Nie ogladalam w ogole 1 serii. ale postanowilam ze bede ogladac 2 ! mam w zwiazku z tym dwa pytanak: dlaczego corka Jacka Bauera mieszka z ta rodzinka i kim jest ta kobieta ktorej siostra wychodzi za maz ??
Spieszę z odpowiedzią;)
Kim Bauer mieszka u obcej rodzinki, bo zdobyła tam pracę (opiekuje się Megan). Wyprowadziła się z domu po wydarzeniach z 1 sezonu: bliska współpracowniczka Jacka (wicedyrektorka CTU) i przy okazji jego była kochanka- Nina Myers, okazała się zdrajcą współpracującą z terrorystami i podczas próby ucieczki zabiła żonę Bauera. Kim obwinia o to ojca.
Kobieta, której siostra wychodzi za mąż to Kate Warner;) Nie było jej w sezonie 1, tak jak całej rodziny warnerów. jak się zapewne zorientowałaś, Kate ma głęboki uraz do Rezy- narzeczonego Marie i za wszelką cenę stara się znaleźć dowód, że Reza podkrada pieniądze z firmy jej ojca. Niestety, prywatny detektyw zajmujący się tą sprawą znalazł coś dużo, dużo poważniejszego...;)
Bardzo fajnie, że zabrałaś się za oglądanie "24";) O ile pierwszy sezon był świetny, to drugi spokojnie można nazwać rewelacyjnym, a przynajmniej do sezonu 3 w serialu panuje tendencja wzwyżkowa pod względem jakości;) Także... miłego oglądania:D
Każdy sezon można nazwać genialnym ;) Tyle że niestety z pierwszego nie pamiętam zbyt wiele (jedynie główny przebieg akcji) bo oglądałem go 3-4 lata temu jak w TV leciał. A resztę od 2 do 5 w przeciągu ostatnich 4 miesięcy. Będę musiał obejrzeć jedynkę bo mam ją na DVD ale to w przyszłości :P
BTW. Odnośnie Twojej wypowiedzi a konkretnie tego zdania "Kim obwinia o to ojca." ---) Ja bym nie powiedział że Kim obwinia ojca. To raczej Jack sam się obwinia, a jego córka po prostu nie moze sobie z tym wszystkim poradzić. Tak ja to widzę.
Aha... i do pani joaska92 ---) POlecam pierwszy sezon i myślę że należy jak najszybciej go obejżeć :) Trochę dziwnie oglądać "dwójkę'" bez "jedynki". Może i nie ma jako takich wielkich powiązań które by nie pozwoliły zrozumieć głównego wątku, ale jednak pewnych spraw może nie zrozumieć. Także jak będziesz miała możliwość to koniecznie obejrzyj.
Pzrepraszam, to ile było tych sezonów?? I ciagle tem gra Sutherland??
yhyhyh...
1 była bardzo fajna, 2 oglądam teraz...
Sezonów jest do tej pory 5. Szósty zaczną emitować w styczniu 2007. A kontrakt maja podpisany na 9 sezonów. I dodatkowo tworzą film pełnometrażowy 24 Godziny ;)
Ah... i oczywiście ciągle Kiefer tam gra :) I mam nadzieję że będzie bo trudno mi by było przestawić się na kogoś innego O_O chrzanić fakt że to jedna osoba ma tyle prze****ch dni :D TRudne w rzeczywistości do wyobrażenia :D Ale skoro Kiefer gra od początku to powinnien grać do końca :D
Tak, Kiefer cały czas gra;) Sezonów do tej pory jest 5, a kontrakt jest podpisany na 8, a nie 9 sezonów. I ku Twojemu zaskoczeniu: wcale nie "yhyhy";) Sezony od 1-3 zasługują w pełni na ocenę 10/10, przy 4 zaobserwować mozna drobny spadek (ale ocena 9/10;)), a 5 znowu wraca do poziomu pierwszych odsłon;) Dlatego serial naprawdę warto zobaczyć!