Jak wam się podobało?
Mnie tym razem odcinek trochę zawiódł. Calvin pół odcinka zbierał drużynę, żeby przez 2 sceny została rozbita w pył. Do tego to rozwiązanie z drugą frakcją w S.H.I.E.L.D moim zdaniem mogłoby być lepiej wprowadzone, a tak nagle wyskakuje z nikąd kolejna dobrze zorganizaowana organizacja z tajną/tajnymi bazami oraz dość dużym personelem, o której oczywiście Coulson i reszta nie mają zielonego pojęcia(mogli by w poprzedniej serii chociaż pokazać, że poza Coulsonem i tymi co okazali się agentami Hydry istnieją jeszcze jacyś inni oficerowie Shield). Fajnie w sumie rozwinął się wątek z Inhumansami i wygląda na to, ze wreszcie lepiej poznamy ich społeczność.
Raczej przez Starka. Obecna Tarcza działa w ukryciu, nie podaje swoich zasług do wiadomości publicznej, więc to by się zgadzało z tym, czego chce Rogers. Wydaje mi się, że ta nowa organizacja będzie wywlekała wszystko na światło dzienne, bardziej w stylu Starka. Chociaz i tak nie wydaje mi się, żeby to on nią kierował.
Cóż, mam nadzieję że twórcy nas zaskoczą :D.
Fury musi to prowadzić :(
Znaczy ja mam taką nadzieję, bo jako serialowcy dostalibyśmy szybsze i bardziej dogłębne wprowadzenie czemu Fury wrócił, co robił jak zniknął i czemu się nie ujawniał!
Jeśli chodzi o Starka to wydaje mi się, że on raczej nie, bo ma firmę na głowie, tworzy Ultrona, a Kapitan zniknął razem z Sokołem na końcu Zimowego Żołnierza i nie wiadomo gdzie jest.
Znaczy to jest moja teoria od 12 odcinka i mam nadzieję, że się sprawdzi :D
Też dobre. Tylko Fury mi nie pasuje z jednego powodu- ta nowa organizacja wydaje się być nastawiona przeciwko Coulsonowi i ogólnie Tarczy, a wiadomo przecież że Coulson jest ulubieńcem Furego i raczej nie zrobiłby mu czegoś takiego.
Ostatnio moimi ulubionymi postaciami są Hunter ( nie jest naiwny, i bardzo emocjonalny tekst "Lies. That's what I remember") i Fitz.
Ciekawi mnie przed kim Cal tak trzęsie portkami, wcześniej jakoś nikogo się nie bał. Przed kim będzie musiał odpowiadać???
Przyznaję, że jestem kompletnie zapatrzoną i bezkrytyczną fanką Marvela, a więc cokolwiek mi dadzą, i tak się cieszę - odcinek mi się bardzo podobał. Nie tak jak poprzednie, ale następny wygląda na dużo lepszy - trailer zwala z nóg. <Uwaga spoilery z trailera> Agentka Weaver i Ward, Morse, która chce zlikwidowac Coulsona. Nie mogę się doczekać. :)
nie zdziwiłbym się gdyby Coulson wiedział o tym "drugim" SHIELD... i gdyby wiedział o Bobbie i Macku...
Całkiem możliwe :) Coulson zapewne próbował zamydlić Bobbi oczy tym, że wie, że znowu jest z Hunterem, żeby poczuła się bezpiecznie. Gdyby nie miał pojęcia o drugim SHIELD, to trochę bym się rozczarowała. Coulson często sprawia wrażenie, jakby był w innym świecie, ale myśli 3 kroki naprzód :) ciekawy wątek, chociaż w pierwszej chwili pomyślałam, że przeginają. Ale jakieś zaplecze dla kolejnych Avengersów i CA muszą wykonać. Ciekawe ...
Proponuję jednak poprawić tytuł wątku bo odcinka 14 to chyba nie oglądaliście... ;)
niestety jak chciałem to edycja coś mi nie działała, a teraz gdy ktoś już zaczął pisać w wątku to nie mogę nic zmieniać :(