PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40104
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

Wrzucajmy tu wszystkie nowości i spoilery dotyczące 4 sezonu

zzuziaaa

Do początku nowego sezonu jeszcze ponad dwa miesiące, jednak już teraz znanych jest kilka szczegółów na temat tych pierwszych odcinków. Poniżej kilka informacji o odcinku 4x02.
Pojawi się w nim kilku (nie na stałe) nowych bohaterów. Będzie to m.in. Bree - atrakcyjna członkini stowarzyszenia studenckiego, która weźmie Annie pod swoje żagle oraz Dean, który jest tym, który wie wszystko o życiu studentów. Dodajmy tylko, że jedna z tych postaci ma mroczną stronę, która ujawni się po czasie.

zzuziaaa

The Hollywood Reporter podaje, że aktorka Kristina Apgar wystąpi w sezonie czwartym jako Jane - 21-letnia wdowa z Alaski. W poprzednich doniesieniach opisywaliśmy ją jako tajemniczy nowy obiekt zainteresowania Liama

Wiadomo również, że Liam postanawia zostawić przeszłość za sobą, nie ma zamiaru kontynuować związku z Annie.

zzuziaaa

Justin Deeley i Megalyn Echikunwoke to dwie nowe twarze "90210", które pojawią się w 4 sezonie serialu. Deeley zagra Austina, uroczego kowboja, który być może zawróci w głowie Naomi. Z kolei Echikunwoke wcieli się w popularną i podziwianą przez wszystkich, z wyjątkiem Naomi, studentkę.

ocenił(a) serial na 7
zzuziaaa

Hmm... czyli generalnie pary się rozsypują, szkoda. Myślałam że chociaż któraś zostanie 'na stałe' -.-

Blaczek

ja jakos lubilam Annie z Liamem wiec i tej pary mi szkoda

zzuziaaa

Naomi zadrze z prawem i wpadnie w kłopoty, Annie również nie będzie łatwo po tym, jak odziedziczyła spadek po Marli

zzuziaaa

Oprócz pojawiania się nowych twarzy, czekają nas także odejścia. Zaskoczeniem dla widzów może być zniknięcie Teddy'iego, który ma się pojawić jeszcze tylko w kilku odcinkach

zzuziaaa

Nieee,ja chcę Annie i Liama :(

Oleandria

a to pewne na100%,że nie będą razem??;/

ocenił(a) serial na 7
zzuziaaa

no mi też ich szkoda

ocenił(a) serial na 10
fnh81

Mnie tam bardziej szkoda Naomi i kujona, oni byli spoko ;) I fajnie, jakby jeszcze trochę pobyli razem ;)

ocenił(a) serial na 10
Oldzia_

ja chce Liam'a i aniee ;d oni najlepieu ze sona ;d nikt i nic ich nie zastapi

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

nie podoba mi się ich pomysł ,że już razem annie i liam nie będę mieli fajny koniec i trochę i trochę mi szkoda,że już Teddiego nie będzie.

mysia450

wywiad z producentami :

Jakie wyzwania czekają na Was, by zastąpić szkołę, kiedy bohaterowie są już po maturze?

Lara Olsen: Najważniejsze dla nas było znalezienie sposobu na utrzymanie ich pozornie jako grupy, która się nie rozpada. Nie chcemy zrobić serialu o uczelni. To serial wciąż o tych samych znajomych i ich wzajemnych relacjach.

Patti Carr: Nie chcieliśmy włączać CU do nowego West Beverly. Nie wszyscy trafią do tej samej szkoły, niektórzy nie pójdą na studia w ogóle. Teraz koncentrujemy się, by ukazać przejście z liceum do nowego, dorosłego życia. Bohaterowie przechodząc przez ten proces próbują dowiedzieć się kim są, w końcu przyjaciele znają ich prawdziwe oblicze i stają się jakby rodziną. To nasze podejście do każdego.

AnnaLynne McCord powiedziała, że aktorzy, których oglądaliśmy wiosną, mogą zostać wycięci w nowym sezonie. Trevor Donovan, który gra Teddy'ego będzie miał mniej odcinków . Czy jest jeszcze ktoś, kogo będziemy mniej widzieć, kiedy serial powróci?

P.C: Szefowie studia rozmawiali o tym, czy wszyscy z obsady powrócą, podjęli twórcze decyzje, w którą stronę pójdzie fabuła. Mamy wątki dla wszystkich bohaterów i wszyscy oni wrócą. Wiem, że swego rodzaju różnica techniczna pojawi się dla Trevora, ale to istotna postać dla nas. Kochamy Teddy'ego i mamy dla niego naprawdę świetną fabułę.

L.O: Będzie w kilku odcinkach.

P.C: Obawiam się, że trudno będzie ukazać wszystkich w jednym odcinku, ale mamy wspaniałe historie dla wszystkich i nie straciliśmy nikogo z obsady.

