Jak to możliwe, że pracownicy centrum łączności w ambasadzie amerykańskiej korzystają z komputera z JEDNORDZENIOWYM procesorem? Zważywszy na fakt, że akcja serialu dzieje się w 2018 roku, to trochę dziwne.
Nawet w 2015 i to nawet w Europie wschodniej ciężko byłoby znaleźć nie-antyczny komputer z jednordzeniowcem. A tu takie coś.
Serial jest przesiąknięty dziesiątkami elementów sci-fi, ale tego bym się nie spodziewał.
Mamy 2015 a ja mam komputer jedno rdzeniowy... Ale tablet i tefon lepszy. Czepiasz się...
Jednordzeniowce skończono produkować w 2006, a ja zaznaczyłem, że chodzi mi o NIEANTYCZNY komputer. IT tak szybko się rozwija, że pięcioletni komputer to już pół-złom, a co dopiero mający dekadę.
Po prostu zdziwiło mnie, że pracownicy ambasady amerykańskiej (a nie somalijskiej czy etiopskiej) w strategicznym jej miejscu korzystają z kilkunastoletniego kompa (2006 vs 2018).
Sporo w serialu było rażących niedopracowań i futurystycznych dziwnotek technologicznych, ale anachronizmu się nie spodziewałem.
Mój błąd, poprawka: nie w 2006, tylko w 2008. I chodzi oczywiście o CPU do PC, a nie urządzeń mobilnych.
Pewnie twórcy postanowili zaoszczędzić na tym akurat aspekcie serialu i fundusze wydać na coś ważniejszego.