Jak myślicie kim jest ta "tajemnicza" postać co ją Mr. Hyde wypatrzył za Readerem?
Po mojemu, może to być osoba, która kieruje społecznością Inhumans na Ziemi. Zapewne dowiemy się tego w najbliższym odcinku. Ewentualnie w którymś, gdzie ponownie pojawi się wątek Inhumans.
Najbardziej pasowałby tu przywódca Inhumans Black Bolt, ale raczej mała szansa, że to on. Z pewnej błahej przyczyny. Do tej roli w filmie zapewne zostanie zatrudniony jakiś bardzo znany aktor (faworytem jest Vin Diesel), a nie sądzę, żeby już teraz, na ponad 3 lata przed premierą filmu, zaczynali obsadzać główne role. Tak czy inaczej to ktoś kto sprawił, że nawet Cal stał się od razu potulny jak baranek.
Właśnie też się zastanawiałem, musiałeś oglądać tą samą wersje odcinka co ja. Bez "sceny po napisach".
SPOILER
Prawdopodobnie to Lincoln. Ma pojawić się w następnym odcinku (14) albo jeszcze następnym (15). Nie mam pewności, ale ten Inhumans odegra dość ważną rolę w końcówce sezonu.
Może to Maximus, szalony brat króla Inhumans, Black Bolta. Wnioskuje to po tym, że "ci" Inhumans nie wyglądają mi na dobrych, chociażby, przez fakt, że ten teleporter w komiksach nie występował i do najmilszych nie należy.