PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467100}

39 i pół

2008 - 2009
6,8 59 tys. ocen
6,8 10 1 58516
5,6 11 krytyków
39 i pół
powrót do forum serialu 39 i pół

39 i Pół jest słabym serialem. Nie wiem skąd taka wysoka ocena. 1 Sezon może nie był taki zły, ale dalsze to już katastrofa. Serial dla mnie jest mało śmieszny i trochę sztuczny. Niania, 39 i Pół, Hela W Opałach to same gnioty i ścierwa, które są sztuczne i w ogóle nie śmieszą. To są gówna a nie komedie. Prawdziwy serial komediowy, to, np. "Świat Według Kiepskich" - inteligentny bardzo śmieszny humor dla inteligentnych ludzi, naturalna gra aktorska. Taka prawda.

ocenił(a) serial na 3
MrPanDamian95

Rzeczywiście, 39 i Pół nie przypadło mi do gustu. Ale Świat według Kiepskich jest moim zdaniem jeszcze gorszy.

ocenił(a) serial na 8
MrPanDamian95

Jesteś bardzo ograniczony w swojej ocenie dla Ciebie jedyne co jest to czarne i białe. W sumie się nie dziwie jak popierasz ten gang JP ograniczonych w umyśle i słowach.

ocenił(a) serial na 6
MrPanDamian95

A ja Ci powiem, że 39 i pół lubiłem tylko ze względu na muzykę, a Hela w opałach i Niania jak i ŚWK są dobrymi serialami komediowymi...

użytkownik usunięty
MrPanDamian95

Dno jednym słowem !!! A tekst 'piosenki' "Anarchia" stanowi całkowitą antytezę punkowych poglądów ! Trzymać się od tej komercji dla idiotów z daleka !

ocenił(a) serial na 7
MrPanDamian95

jak na ostatnie wymysły polskiego przemysłu małoekranowego to bardzo dobre, ogólnie to co ostatnio się dzieje na tym rynku to zaniżanie poprzeczki widzowi na szczęście mamy możliwość oglądania całej masy produkcji z za oceanu(raz lepszych raz gorszych oczywiście)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
MrPanDamian95

Ja przestałem oglądać, gdy Jankowski Junior powiedział do Marty w zaawansowanej ciąży: "już cię nie kocham, poznałem inną, nara" i wyszedł. Miałem dość..

MrPanDamian95

autor ma racje.

ocenił(a) serial na 2
MrPanDamian95

również uważam powyższy serial za kiepską produkcje..może nie zasługuje na ocene 1/10 ale na niewiele wyższą..

ocenił(a) serial na 10
fauzi

a mnie osobiscie sie podoba ten serial, co wiecej mam wiekszosc sezonow nagranych i do teraz czasem siadam, ogladam i ciesze jape do telewizora nie wzracajac uwagi na to czy patryk ma dobra mine czy zla czy kamera jest pod dobrym katem czy nie i czy dobry puder maja na japie, moze i jestem malostkowy, ale jak co chwile lecialy jakies gnioty romantyczne czym juz po jakims czasie rzygalem, a pojawilo sie to, to az mam ochote oskara dac rezyserowi i scenarzyscie :)

ocenił(a) serial na 2
qweee1

kwestia gustu po prostu.Serial może sie podobać,sam mam wielu znajomych którzy są nim zafascynowani.Generalnie nie trafia do mnie ten typ humoru.Noi może jeszcze coś...zawsze irytowała mnie postać tego dzieciaka(choc w pierwszych sezonach troche mniej).

MrPanDamian95

Kiedy TVN wznowił emisję tego badziewia pomyślałem zobaczę o co było tyle hałasu. Nie widziałem tego serialu kiedy był pokazywany po raz pierwszy więc nie widziałem jaki to gniot. Jako rodowity zielonogórzanin śmiem powiedzieć że to co pokazano zwłaszcza w pierwszej serii (cytuję Darka z 39 i pół) "to jakaś wiocha jest", dno i metr mułu.
W serialu pokazano nie Zieloną Górę tylko jakąś wiochę pod stolicą, patrzę i myślę gdzie oni to kręcili bo aż tak zapyziałe to moje miasto nie jest. Mało tego laski mieszkające w ZG nie ślinią się na widok byle tłuków z warszafki a już na pewno na takich okropnych jak Patryk. W serialu pokazano to tak jakby każda super dziewczyna na widok mośka ze wsi (czytaj stolicy) rozkładała od razu nogi na bok. Dokładając do tego wiecznie powtarzającą się nutę Toli z Bolka i Lolka można puścić całkiem sporego pawia. Jedno co się naprawdę zgadza i pokazane jest dobitnie iż obecny poziom snobizmu mieszkających w Warszawie tworzą takie właśnie Darki którym prędzej do gnoju niż do salonów.

ocenił(a) serial na 7
avanti_filmweb

boli Cie, ze mieszkasz na wiosce? bo dla mnie i bez obejrzenia 39 i pol Zielona Gora to wypi...w jakich malo

MrPanDamian95

skoro wg ciebie pierwsza seria nie była taka zła to może lepszą oceną byłoby 3/10