PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467100}

39 i pół

2008 - 2009
6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58516
5,6 11 krytyków
39 i pół
powrót do forum serialu 39 i pół

Serial jak serial. Trzeciego odcinka już mi się oglądać nie chciało, ale i tak cieszy fakt, że nie jest to taka żenua jak np. 'Niania'. Ale nawiązując do tematu, czy tylko ja dostrzegam pewne zapożyczenia z 'Californicationa'? Oczywiście, nie mówię tu o całości, bo gdyby tak było, to '39 i pół' nie byłoby taką familiadą. Chodzi mi przede wszystkim o historyjkę o powrocie bohatera do byłej żony i dziecka, i złym namiestniku, który teraz dzieli łoże z jego eks-małżonką. Wiem, że to w sumie temat oklepany, ale nawet reklamy wydały mi się jakoś tak niebezpiecznie zbliżone do tych z 'duchovnego serialu'. Czy ktoś też dostrzega jakieś podobieństwa? ;)

Vikejs

Ja tez mam wrazenie ze rdzen serialu opiera sie na Californication. Tylko historia lekko zdeformowana i przeniesiona w nasze realia..szkoda ze nie ma tu takich pikantnych scen jak z duchovnym.. Mimo wszystko serial nie jest zly

Vikejs

Podstawa serialu od razu mi się tak skojarzyła. Historia nawet nie tak bardzo zmodyfikowana. Jednak w porównywaniu "39 i pół" nie umywa się do "Californication"

Vikejs

heh, widzę, że nie jstem sam - też po pierwszych reklamach narzuciły mi sie podobieństwa do serialu z Duchovnym.
To rzeczywiście taki polski "Californication". I wcale nie jest taki zły.

Vikejs

Widziałam tylko jeden odcinek "Californication", ale również nasunęło mi się takie skojarzenie. Coś w tym musi być.