Fabuła opowiada o pani detektyw FBI, która po tym, jak ścigała seryjnego mordercę w Bostonie, zaginęła na 6 lat. Odnaleziona w lesie, niczego nie pamięta. Odkrywa, że jej mąż powtórnie sie ożenił, a ona sama zamieszana jest w serię zabójstw.
Pierwsze 10 odcinków "Absentii" mamy otrzymać jeszcze w 2017 roku. Produkcja rusza na początku przyszłego roku.
Projekt pt. "Absentia", przygotowywany jest przez Sony Pictures Television Networks’ AXN (mające na swoim koncie m.in. "Crossing Lines" i "Hannibala").
Stana Katic ponownie pokaże się w serialu kryminalnym, choć zapowiadanym bardziej jako thriller i dramat, z mocno zarysowanymi postaciami. Chodzi o projekt pt. "Absentia"
Ja uwazam produkcje axn za cienkie, chociaz hannibal troche sie wyroznia. Budzet niski skoro krecony w bulgari aktorzy tez nie ciekawi poza glowna bohaterka
Byłam nawet zainteresowana, dopóki nie zobaczyłam aktorki Nie wróży to nic ciekawego Castle to było jakieś dziadostwo
Co jak co, ale Stana akurat wróży dobrze. Gra świetnie. W Castle jedyna pokazała co znaczy grać, w przeciwieństwie do "drewnianego" Nathana Filliona, który z sezonu na sezon był coraz gorszy. Stana z kolei coraz lepiej grała.
To swoją drogą xD. Dzięki jego grze wciągnął mnie Castle, ale potem zostałam już tylko dla Stany. On zdziadział i nadymał się jak balon... :P