... i trzeba czekać do września na następne ! :<... tak więc dyskusja na temat odcinka który już jutro pojawi się na stronach. Ciekawe czy zobaczymy Tivę. Osobiście w to wątpię, ale odcinek zapowiada się dosyć ciekawie... mam nadzieję że nas nie zawiodą :)
jest to jeden z najlepszych i najgorszych....wiemy kogo stracimy :(...i mamy nadzieję na przyszłość co do Tivy (jeśli przeżyją)
mam nadzieję, że ekipa wróci w tym samym składzie, najprawdopodobniej jednak już bez Duckiego :( chociaż z resztą też nie wiadomo, Gibsa raczej nie uśmiercą, bo dalszy ciąg serialu nie miałby prawa bytu ;) McGee...hm...
Po obejrzeniu odcinka finałowego mogę powiedzieć, że mnie nie zaskoczył... będzie z pewnością dużo rannych... Co do Ducky'ego, podobno mr. Mc'Callum podpisał dalszą współpracę z serialem, ale może moje informacje są błędne... Myślę jednak z nadzieją o jego powrocie do zdrowia. Oczywiście spekulować można, co nawet jest całkowicie naturalną rzeczą, ale moim zdaniem, nikt z głównych bohaterów nie odniesie aż tak wielkich obrażeń, żeby po niedługiej rekonwalescencji nie móc wrócić do pracy. poza tym sceny wybuch pokazują, że raczej skończy się na wielu obrażeniach niebędących śmiertelnym... Najłatwiej byłoby sprawdzić, jak wygląda sprawa kontraktów aktorskich, jednak jedno jest pewne w następnym odcinku zobaczymy wszystkich, nawet jeśli ktoś zginie.... Jeśli wolno mi nadmienić, sceny moim zdaniem, może niejednoznacznie, ale zawsze, sugerują, że Ziva i Tony w windzie będą bezpieczni i poobijani jedynie, będą mieli tez czas na refleksje i jakąś rozmowę, zanim zostaną z niej wyciągnięci... Taka "elevetor scene" zawsze jakoś kończy się zbliżeniem bohaterów:), McGee pewnie będzie pokiereszowany, ba za nim roztrzaskało się okno... Abby w porę osłonił Gibbs, a to że, byli w laboratorium pewnie ochroniło ich od większych kontuzji... Pamiętajmy, że ładunek wybuchł poza budynkiem, a nie w nim, więc nie powinien się on raczej zawalić... Jimmy jest oczywiście w pełni zdrowy, ale sądzę, że szybko razem z Briną dowiedzą się o tej tragedii i postanowią przełożyć ślub... a gdy już wszystko ułoży się w spokojnej szczęśliwości, komplet gości będzie wznosić toasty za szczęście młodej pary. Pozostanie także pani dr Rayan, która, jeśli mnie instynkt nie myli, nie wyjedzie z synem... Takie wyrażam zdanie i nadzieje. Ofiarę śmiertelna już mamy... mianowicie Coel'a... Przepraszam, nie pamiętam pisowni nazwiska:) Wyrażam ufność, że mój wywód choć długi, był znośny... Zaś tym, którzy nie widzieli, proszę mi wybaczyć, jeśli dowiedzą się jakiegoś szczegółu, przypominam, że temat dotyczył właśnie tego odcinka... Nota bene, życzę wszystkim miłego dnia...
"mianowicie Coel'a" - poprawnie piszę się Cole 'a.
Też uważam że członkowie zespołu będą ranni (dyrektor Vance także) i nikt nie zginie (bo i po co mieli by ich uśmiercać).
A poza tym to eksplozja była na zewnątrz budynku NCIS. Ducky jak mniemam dostał zawału na wiadomość o eksplozji i to zapewne było przyczyną tego zemdlenia. Niemnie dużo wyjaśni się z pierwszym odcinkiem dziesiątej serii.
Dziękuję, właśnie to nazwisko oscylowało u mnie na granicy poprawności i błędu. Widzę, że spostrzeżenia nasz są zbieżne...
Oby tak było, bo chyba lepszej ekipy już nie stworzą... poza tym nie wiem, czy chciałabym oglądać kogoś nowego.... natomiast jeśli chodzi o Duckiego to sprzeczne informacje się pojawiają, gdzieś czytałam, że Mc'Callum chciał odejść już na emeryturkę ;)
Śledzę kilka portali o serialach i wiem, że w tym roku kończą się kontrakty: David McCallum (Ducky), Michaela Weatherly'ego (DiNozzo), Pauley Perrette (Abby) i Seana Murrey'a (McGee). Na szczęście David McCallum na początku maja podpisał nową dwuletnią umowę, z producentem CBS TV Studios, dzięki czemu na 100% w przyszłym sezonie i kolejnym 11 powróci Ducky. Rozmowy z pozostałymi aktorami zaplanowane są na czerwiec. Jeśli chodzi o Cote de Pablo (Ziva) i Marka Harmona (Gibss) oboje podpisali nowe dwuletnie umowy w tam tym roku. To zagwarantowało im występy w 9 i 10 sezonie. Harmon wynegocjował wówczas 500 tys. dolarów za odcinek, a Cote de Pablo 120 tys. dolarów za odcinek.
Podobne informacje także i mnie udało się wyczytać na amerykańskich forach... Może Weatherly w którymś z wywiadów mówił o dalszych losach swojego bohatera, dużo ich jest w internecie, jednak nie mam czasu na dokładne ich wysłuchanie i czytanie... wszystko powinno się wyklarować w czerwcu... Jednak z zapowiedzi producenta wynika racze, że Tony to postać pewna... A i nie wydaje mi się, żeby mogła odejść Abby... Jest chyba najbardziej barwną postacią jej nie da się zastąpić... Jeśli chodzi o Seana tu już można się zastanawiać bardziej... ale wolę o tym nie myśleć:) Timmy jest tam zwyczajnie potrzebny:)
Odcinek przedni,a Ducky musi zostać. Ma przecież nowy kontrakt na dwa najbliższe lata.