PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716662}

Agentka Carter

Agent Carter
2015 - 2016
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 13429
6,7 15 krytyków
Agentka Carter
powrót do forum serialu Agentka Carter

2x10

ocenił(a) serial na 7

Fajny finał. Wiedziałem, że Stark sie pojawi. Fajnie tak na samo koniec.
Nie spodziewałem się, że Wilkes i Frost przeżyją, ale to że trafiła do wariatkowa to już tak. I ciekawe co Manfredi z nią zrobił (myślę że ją zabił).

No i Peggy w końcu z Sousą, czyli tak jak być powinno :D

Ale do diabła, kto zabił Thompsona??? To napewno nie Manfredi, Vernon nie żyje. Coś czuję, że 3 sezon to znowu walka z jakimiś ruskimi, no nic, sie zobaczy...

A i na koniec, nie ma wzmianki o powstawaniu Tarczy ehhhh.

ocenił(a) serial na 8
Aiden19

Fabuła zapętli się w momencie, kiedy Carter będzie pracowała w NY, gdzie szefem będzie jakiś buc i wtedy Stark zadzwoni do niego w sprawie Peggy - że ją zaprasza do kręgu założycieli tarczy :) Tak pokazuje one-shot z 2013 roku i jak wiadomo, zeby to mialo rece i nogi, historia Peggy pewnie dotrze do tego punktu (chociaż liczę, że pociagną fabułę dalej i pokazą faktyczne początki tarczy)

ocenił(a) serial na 7
bini0l

A no fakt, o one-shocie zapomniałem :D

ocenił(a) serial na 7
bini0l

Ale moment, bo w opisie ona-shota jest że to sie dzieje po roku od zaginięcia Rogersa. A przecież w II sezonie Agentki Carter mamy rok 1947 jeśli dobrze pamiętam. To mi sie nie klei, chyba że coś powaliłem.

ocenił(a) serial na 8
Aiden19

http://www.comicbookmovie.com/agent_carter/is-the-agent-carter-one-shot-still-ca non-a117930

Tutaj jest to dosyć zgrabnie opisane

ocenił(a) serial na 8
Aiden19

Od siebie dodam, że w sumie przypuścmy Thompson nie żyje, staruch też, to dowództwo przejmuje dziad z One-shota, a co dalej to już wiemy. Peggy wrocila do NY także tym bardziej robi sie to spójne (chociaz z drugiej strony... akcja z Sousą nie dzieje się przypadkiem w LA?)

ocenił(a) serial na 7
bini0l

Akcja z Sousą jest w biurze SSR w Los Angeles, nie mylisz sie. Tylko mi sie czas nie zgadza między drugim sezonem Agentki Carter, a one-shotem o tym samym tytule, bo ten one-shot jest umiejscowiony rok po wojnie, a II sezon sie dzieje w 1947 roku (w pierwszym odcinku jest to napisane na początku).

ocenił(a) serial na 7
Aiden19

Więc akcja z one-shota już byłam czyli twórcy tego nie przemyśleli? Albo i ja coś pokręciłem, ale wydaje mi sie, że mała nieścisłość wynika z roku w one-shocie i II sezonem AC.

ocenił(a) serial na 8
Aiden19

Nie zapominajcie że serial do wolna inerpretacja twórców mimo wszystko.

użytkownik usunięty
Aiden19

http://naekranie.pl/aktualnosci/agentka-carter-czy-bedzie-3-sezon-782967