PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125075}

Agenci NCIS

Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 -
7,4 32 tys. ocen
7,4 10 1 32341
7,5 4 krytyków
Agenci NCIS
powrót do forum serialu Agenci NCIS

why?? 

ocenił(a) serial na 10

dlaczego według wszystkich najlepszy jest odcinek 1 z 7 serii? możecie uzasadnić? :) i w którym odcinku Tiva wróci??

ada1_2

Wystarczy obejrzeć żeby wiedzieć dlaczego :P dialogi Tony/Ziva w tym odcinku zawsze mnie rozwalają i mogę ten odcinek oglądać z 1000 razy i nigdy mi sie nie znudzi, zresztą reszta odcinka też świetna. W ogóle cała końcówka 6 sezonu i początek 7 są baardzo dobre moim zdaniem :)

Kismet_

ta rozmowa w łazieńce tonego i zivy , albo abby która krzyczy na zive -bezcenne!!

ada1_2

Żeby to zrozumieć trzeba było obejrzeć dwa ostatnie odcinki z 6 serii (Semper Fidelis i Aliyah), a potem czekać na właśnie ten następny:) Napięcie było umiejętnie budowane, wątki ciekawe, dialogi świetne i bardzo dużo się działo. Moim zdaniem właśnie one, plus pierwszy odcinek z 7 serii to w ogóle najlepsze odcinki w tym serialu i nie potrafiłabym wybrać, który podobał mi się z tej trójki najbardziej.

Co do tych "wszystkich" o których piszesz to podejrzewam, że chodziło o to, że odcinek był wyczekany i nie zawiódł oczekiwań. Była podróż, była zemsta, przyjaźń, miłość, lojalność, interesująca akcja uwolnienia i Tony w najlepszym wydaniu (cięty humor, silne emocje). Poza tym wiele osób ogląda serial oczekując, że wątek romantyczny zostanie rozbudowany i tak też się stało.

Ostatni argument pewnie trafi i do Ciebie, ponieważ pytasz o Tivę:) Ja oglądam na bieżąco i powiem, że w takim natężeniu jak w tych trzech w/w odcinkach jeszcze nie wróciła. Oczywiście jest wiele ich wspólnych wątków i przyjemnie się to ogląda, ale nie jest tak, że akcja toczy się wokół nich.

ocenił(a) serial na 10
Cairns

Jak to nie wróciła? a 10 sezon?:D przecież to co się dzieje między nimi to coś pięknego:)

olcha262

Piszesz pewnie o "Shiva"? Nie przeczę, że w 10 sezonie trochę się dzieje jeśli chodzi o tę relację, ale nie powiedziałabym, że dużo i też niestety oceniam to słabiej niż odcinki z przełomu 6 i 7 sezonu (nie te emocje).

ocenił(a) serial na 10
Cairns

nie o tylko o "Shiva". Ogólnie są dla siebie bardzo mili i to jak Tony się zachowywał względem Zivy po śmierci jej ojca było bardzo miłe, ale mnie i tak najbardziej ruszyło jak nie mogła iść do opery i zorganizował jej w biurze :) albo nawet scena z 1odc jak są uwięzieni w windzie, zazdrość o Szmula(? chyba tak to się pisze:P). A przełom 6 i 7 sezonu to taki średni był. Ziva była wściekła,bo Tony zastrzelił Michaela,z którym była, ale już 1odc 7 to rewelka:D

olcha262

Właśnie to, że Ziva była wściekła, był konflikt, zemsta, zdrada i przebaczenie najbardziej mi się podobało. W filmach i serialach najbardziej lubię skrajne emocje. Niestety bycie miłym w 10 sezonie idzie mocno w kierunku przyjaźni. Chociaż przyjaźń też może być interesująca (jeśli jest lojalność i humor) to trochę brakuje tego dreszczyku napięcia.

