właściwie kończy się ten serial ??? Pamiętam, że TVP zaczęła go emitować chyba w 1991 roku, leciał w poniedziałki po Teleexpressie. Oglądałem te odcinki dość długo, a potem... przestałem. Czy jest jakieś konkretne zakończenie tego serialu ???
Że przylatują to wiem bo udało mi się ten odcinek zobaczyć, ale w chwili jak się odcinek kończy to statek odlatuje a Alfa zatrzymują specsłużby - smutny koniec. Może jest jeszcze jeden odcinek??
Z tego, co gdzieś czytałem, to na początku w scenach, w których nie widać Alfa całego, (kiedy np. siedzi za stołem) to gra go jakiś robot. W scenach, w których porusza się i widać go całego, jest za niego przebrany jakiś najniższy człowiek na świecie. Włoch chyba.
Jest jeszcze film pełnometrażowy "Projekt ALF" gdzie wszystkie wydarzenia mają ciąg dalszy. Film leciał kiedyś na Polsacie, mam nawet nagrany na kasecie.
ALF ma jedno z najlepszych zakończeń w historii tv. Statek kosmiczny odlatuje, Alfa otaczają służby specjalne. Ten na nich patrzy i mówi jeden z najsłynniejszych tekstów serialu.
"Cześć, co sądzicie o Lakersach ?"
Lub
"Cześć, lubicie Lakersów ?"