PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Całe dzieciństwo czekałem aż Marvel zacznie produkować ekranizacje komiksów.

Filmy? BOMBA

Ten serial?

Co to w ogóle jest? Serial klasy C?

Serial S-F z ilością efektów komputerowych ciut powyżej Klanu i Złotopolskich. ;) Postacie
drewniane jak Pinokio.

ocenił(a) serial na 9
iTomek

Jak ci się nie podoba to nie oglądaj.Mi się ten Serial bardzo podoba i zachęcam innych do oglądania go.

ocenił(a) serial na 1
basiula9

#logika jak Ci się nie podoba to co piszę, to tego nie czytaj. ;)

iTomek

Niestety, jest to prawda. Serial całkowicie zmarnował potencjał, przede wszystkim tragicznym wykonaniem i reżyserią.

Nie polecam.

ocenił(a) serial na 9
MarekAntonivsz

Nigdy nie rozumiem czegos takiego. Na forum przewazaja wypowiedzi typu: "kiepski serial", "zmarnowany czas" lub Twoje "zmarnowany potencjal". Jest to przynajmniej 70% komentarzy. Skoro jednak jest tyle komentarzy na "NIE", to skad ocena ogolna 6.9/10? Nie oceniam ani Ciebie, ani kolegi iTomek. Po prostu od dawna mi sie rzuca to w oczy i ciekawi mnie, czy zaleznosc ta bierze sie z niewyobrazalnej ilosci trolli, ktorzy to daja kazdemy filmowi 10 (co prawda nie wierze w to ze istnieja takie trolle oraz ze byloby ich tak duzo), czy tez moze z tego, ze Ci co oceniaja ten film bardzo pozytywnie pisza malo komentarzy? :)

P.S.
Wybaczcie brak polskich znakow, stara dobra klawiatura, wiec ALT ma prawo juz zawodzic momentami :D

lukidg992

Zgadzam się, jest to dość częste zjawisko. Pewnie mogłoby być wiele wytłumaczeń dlań, niemniej, skoro średnia wynosi 6.9/10 - całkiem przyzwoita - tym bardziej dziwią mnie głosy na poziomie 8 - 10/10. Nie oszukujmy się, 8/10, a zwłaszcza te najwyższe noty 9/10 czy też 10/10 przyznawane są najlepszym produkcjom. Dla przykładu, z obecnych seriali, "Gra o Tron" ma 8.8/10. Teraz porównajmy te dwa seriale. Tak, wiem - różnią się diametralnie fabułą - poza tym jednak na każdej innej płaszczyźnie można je śmiało porównywać. Scenariusz, zdjęcia, gra aktorska, muzyka, scenografia itp. itd. Dla mnie, jakiekolwiek stawianie obok siebie "S.H.I.E.L.D." oraz "Gry o Tron" jest po prostu, mówiąc uprzejmie, słabym żartem. Seriale te różni, wg. społeczności fw.pl, 1.9 pkt. Obiektywna różnica - właśnie w tych kryteriach, które wymieniłem powyżej - w 10-stopniowej skali wynosi zdecydowanie więcej niż 1.9 pkt. W ten sposób można w dość łatwy i obiektywny sposób pokazać, jak "zawyżoną" średnią posiada ten serial.
Opinie opiniami, jednak kryteria takie jak scenariusz, reżyseria odcinków, gra aktorska itp. stanowią te, teoretycznie, obiektywne elementy składające się na średnią ocenę. Teoretycznie, bo jak widać na przykładzie powyższego serialu, większość nie stara się o jak najbardziej obiektywną ocenę. W końcu to portal dla ludzi a nie krytyków, toteż i większe kierowanie się kryteriami takimi jak "fajne to!", "mnie się to podoba!", "nieźle to wygląda!", a zwłaszcza "mój klimat" itp.

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Bo tak to jest z ocenami na filmwebie. Jesli film ma ocene w okolicy 7 to jest to zwykle dobry film. Jesli serial ma 7 to jest to miernota jakaś. Dobre seriale zaczynają sie zwykle od 7.8 lub 8.0. Wyjatkiem są seriale młodzieżowe gdzie dzieciaki bardzo zawyżają oceny.

Brat_Dextera

To samo chciałem napisać. Ocena 7 dla serialu to zupełnie coś innego niż ta sama ocena dla filmu. Serial z oceną poniżej 7 to przeważnie baaaaaardzo średnia (lub po prostu słaba) produkcja. A co do samego serialu to dałem sobie spokój po 4 albo 5 odcinku. Już dużo bardziej podoba mi się Tommorow People.

ocenił(a) serial na 2
iTomek

Ten serial jest żałosny, denny, drewniany, beznadziejny, zrobiony chyba dla dzieci w wieku 0 do 1 roku.

ocenił(a) serial na 2
iTomek

Zastanawiające jest to że dysponując zapewne nie małym budżetem ten serial tworzą ludzie na poziomie dzieci z przedszkola, niektóre pomysły i wykonanie jest po prostu straszne (Sky, która swoją rolą odbiera agencji resztki powagi, agent Coulson który na misje chodzi w garniturze, no przepraszam to jest po prostu żałosne, nie ma się co rozpisywać bo takich kwiatków jest cała masa w tym serialu), a agencja przedstawiona jest jak przedszkole (ukrywają przed tobą rzeczy ale jak pokrzyczysz to ci powiedzą). Cała kasa w tym serialu idzie chyba na scenografie i gaże dla aktorów, a na scenariusz zostają same ochłapy albo scenarzyści są zatrudnieni na zasadzie wolontariatu. Zastanawiam się czemu go oglądam ale to chyba z tego powodu żeby potem ponarzekać na niego. Pozdrawiam wszystkich

mocny18

ten serial jest coraz lepszy