jest. i osobiście uważam, że demokracja to jeden z gorszych ustrojów, ale to temat na inną rozmowę. Ważne, aby w serialu pokazać tą alternatywną wizję, całkiem inną w której żyjemy. Żeby nie było jakiś "zahaczeń" o to co jest teraz w kraju itp. Taki serial o polityce, ustroju, ale który nie ma nic związane z tym co teraz.

ocenił(a) serial na 5

No właśnie nasi przodkowie walczyli o to żeby być częścią cywilizowanego świata, ale kiedy cel zostaje osiągnęły, zawsze pojawi się ktoś kto stoi w rozkroku, między wschodem i zachodem, ściągając nas na wschód bardziej, patrz teraz PIS.

Kowal08_filmweb

Tak tak... PiS tak nas ściąga na wschód, że aż założyli u nas amerykańskie bazy wojskowe.
Co wy tam lewaczki ćpacie?

ocenił(a) serial na 5
loc_dog

PiS otworzył amerykańskie bazy w Polsce? Co wy macie w tych bolszewickich mózgach, co jeszcze? Może mi jeszcze powiesz, że to dzięki pisowi w Polsce mieliśmy szczyt NATO. Mogę ci powiedzieć że dzięki pisowi nie mamy nowoczesnych helikopterów, kontraktów, które wiązały nas z europejskimi partnerami, nie ma inwestycji które miały być, ale za to wydamy miliardy Ameryce za wyposażenie sprzętu, ani jedna fabryka amerykańska w Polsce nie powstanie. Skłucenie z europejskimi sąsiadami, podział Europy, to mokry sen Putina.

Kowal08_filmweb

Chodzi Ci, głupi lewaku, o te sypiące się Caracale czy przestarzałe australijskie Adelaidy?
A Fort Trump to pewnie pisowski wymysł.
Idź być idiotą gdzie indziej.

Kowal08_filmweb

SkłUcenie?
I ty chcesz rozmawiać na poważne tematy, analfabeto?

ocenił(a) serial na 5
loc_dog

Masz rację, bardzo nieładnie to wygląda, dziękuję Ci za zwrócenie uwagi, ale te wyzwiska zachowaj dla swoich bliskich, czy współ towarzyszy, rozumiem homo-sowiety mają problemy z kulturą osobistą. Wracając do tematu, tak Fort Trump to wymysł prezydenta Dudy, Trump to bajko pisarz, facet codzienne zmienia zdanie, media codziennie łapią go na kłamstwie. Podsumowując, nasze kłótnie z całym światem zachodnim, oczywiście oprócz Węgier najlepszego sojusznika Rosji, to mokry sen Putina. Mógłbym jeszcze dodać o podporządkowaniu wymiaru sprawiedliwości sobie paru polityką, którzy trzymają za mordy wszystko, jak to ma miejsce na wschodzie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Kowal08_filmweb

A odnośnie trzymania za mordy wymiaru sprawiedliwości to caaly zachodni świat tak robi. Doedukuj się a potem grzecznie s*pierdalaj.