Czy jest jeszcze ktoś kto wróci, tak ja Donovan, w ograniczonej roli?

L.O: Nie, Teddy jest jedynym, który nie będzie w każdym odcinku. Fabuła Teddy'ego jako geja była dobrze traktowana w zeszłym roku, nie stereotypowo, co było ważne dla nas.

P.C: Nie chcieliśmy popsuć jego zmiany, on jest naprawdę ważny. Będzie w premierowym odcinku. Ta historia [o kontrakcie Donovana] może wyglądać jakby on nie chciał wrócić lub, co gorsza, jakbyśmy to my go wyeliminowali - to wcale nie było naszą intencją.

Czy możecie powiedzieć nam coś o tym, co się będzie działo z Teddy'm, gdy wróci serial?

L.O: Opowiemy o charakterze Teddy'ego, o jego tożsamości, kim jest i na jakiego dorosłegoczłowieka wyrasta. Teddy będzie jeszcze bardziej skomplikowany, wpływ na to będzie miało wiele czynników, zwłaszcza po przyznaniu się, że jest gejem.

P.C: Możemy powiedzieć tak, w zeszłym sezonie zdał sobie sprawę, że jest gejem i wyszedł z tą wiadomością do przyjaciół, jednak nie do rodziny. To będzie jego następny problem, kontakt Teddy'ego z rodziną, gdy ci się o wszystkim dowiedzą. Zobaczymy reakcje członków rodziny na tę wiadomość.

Czy nadal będzie "randkował" z Marco?

P.C: Nie, ten związek skończył się w lecie. Ale na horyzoncie pojawią się nowe okazje.

Dla mnie najważniejszym pytaniem jest to, jak radzi sobie Adrianna. Czy ona na poważnie chce odkupić krzywdy, które wyrządziła?

L.O: Cóż, serce Adrianny przeszło przemianę w ostatnim odcinku. Ona zmieniła się i stała się dobrym człowiekiem. Tak wprowadzimy ją do sezonu czwartego. Pokażemy ją w procesie tej przemiany, będzie też musiała wszystkich przekonać, że się zmieniła.

P.C: Kiedy pojawi się w pierwszym odcinku, poczuje, że musi pierwsza podejść do Silver. Ten proces będzie trwał więcej niż jeden epizod. Zda sobie sprawę, że to będzie trwało dłużej niż myślała. Będzie ciężko pracować. Spędziła lato, starając stać się lepszym człowiekiem, odkupić swoje winy i pokazać innym, że się zmieniła. Ona musi wygrać, widzowie ją polubią. Jesteśmy naprawdę podekscytowani i nie chodzi tu tylko, by dać jej zrobić coś nowego, że będzie współpracować z różnymi członkami obsady. Po prostu chcemy pokazać jej przejście przez odkupienie i przebaczenie. To ciekawy proces wśród przyjaciół.

Naomi dotarła do końca szkoły, ale potem ogłosiła, że jest w ciąży. Nie pierwszy raz jedna z nastolatek zachodzi w ciążę w serialu, czym będzie się różniła jej historia od historii Adrianny?

P.C: Można powiedzieć, że nie myślimy o Naomi jako o postaci, która jest wielkim kłamcą i wiemy, że jej uczucia do Maxa są prawdziwe. Myślę, że publiczność chce się dowiedzieć jak to się rozwiąże.

L.O: I nie będą rozczarowani.

Czy chcesz przez to powiedzieć, że nie będzie w ciąży, gdy serial wróci?

P.C: Nie chcę tego powiedzieć. Nie wszystko jest marzeniem.

Czy już myśleliście o tym, czy Zuckerman będzie pojawiał się regularnie w tym sezonie?
L.O: Nie było jeszcze o tym mowy, ale Max na pewno wróci, a fani nie będą musieli czekać. Wróci za kilka odcinków.
P.C: Sytuacja którą widzieliśmy na koniec trzeciej serii wymusiła na nich pewien układ,. Ten proces dotknie ich związek. Kiedy wrócą, dowiemy się jak postąpili i czego się nauczyli.

Czy są jeszcze razem?

P.C: Nie sądzę, byśmy mogli powiedzieć. To bardziej skomplikowane. Dowiesz się w pierwszym odcinku, wyjdzie wszystko, co wydarzyło się latem.

Ivy i Ray wzięli ślub, ale on jest śmiertelnie chory, a aktor go grający nie został stałymczłonkiem obsady. Czy coś się stało w okresie letnim z Ray'em? Czy nadal są szczęśliwym małżeństwem?

P.C: Tak, oboje będą w premierowym odcinku i są nadal małżeństwem.

Co oni robili podczas trzech miesięcy małżeństwa?

L.O: Konieczność chemioterapii u Raya zaistniała już w ubiegłym roku, teraz oboje będą czekać na jej rezultaty.

