PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

szybkośc komunikacji mnie powala w tym serialu 5 minut i ktos jest w jednym miejscu 5 minut i jest w drugim i to po mieście np w godzinach porannych

ocenił(a) serial na 10
Bonus

skoro tak twierdzis, to radze uwaznie poogladac. Dla nas to jest 5 minut, ale zauwaz, ze sa momenty z pojawiajacym sie zegarem i wtedy ubywa okolo 3 minuty. Proponuje zapisywac godzine, gdy ktos gdzies wyjezdza i porownac z godzina jak bohater dojezdza na miejsce. Moze sa to troche za krotkie odstepy czasowe, ale napewno nie jest to 5 minut.

ocenił(a) serial na 10
Bonus

Mnie bardziej powala naiwnosc pewnych sytuacji, z ktorych wynika, ze wiekszosc ludzi w CTU i innych agencjach to totalne leszcze, natomiast Jack Bauer jest bogiem :) Ale i tak fajnie sie oglada hehe. W zasadzie, jesli nie liczyc zonki w pierwszym sezonie i coreczki w ogole, to jest to jedyna wieksza wada tego serialu. A tak BTW to sie zastanawiam co by zrobil, gdyby musial poswiecic corke dla kraju, zwazywszy ze jak co do czego przyszlo to byl dosc stanowczy w stosunku do innych w tego typu sytuacjach :D

upi00r

duchU ogladales 1 sezon i teraz zaczynasz 2? czy obejrzales wszystkie 5? pytam sie bo chce wiedziec na czym opierasz swoje argumenty, wiele osob uwaza ze 2 3 i 5 sa najlepszymi sezonami 24 ja sie po czesci zgadzam tylko ze kolejnosc 5 2 3 1 4 choc mimo ze 4 sezon jest na koncu to i tak jest bardzo dobry koncowka jest naprawde mocna , wiec jesli ogladales tylko malo czesc to radze sie zastanowic;)

ocenił(a) serial na 10
wilkolak111

Ogladalem 1-4 i teraz jestem w trakcie 5-tego. Dla mnie jedyna zaleta s1 w stosunku do pozostalych jest rodzina Palmerow i ukazane miedzy nimi relacje. Niestety w przypadku rodziny Jacka sprawa wyglada zupelnie odwrotnie. Jego zony nie potrafie zdzierzyc a coreczka najbardziej denerwuje mnie wlasnie w 1. sezonie. Do tego "porzucanie" bohaterow przez scenarzystow i przekroczenie pewnej granicy jesli idzie o filmy typu "zabili go i uciekl". W pewnym momencie po prostu tworcy przegieli moim zdaniem i stracilem zapal jesli idzie o ogladanie. Na szczescie pozostale sezony to rekompensuja ( owkorz tam tez wystepuja naciagane czy absurdalne sytuacje, ale w takiej ilosci ze ze calosc sie broni) Jesli idzie o kolejnosc to 2,3 i 4 sa na tym samym poziomie. W sumie nie wiem czemu 4ka mniej przypadla ludziom go gustu. 5ty sezon tez przedstawia sie b. dobrze, ale nie zestawiam z innymi, bo jeszcze polowa przede mna. Aczkolwiek od razu napisze ze czystki, przynajmniej jesli idzie o czesc postaci, mi sie nie podobaja. Podsumowujac: 1ka przecietna, czy nawet "cienka" przy pozostalych, ktorym spokojnie mozna przynac 9/10 a nawet pomyslec z czystym sumieniem nad 10-tka.

upi00r

Mnie coreczka najbardziej denerwuje w 2 sezonie. Jej motyw jest tam chyba wtracony na sile i zupelnie niepotrzebnie. O ile w 1 sezonie jej porwania itp. wszystko mialo jakis cel, szantaz Jacka itd. W drugin Bauer sciga terrorystow, a Kim ucieka wscieklemu tatusiowi tamtej dziewczyni, noi najwieksze przegiecie jak sie nadziala na dzikie zwierze :/
Za to milo ja bylo zobaczyc w 5 sezonie :) Bo tylko na chwile :D
Poza tym nie wszyscy w CTU sprawiaja wrazenie amatorow: Bill swietnie zarzadza, a Chloe jest rewelacyjna :D

pablocoo

he dokladnie mnie tez zonka mocno irytowala ale to tylko 1 sezon:P jesli chodzi o czystki to minus sie nalezy szkoda mi bylo chyba najbardziej Nina Myers wymiatala , z tego co pamietam to tylko grala do 2 sezonu? no i 5 sezon paczatek druzgacocy:D ale i z drugiej strony:/ powiem ci ze wedlug mnie za te koncowe odcinki 5 sezonu dasz jeszcze wyzsza note mu:)

ocenił(a) serial na 10
pablocoo

))) SPOILER (((
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
))) SPOILER (((
- kurde, nie musieli Edgara zabijac :/
- Ale przynajmniej Aaron przezyl - jakby go ukatrupili to bym sie ostro wkurzyl :)
- Bill w sumie tez spoko postac trza przyznac
- Palmera szkoda ale w sumie bez zony i dzieci to juz nie bylo to co wczesniej
- A Tony'ego i Michelle jakos nie zalowalem hehe
))) SPOILER (((
.
.
.
.
.
.
.
.