Cairns

Ja też lubię skrajne emocje, no i nie ma co ukrywać że w 6/7 sezonie takie właśnie są, teraz w 10 emocje Tony/Ziva są inne. Teraz są takie bardziej dojrzałe, już baardzo dobrze się znają ale nie powiedziałabym że to idzie w kierunku przyjaźni. Przyjaźń to jest teraz, ale tak od połowy 9 sezonu mam wrażenie, że Tony uświadamia sobie że Ziva to ktoś więcej, tyle że to Ziva... + Gibbs i jego "Never date with coworker". Ziva wie, że może na Tony'ego liczyć ale jakby się bała czegoś więcej. Nie wiem jak tam u was ale ja myślę, że będzie w tym sezonie, że tak się wyrażę konkretna akcja T/Z :D

ocenił(a) serial na 10
Kismet_

No i jest jeszcze lista rzeczy Tony'ego pt. "do zrobienia przed śmiercią" (lista z oficjalnego bloga CBS):

1. Nauczyć się Kung-fu. (Master the art of Kung Fu)
2. Przejechać się Astonem Martinem DB5 takim jak w Goldfingerze. (Drive a 1965 Aston Martin DB5 like the one in Goldfinger)
3. Odkryć sens życia. (Discover the meaning of life)
4. Złapać rekina. (Catch a shark)
5. Zaprosić na randkę dziewczynę Bonda i / lub Miss Universe. (Date a Bond girl and/or Miss Universe)
6. Jechać na motocyklu w kuli śmierci. (Ride in a motorcycle ball of death)
7. Napisać list do Rogera Eberta w odpowiedzi na jego recenzję Full Metal Jacket i Gdzie jest Benji? (Write letter to Roger Ebert re: his reviews of Full Metal Jacket and Benji the Hunted)
8. Wymyślić chwytliwe słowo. (Develop a catch phrase)
9. Sanki. (The luge)
10. Powiedzieć ojcu, że jest dobrze. (Tell Dad it's okay)
11. Obejrzeć wszystkie filmy Hitchcocka w kolejności ukazywania się (wraz z obiema wersjami Człowieka, który wiedział za dużo) i robić przerwy tylko na siku. (Watch all Hitchcock films in order of release (including both versions of The Man Who Knew Too Much), pausing only for bathroom breaks)
12. Doświadczyć jednego z cudów świata (poza Gibbsem). (Experience a Wonder of the World (besides Gibbs)
13. Nauczyć się grać na basie. (Learn to play the bass)
14. Pokonać McGee w grze wideo. (Kick McGee's butt at some video game)
15. Zrobić herb DiNozzo. (Create DiNozzo coat of arms)
16. Przejechać się nago na diabelskim młynie. [Tony już to zrobił] (Ride a Ferris wheel naked)
17. Zdobyć i przekazać innym przepis Gibbsa na stek. (Get and pass on Gibbs’ recipe for steak)
18. Odwiedzić grób Bogarta. (Visit Bogie's grave)
19. Porozmawiać o Paryżu. (Discuss Paris)
20. Wygłosić motywacyjną mowę w przerwie meczu. (Give a motivational half-time speech)
21. Odnaleźć Jimmy'ego Hoffę. (Find Jimmy Hoffa, dammit)
22. Dokończyć pamiętnik. (Finish memoir)
23. Wystąpić w niewielkiej roli w ekranizacji pamiętnika. (Make cameo in the movie version of memoir)
24. Pozwolić zbliżyć się przyjaciołom. (Let friends get closer)
25. Zostać kosmicznym turystą. (Try space tourism)
26. Powiedzieć jej. (Tell her)
Źródło: http://navyncis.com.pl/forum/viewtopic.php?t=31&postdays=0&postorder=asc&start=1 5&sid=3c3ff04a051b900d79e8539b7f2418d1

Punkty 19 i 26 mówią chyba same za siebie :D

xwerax2

Mnie bardziej zainteresował punkt 16;) Kiedy to było?

Kismet_

Według mnie takiej "akcji" nie będzie, właśnie ze względu na zasady Gibbsa. Co do naszej dwójki - zawsze któreś się wycofuje w decydującym momencie i może dobrze bo będzie kolejny sezon w pełnym składzie. Gdyby któregoś się pozbyli (tak jak Kate) to już nie oglądałabym.

Cairns

Będzie "akcja" ja wierzę w Tivę! :D zresztą jedna ze scenarzystek Nicole Mirante na twitterze napisała "TIVA crazy? Hmmm... we'll see" także jak dla mnie to oczywista sugestia :DD czekam tylko kiedy to nastąpi

ocenił(a) serial na 10
ada1_2

a ja uważam,że ten odcinek jest jednym z najlepszych przez samo odbijanie Zivy ,no i oczywiście Gibbs jako snajper:)

ocenił(a) serial na 10
olcha262

ja uwielbiam to jak Tony opisywał innych :D No i to całe szukanie nowego "Probie" ;p Uwielbiam reakcje dwóch pierwszych z nich :D