PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125075}

Agenci NCIS

Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 -
7,4 32 tys. ocen
7,4 10 1 32363
7,5 4 krytyków
Agenci NCIS
powrót do forum serialu Agenci NCIS

Wychodzi na to że NCIS pójdzie śladem innej stacji amerykańskiej która aby polepszyć oglądalność zmieniła system odcinków który zwykle wyglądał mniej więcej tak :

kilka odcinków, 2 tygodnie przerwy, kolejne kilka odcinków,m 2 tygodnie przerwy. Święta 3 tygodnie itd. Teraz najwidoczniej będzie wyglądało to tak :

10-12 odcinków co tydzień, 2 miesiące pauzy i od lutego reszta też co tydzień (prawdopodobnie)

Zastanawiam simę co lepsze.... Niby nowe, no ale przerwa zimowa , długa strasznie niezbyt mi się uśmiecha ;-)

ocenił(a) serial na 10
Ozzy_Osbourne

Mi to by odpowiadało :D wolę oglądać 10 odcinków pod rząd i mieć ciągłość a nie tak jak teraz czasami wychodzi, że leci odcinek, potem dwa tygodnie przerwy, znowu jeden odcinek, znowu przerwa... Jest to czasami denerwujące, a tak wiem czego oczekiwać :D

Ozzy_Osbourne

Niby fajnie brzmi 10-12 odcinków pod rząd bez żadnej przerwy, ale czy rzeczywiście będzie to miało wpływ na oglądalność? Przecież widzowie mogą odejść równie dobrze podczas tej 2 miesięcznej przerwy, tym bardziej jak inne stacje w między czasie będą nadal emitować swoje seriale. Zawsze mi się wydawało, że właśnie takie dłuższe przerwy powodują spadek oglądalności, bo niektórzy przerzucają swoje zainteresowanie na inne programy :)

ocenił(a) serial na 10
sosaito

Ja słyszałem że więcej tracą jednak przez 2-3 tygodniowe przerwy. Po dłuższej przerwie może i straci ale trochę w 1 odcinku po przerwie...
Tym bardziej że pierwsze odcinki sezonu mają zwykle niezłą oglądalność, najgorszą właśnie te w środku po przerwie 2-3 tygodniowej, przynajmniej tak było w 10 sezonie ;-)

Ozzy_Osbourne

No w 10 sezonie po przerwie świątecznej mieliśmy najlepsze odcinki w historii serialu pod względem oglądalności :) No zobaczymy jak to będzie, ale nie wydaje mi się żeby jakaś wyraźna różnica była w tym ;)

ocenił(a) serial na 10
sosaito

Wielka pewnie nie, może minimalna.... ale oczywiście wszystko wyjdzie w praniu :-) Na razie nie ma niestety porównania, ale za rok, w zasadzie 8 miesięcy będziemy mądrzejsi :D

Ozzy_Osbourne

Przypomniało mi się, że w przeszłości serial miał jedną dłuższą przerwę w trakcie sezonu. Poszperałam i rzeczywiście w 5 sezonie (wiem, wiem porównywanie do 5 sezonu może być niemiarodajne, ale zawsze to jakieś porównanie :P) mieliśmy przerwę od stycznia do kwietnia. Szczerze mówiąc to nie pamiętam co było przyczyną, bo zaplanowane to pewnie nie było. A oglądalność po tej przerwie nie powalała w porównaniu z tym co było w pierwszej części sezonu. Oczywiście wiem, że nie można poważnie tego porównywać, ale może amerykańska widownia NCIS ma takie tendencje :P No i pamiętajmy, że ten sezon będzie wyjątkowo ciekawy, bo nie wiadomo jak widzowie zareagują na "nowy porządek" serialu. Widownia może być trochę wrażliwa, że tak powiem :P

ocenił(a) serial na 10
sosaito

Z tego co wiem co był wtedy strajk scenarzystów stąd taka przerwa długa ;-) Oczywiście może się to powtórzyć, ale nie wiem czy porównywałbym oglądalność bo takowa dopiero od 7 serii jest największa. No i 4 miesiące to na prawdę długa przerwa... tu byłyby myślę że z 2... no ale zobaczy się oczywiście :-)

Ozzy_Osbourne

Dlatego napisałam, żeby raczej nie brać na poważnie tych porównań ;) Poza tym nie chodziło mi o to, że oglądalności spadnie do bardzo niskiego poziomu ale ,że taka tendencja spadkowa może być ;)

ocenił(a) serial na 10
sosaito

Aha, ok :-) W każdym razie mam tylko nadzieję że powtórka schematu z 5 sezonu nie skończy się tak jak wtedy strajkiem i najkrótszym sezonem w historii.... a szkoda bo mimo iż był najkrótszy to wg. mnie jeden z najlepszych a może i mój ulubiony :D