PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124857}
6,5 72  oceny
6,5 10 1 72
Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach
powrót do forum serialu Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach

Deja vu???

użytkownik usunięty

Zabawne - gdy oglądałam tę serię po raz pierwszy byłam jeszcze dzieciątkiem co biegało po szkole krzycząc: "Potęgo Księżyca Działaj!" :D I choć nie wiele z niej rozumiałam, jako że była po niemiecku, to i tak wydawała mi się bliżniaczo podobna do "Bishoujo Senshi Sailor Moon" - te transformacje, romans głównej bohaterki, nawet ta sama kreska! Gdyby pannie Momoko doczepić blond kudełki byłaby istna Usagi T.! Zresztą to chyba nie jedyna seria "żerująca" na fali popularności planetarnych wojowniczek...nie sądzicie? ;)

użytkownik usunięty

Zgadza się. Podobnie jak wiele azjatyckich horrorów powstało na fali popularności "Ringu" ("Shutter", "The Eye", "Ju-On", "One Missed Call", "A tale of Two Sisters" i cały wachlarz innych). To, że wtórne, nie zmienia faktu, że świetne (cały czas mówię o oryginałach z Japonii/Korei/Tajlandii/Chin, a nie hamerykańskich popłuczynach).
Anime podobne do SM, poza Wedding Peach: Tokyo Mew Mew, Magical Girl Nanoha, Cardcaptor Sakura, Madoka Magica, Pretty Cure (tasiemiec, dziesięć sezonów w ciągu 10 lat, a ciągnie się do dziś).
A WP podoba mi się bardziej niż zapowiedzi remake'u SM...

użytkownik usunięty

o tempora.... widziałam oficjalny trailer nowej SM. Straszna ta piosenka, co ma niby zastąpić Moonlight Densetsu! No Koszmar przez duże "K"! Ale poczekam na pierwszy odcinek i wtedy zdecyduję, czy warto oglądać, czy może zostać przy miłych wspomnieniach po oryginalnej SM i WP :)

użytkownik usunięty

Kreska też nie najpiękniejsza... Mam złe przeczucia, co by to się nie okazało taką samą zdradą wobec oryginału jak "Sadako 3D" wobec "Ringu", a też podobno miał być to hołd wobec twórców w rocznicę powstania... Ale mam nadzieję, że się mylę... Pozdrawiam

użytkownik usunięty

we'll see, we'll see :)
De facto też się boję co z tego będzie, szczególnie, że już ma rok opóźnienia i będzie tylko jeden odcinek co 2 tygodnie... ech...
A przecież oczekiwania wobec tej serii są ogromne, wiadomo zaś, że im wyższy cokół, tym większy upadek.