PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

co sądzicie o muzyce w serialu. czy pasuje i jakie fragmenty wywarły na was największe wrażenie..

ocenił(a) serial na 10
lukasz_3_2

wydaje mi się, że chyba dopiero na poziomie 4 sezonu coś ciekawego ruszyło się w muzyce w 24 H.

popraw mnie, ale chyba 3 serie miały w zasadzie soundtrack muzyczny bez zmian?

4 i 5 sezon mają kilka fajnych motywów muzycznych, teraz tylko trudno mi przywołać konkretne fragmenty. musiałbym looknąc na film :)

a tobie co się podobało?

joshlymanfan

możliwe SPOJLERY:

osobiście ruszyły mną takie motywy jak:
- Lynn McGill's Sacrifice,
- Tony's Farewel,
są interesujące i wykorzystane w bardzo ważnych, tragicznych momentach (aż się łezka w oku kręci). Jeszcze dobra była w 2 sezonie jak Palmer wyglada przez okno w samolocie i nastepuje wybuch bomby atomowej, a Kim rozpacza po stracie ojca. Niezłe są też takie fragmenty z taką cichą i niespokojną nutą potęgującą napięcie (np.Base Mission).Według mnie bardzo widoczne w 5 sezonie

ocenił(a) serial na 10
lukasz_3_2

mam pytanie, skąd pochodzą tytuły tych fragmentów?

masz rację, moment, gdy Lynn wybiega w obszar skażony ma świetną muzykę

joshlymanfan

niestety ściągnąłem je z sieci( piractwo??:)
były w soundtracku zatytułowanym 2006 24 Seasons Four And Five.ale możesz też pojedyncze chyba znaleźć, tylko uważaj na panów w niebieskich mundurkach:)).

ocenił(a) serial na 8
joshlymanfan

SPOILERY

Hoho, nie zgodzę się;) Własnie pierwsze trzy sezony miały najlepszą muzykę, najbardziej wyrabiającą odpowiedni klimat i podkreślającą akcję. Kawałki jak "Teris death", "Coloseum finalle" cy fragment podkreślający scenę detonacji bomby atomowej (nazwa mi uleciała) to po prostu muzyczne perełki! Nie wspominam już o samym motywie przewodnim, który dla serialu tego typu nie mógł być bardziej trafiony. A muzyka z tzw drugiej trylogii... no cóż, niektóre momenty po prostu nie trafiały w moje gusta;) Np fragment podkreślający śmierć Lynn'a w ogóle mnie nie ruszył, natomiast śmierć Tony'ego jest wyśmienity;)

Damnit

wybuch bomby - The Bomb Detonates.
"Teris death"-całkiem niezły

Nie mówię, że w pierwszych sezonach była słaba muza. Każdy sobie znajdzie coś ciekawego.Z tych pierwszych sezonów akurat najlepiej mi wpadły w ucho:
- Jack's Revenge At The Docks (ten fragment bardzo mi przypomina scene jak Palmer wygladał przez okno w samolocie w seri 2-wiecie po co)
- Amnesia (takie niespokojne nutki:)

A jeśli ktoś lubi takie dość spokojne i klimatyczne fragmenty tego kompozytora to polecam motyw z Nikity(znakomite użycie fortepianu):
-Sean Callery - Michael and Nikita Love Theme (Orchestral Suite)