P.C: Najważniejszą rzeczą dla nas w związku Ivy i Raya było ukazanie ich przejścia w dorosłe życie i przeżywanie przez nich dorosłych problemów. Ich sytuacja to duży skok w dorosłe życie, bo i małżeństwo, i choroba Raya jest czymś takim. Ich historia ma pokazać, jak ogromny przeskok jest między liceum a dorosłością, jak trudne decyzje trzeba podejmować, z jakimi problemami trzeba stanąć twarzą w twarz. Jest to opowieść o miłości z wielkim ryzykiem i realnymi problemami. Myślę, że każdy się w tym odnajdzie.

Liam i Annie również zakończyli rok w wielkim stylu. Co prawda Annie dogoniła Liama, ale nie będzie go razem z nią na uniwersytecie (zwłaszcza, że na horyzoncie pojawi się nowa dziewczyna).

L.O: Cóż Liam odpłynął, by dowiedzieć się paru rzeczy.

Ale Annie dogoniła go w finale.

L.O: Tak, ale nie było go przez całe lato, a kiedy wrócimy, ona nie będzie już chciała o nim słyszeć. Więc nie wiemy co tak naprawdę wydarzyło się między nimi latem.

P.C: Ale my musimy się szybko dowiedzieć. Kiedy wrócił, podjął bardzo ważną decyzję dotyczącą jego związku z Annie. I to jest zdecydowanie coś, czym widzowie będą zainteresowani.

Silver i Navid przeszli naprawdę dużo w tamtym roku, by być razem. Więc teraz powinni być szczęśliwi, prawda?

P.C: Musimy Cię rozczarować. To nie jest dla nich łatwy okres.

L.O: Są bardzo podekscytowani tym, że będą razem i dość szybko zdadzą sobie sprawę, że istnieje wiele przeszkód na drodze do wspólnego życia. To nie jest tak, że myśleli, że będzie jak w bajce, że będą łatwo być razem.

P.C: Myśleli, że ich problemy się skończyły, że przeszli już wystarczająco wiele.

L.O: To nie będzie początkowo związanie z żadnym z nich.

To przyjdzie z zewnątrz?

L.O: Tak

zzuziaaa

Kristin z E!Online dotarła do informacji kastingowych i podzieliła się z nami tym, czego się tam dowiedziała. Otóż ekipa "90210" poszukuje wielu atrakcyjnie wyglądających aktorów, którzy mieliby się wcielić w studentów. Ponadto, dwie takie posady oznaczone są jako "recurring guest stars", z czego o jednej roli wiadomo, że ma być to przewodniczący/a bractwa "frajerów"

zzuziaaa

Adriannia, gdy nie będzie błagała o przebaczenie Silver, będzie pracowała w nowym barze Liama. Tam będzie szukała nowego chłopaka na swoje problemy. Jeśli zastanawiacie się, jak serial zamierza sobie radzić z tym, że bohaterowie idą na studia, odpowiedź brzmi - nie zamierzają. Tylko jedna postać będzie uczęszczała na studia w "pełnym wymiarze".

Pamiętacie zapewne, że dzięki pieniądzom z testamentu Marli, Annie mogła ponownie zacząć myśleć o wymarzonych studiach. Owszem, pieniądze zmienią wszystko, ale nie tak jak się tego spodziewała. "Planuje wyjechać i pójść do Carnegie Mellon, ale tak się nie dzieje" - zdradza producentka serialu.
Dixon nadal będzie szukał szczęścia w branży muzycznej. Dowiemy się, że lato spędził pracując jako roadie (osoba, które wyrusza razem z członkami zespołu muzycznego na trasy koncertowe i pełni wszelakie role związane z obsługą techniczną). Miał rozpocząć studia zgodnie z planem, ale zmienią to wydarzenia z premierowego odcinka. Dowie się też, że w przemyśle muzycznym nie jest tak łatwo.

zzuziaaa

Twórcy 9210 poszukują nowych aktorów do ról Devon i Karima.

Devon - kobieta w wieku 18-20 lat, studentka, członkini bractwa "frajerów". Jest sarkastyczna, ma czarne poczucie humoru. Będzie występować gościnnie, ale powracać.

Karim - młody mężczyzna w wieku 20 lat z Bliskiego Wschodu. Jest bogatym, przystojnym, czarującym biznesmanem chodzącym cały czas w garniturze. Mówi dobrze po angielsku, ale z silnym akcentem. Będzie występować gościnnie.

ocenił(a) serial na 8
zzuziaaa

ale widzieliście promo 4 sezonu? jest pokazane jak Liam mówi: jestem gotowy, zróbmy to. I daje Annie pierścionek zaręczynowy

aneta1813

Tak,ale znając życie Annie powie,że nie jest gotowa no i finito ;D a Naomi zapewne usunęła ciążę bądz test coś nawalił i to był fałszywy alarm...

ocenił(a) serial na 7
Rosa19

Naomi pewnie zmysliła tą ciążę ;)
a Annie na bank powie że nie jest gotowa na małżeństwo :P szkoda ....