tak na boku, czy nie sądzicie, że każdy człowiek ma jakąś nadzwyczajną umiejętność tylko, że jakaś tajna organizacja blokuje je nam?? Bo ja coś czuję, że tak jest. Nie bierzcie mnie za wariata, ale pytam poważnie?
No wiesz, może nie tyle "nadzwyczajną umiejętność" co po prostu talent. Ja na przykład kopletnie nie umiem śpiewać, ale dobrze rysuję. Wszyscy ludzie są różni i są dobrzy w innych sprawach.
A z tą organizacją... chyba za dużo czytasz o teoriach spiskowych.
nio moze tak byc!tez nie wierze,e to koniec tego filmu!!!i to przez tvp1 bo daja jakas tam polska komedie:((((((((((((( nerw
ja uwazam ze cos w tym jest i że kazdy z nas ma predyspozycje do posiadania takich zdolności :D
w koncu czy wiecie, że przeciętny człowiek wykorzystuje jedynie od 5%- 10% zdolności swojego umyslu?
zostaje więc pytanie - co sie kryje pod tymi 90% których nie uzywamy?
vanillka_15 - tym się akurat zgodzę, ta sprawa jest fascynująca :)
Myślę, że reszta ukrytych zdolności mózgu to szybkie czytanie i szybkie zapamiętywanie. A może telepatia? Albo przywoływanie duchów?
heh, ja bym chyba wolala ta wersję z telepatią, telekinezą i róznymi dziwnymi zdolnościami, bo brzmi to bardziej intrygująco i tajemniczo niż szybka pamięc :D
trochę ostanio zagłębiałam się w tym temacie, tj. czytałam między innymi ksiązki dotyczących samokontroli umysłu, innych stanów świadomości i możliwosciach jakie to daje - po pierwsze własnie lepsza pamięc, poprawa stanu zdrowia i samopoczucia i w koncu coś w rodzaju uzdrawiania innych poprzez wysyłanie 'dobrej energii'
brzmi może niewiarygodnie, ale dużo osób w to wierzy - zresztą są nawet orgazizowane takie kursy samokontroli i z tego co czytalam wielu ludziom naprawdę to pomaga :)
Zgadzam się w 100%. Każdy z nas może posiadać, a czasem nawet wyćwiczyć pewne 'niezwykłe' umiejętności. Niestety nie mogę dać nikomu rady jak to zrobić, bo sam nie wiem jak to się dzieje. Myślę, że pomocne mogą tutaj być m.in. samo podejście - wiara w coś więcej poza samą nauką, wyczulenie nie tylko na to co postrzegamy, czujemy, słyszymy, smakujemy itp. itd., wyćwiczenie umiejętności słuchania się intuicji, bo ona nigdy się nie myli, no i wreszcie, chociaż to nie jest przyjemne i nie zawsze potrzebne, traumatyczne przeżycia, które w niektórych przypadkach mogą wyzwolić pewne rzeczy. Ja, choć nie nazywałbym tego parapsychologicznymi umiejętnościami, czasem, podkreślam, czasem, nie zawsze, potrafię odgadnąć myśli osoby z którą właśnie rozmawiam, wyczuć nastrój panujący w pomieszczeniu, do którego właśnie wchodzę i zdarzało mi się przewidzieć przyszłość z niewielkim wyprzedzeniem. Ale od razu chciałbym ostrzec wszystkich, którzy pragną posiąść takie, czy inne umiejęności - niekiedy są one reprezentacją jakiegoś złego ducha działającego w nas samych lub w pobliżu nas. Już od dawna interesuję się religioznawstwem, mitologią i po części także demonologią i mam naprawdę wiarygodne podstawy, by ostrzegać przed takimi sprawami. To naprawdę nie przelewki. :|
TVP1 nie dała trzeciej serii, a zgodnie z posiadanymi przeze mnie informacjami po prawie rocznej przerwie na początku czerwca w stanach rozpcoznie się emisja 4 serii
http://portalwiedzy.onet.pl/7093,tematyczne.html
co nieco o mózgu, zaraz zabieram się do czytania :)
<pomyśleć, że z biologii mam 3 na semestr...;) >
fajny ten artykuł :D
heh, tez mam 3 z biologii XD
przypuszczam że mialabym wiecej, gdybysmy zajmowali sie czyms takim jak percepcja pozazmyslowa albo własnie mózgiem, zamiast szczególami dotyczacymi zawartosci roznych substancji w naszym ciele, których nazw mimo najlepszych chęci i tak nie da sie zapamietac X)
heja nie wydaje się wam że tvp nie jest jedynym źródłem z którego mozna korzystać celem oglądania 4400??? osobiście ani razu nie ogladałam żadnego odcinka w tv,wszystkie ściagnęłam sobie z neta;d robię tak ze wszystkimi serialami.po prsotu nie mam cierpliwości żeby czekać do nastepnego odcinka...