PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

czy ten serial łączy się w jakimś stopniu z filmami Marvela, to na pewno.
Chodzi o to czy oglądanie go jest konieczne, gdy ogląda się filmy.
Czy coś co dzieje się w serialu, jest potem jakoś powiązane z filmami?

alex_29_filmweb

16-17 odcinek jest powiązany z Kapitan Ameryka-Zimowy Żołnierz.
Jak nie oglądałeś tego filmu to możesz sobie zaspoilerować. Są odwołania do innych filmów, postaci ale w mniejszym stopniu niż Zimowy Żołnierz.
To co się dzieje w serialu raczej nie będzie miało wpływu na filmy, jest odwrotnie żeby fajnie się oglądało trzeba znać filmy. No ale wątek w 2 sezonie wprowadza do innego filmu który premierę będzie miał za kilka lat. A jak bardzo to powiązane będzie nie wiadomo.
Są gościnne występy jak Fury,Hill czy Sif, tylko że nie znając filmów nie zrobi to na Tobie wrażenia.

kamilx98

oglądałam co chyba widac po awatarze ;)

alex_29_filmweb

No więc jak oglądałeś filmy to polecam. Na początku trochę wolno się rozkręca,

ocenił(a) serial na 8
kamilx98

oglądałaś* ;p

Anabell_

Faktycznie, nick mnie zmylił.

kamilx98

Wolno to mało powiedziane :D A jak wygląda to z drugą serią? Są już jakieś nawiązania do Age of Ultron? Pytam, bo nie chce mi się oglądać całej serii tak jak to było w sezonie pierwszym tylko dla fajnych paru ostatnich odcinków

Turkisz80

Jak by to ująć. Ten poziom najlepszych odcinków z 1 sezonu, jest w prawie każdym odcinku 2 sezonu. Warto :)
Nawiązań do Age of Ultron jeszcze nie ma ale w majowych odcinkach będą na pewno. Pójdą bardziej w stronę tych napisów wyrytych przez Coulsona w 1 sezonie i ten wątek będzie wprowadzał do innego filmu.

kamilx98

Jak nie ma jak są. Powstaje drugie SHIELD które najprawdopodobniej będzie tajną organizacją pod dowództwem Furego. I zaczyna się coś dziać pod kątem nowego Kapitana, czyli prawdopodobnie rozłam, na który będzie miała wpływ ustawa o rejestracji superbohaterów.

Grabka23

Dzięki za spoiler...

kamilx98

Ok, w takim razie obadam

ocenił(a) serial na 9
Turkisz80

Pojawiły się drobne nawiązania do Age...

W jednym z ostatnich odcinków został wspomniany pewien szef Hydry, który na pewno będzie w filmie. Nie będę mówił o kogo chodzi aby nie psuć zabawy.

Coyotman

Szkoda że w Polsce nie ma tego typu maratonów... http://www.myvue.com/latest-movies/info/film/avengers-ultimate-marathon