PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Podobne seriale

ocenił(a) serial na 8

Jakie znacie trzymające w napięciu seriale sensacyjne w stylu 24 godzin?

ocenił(a) serial na 10
etoo149

Seriali sensacyjnych typowych w stylu "24" raczej nie znajdziesz. Podobną tematykę walki z terroryzmem, prezentuje "Sleeper Cell", który jest serialem o wiele bardziej realistycznym, jednak niestety też dość nudnym. Nie wiem jaki jest twój stopień znajomości seriali, jeżeli początkujący, to gorąco polecam pierwszy sezon "Prison Break", z zastrzeżeniem na pierwszy, bo rzeczywiście trzyma w napięciu jak cholera. Z polskich seriali sensacyjnych możesz obejrzeć "Oficera" a jeżeli lubisz kino policyjne to też "Pitbulla". Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Barfly

W czym przejawia się większa realistyczność serialu Sleeper Cell?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Nie rozumiem czemu ma służyć to pytanie. Każdy w miarę rozgarnięty widz który widział oba seriale i ma w miarę względne pojęcie o świecie widzi różnice

ocenił(a) serial na 10
Barfly

Ja nie widziałem SC, dlatego pytam.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Serial pokazuje od kuchni działanie uśpionych komórek terrorystycznych. Agent FBI pochodzenia arabskiego przenika do jednej z takich grup i inwigiluje ją od środka. Jeżeli ktoś lubi taką tematykę może obejrzeć, jednak jako typowy serial sensacyjny nie jest to produkcja porywająca.

użytkownik usunięty
etoo149

Polecam Ci mini-serial "Przekręt"... tematyka zbliżona do "24" i równie wartka akcja.
Inny serial, który może Cię zaibteresować to "Jericho".
No i polecam Ci jeszcze "Deadwood" - super serial :-)

użytkownik usunięty

sroki... nie "Przekręt" tylko "PRZEMYT" :-)

użytkownik usunięty

poprawka... nie "Przekręt" tylko "PRZEMYT" :-)

ocenił(a) serial na 10

Niech was Pan Bóg strzeże przed "Jericho", tandetna opera mydlana w postapokaliptycznym klimacie. Jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do wartkiej akcji, niebanalnych zwrotów akcji, wyrazistych postaci (czyli wszystko co ma "24") naprawdę, niech wystrzega się tego serialu bo straci tylko czas i nerwy. Gorąco polecam (prócz seriali które wymieniłem wcześniej) natomiast genialny "Breaking Bad" o nauczycielu chemii, który po tym jak dowiedział się że umiera na raka zaczyna produkować amfetaminę i wkracza w świat zbrodni. Serial nie jest łatwy, ale ambitny widz z pewnością doceni kunszt stylu w jakim serial jest robiony.