PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467100}

39 i pół

2008 - 2009
6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58516
5,6 11 krytyków
39 i pół
powrót do forum serialu 39 i pół

Ja napiszę tylko, że kompletnie nie pasowała mi piosenka Feelu do czołówki :/

Pokaż na co Cię stać.......

eeee

użytkownik usunięty
Ponik_Kolny

A co byś chciał? Właśnie on chce pokazać ;D

Co byś chciała jak już :]

Po prostu jakoś mi nie pasowało..mogli by coś samemu wymyślić...i "nie komponowała się z obrazkiem jadącego Darka"

...

Ponik_Kolny

Oczywiście, że nie pasuje, ponieważ :
a.) Serial jest nomen omen o punku ( punk - człowiek ), a punk ( punk - muzyka ) powstał jako sprzeciw przeciwko "łatwej muzyce i debilnych słowach"*, a wszystkie utwory tego zespołu Feel idealnie pasują pod to stwierdzenie ( łatwa muzyka i debilne słowa )
b.) Utwór " Pokaż Na Co Cię Stać " przedstawia denny poziom, więc nie pasuje do serialu, który jest dobry
c.) Utwór " Pokaż Na Co Cię Stać " jest utworem pop'owym ( gdy widzę, że większość ludzi definuję ich muzykę jako Rock to nie wiem czy śmiać, się czy płakać, gatunek muzyczny nie określa się na podstawie tego czy w tle słychać gitarę elektryczną, a zespół Feel absolutnie nie zasługuje na tytuł zespołu Rock'owego, na który trzeba sobie zasłużyć ) więc nie pasuje do reszty soundtrack'u.

* Dezerter - Polska Złota Młodzież

Sebeq92

No i właśnie to chciałam napisać ;}

zaaaa krótkiiii

ocenił(a) serial na 10
Ponik_Kolny

Masz racje... Liczyłam na serial, który pokaże całkiem inną muzykę, nie kolejne 'cukierkowe', głupawe pioseneczki. A niestety taką głupawą pioseneczką jest "Pokaż na co cię stać". Rozwala mnie na łopatki ten durny tekst piosenki.
W ogóle nie pasuje ona do tego serialu...

ocenił(a) serial na 10
Ponik_Kolny

Mogli coś bardziej ambitnego wybrać jako numer do czołówki. Ale tak to serial jest zajebisty, zajebisty.

Insatiable_

Ech... do czołówki mogliby wybrać INRI (Pilski band punk rockowy xD) ;] oficjalna stronka zespołu można posłuchać kilku niezłych mp3 (dział Inne --> Multimedia) http://www.inri.band.pl/index1.htm ja bym nie miał nic przeciwko...

Death_n_roll

Ja bym na czołówkę wrzuciła coś, co jest punkiem, jeśli serial ma być o punku, ale cóż... Polowa widzów bu uciekła jakby w czołówce pierwszego odcinka usłyszała porządne brzmienie.

A co do głosu wokalisty Feel byłabym skłonna się sprzeczać, ale są gusta i guściku (opinie, że ich troje, to punk też niestety słyszałam)

asienka__

"Ja bym na czołówkę wrzuciła coś, co jest punkiem, jeśli serial ma być o punku, ale cóż... Polowa widzów bu uciekła jakby w czołówce pierwszego odcinka usłyszała porządne brzmienie"

Masz rację, ale przecież niekoniecznie musiałoby to być od razu "Anarchy in The UK". Można by puścić coś lżejszego, trochę w stylu Lady Pank, albo łagodniejszych kawałków KSU...

"opinie, że ich troje, to punk też niestety słyszałam"

Gdybym nie był ateistą to powiedziałbym "O mój Boże"
Gdybym nie szanował kultury wypowiedzi to powiedziałbym "O ja pierdo**"
Ale powiem tylko, że myślałem, że w tym świecie nic mnie już nie zdziwi. Jednak cały czas jest to zbyt pochopne założenie... ( aż chce się zanucić Niemena : "Dziwny jest ten świat...).

Sebeq92

1. posluchajcie slow FRAGMENTU piosenki na poczatku

i jak dla mnie to wlasnie o tym ten serial jest... o czym jest cala piosenka to nie wiem - nigdy nie slyszalem :D

2. rock, pop, metal, punk ... to serial a nie koncert i nie ma co sie tak czepiac rodzaju muzyki

josee

" rock, pop, metal, punk ... to serial a nie koncert i nie ma co sie tak czepiac rodzaju muzyki"

Owszem jest. Muzka jest wbrew pozorom ważnym elelmentem filmu/serialu. Szczególnie jeśli serial jest po części o muzyce...

Oprócz tego jeśli coś jest muzycznym gównem i szpeci serial to jest się czego czepiać.

użytkownik usunięty
Sebeq92

Oo, Anarchy in the UK byłoby dobre ;>

ocenił(a) serial na 7
Ponik_Kolny

Popieram, ta piosenka w ogóle nie pasuje do czołówki.
Już lepiej by zmienili czołówkę i wstawili Anarchię - kocham ten utwór :)

ocenił(a) serial na 5
zariwa

Też mi ta piosenka nie pasuje do czołówki.Melodia się zupełnie nie komponuje z jadącym Karolakiem,mogliby dać coś innego.No,ale woleli postawić na popularny ostatnio u nas "hit" zespołu Feel

Ponik_Kolny

Mi też ten Feel jakoś wcale tam nie pasuje .
Blog 27 tym bardziej ;/ [ Psuje cały serial, który sam w sobie jest super ]