ten serial jest niesamowity...muzyka niesamowita wogule jak wylatuje to az sie chce ogladac...
Fakt że ten serial daje sporo emocji przynajmniej tym którym się podoba wiadomo zawsze dany serial znajdzie wśród fanów czy ludzi którzy go lubią takich co im w ogóle nic w nim nie pasuje ale tak już bywa w tym show biznesie.
Efekty efektami, nie można ich brać tak na serio,
wiadomo - to lata 80-te,
ale osoby, które mają sentyment do tego serialu nie będą zwracać uwagi na same efekty, to serial, który się podobał i większość ludzi pamięta jeszcze z dzieciństwa momenty, kiedy to czekało się z niecierpliwością na Airwolfa.
Faktem jest że teraz inaczej patrzy się na ten serial... - naddźwiękowy śmigłowiec latający z prędkością 1 macha, ? No,.. trochę to śmieszne, ale kiedyś jakoś inaczej się do tego podchodziło :)
Ja tez inaczej do niego podchodze niz za dziecinstwa. Bylem swiadomy wtedy tego ze to fikcja i ze w rzeczywistosci zbudowanie ponaddzwiekowego smiglowca jest niemozliwe. Ciekawe czy dzisiaj bylaby w ogole taka mozliwosc? Czy mozliwe jest zbudowanie ponadzwiekowego smiglowca? Wszak mamy XXI wiek.Ja tam sie nie znam na aeorydanamice i na innych tego typu sprawach.Najlepiej zeby jakis ekspert od samolotow czy smiglowcow czy lotnictwa sie wypowiedzial na ten temat.
http://www.samoloty.pl/content/view/2158/130/
to odpowiedz na Twoje pytanie, wydaje sie ze na chwile obecna zbudowanie smiglowca ponaddziwekowego jest niemozliwe, lub byloby strasznie kosztowne, jak napisale, aerodynamika
masz racje muzyka z tego serialu niesamowita.... pamiętam, że jako dzieciak bawiłem się z bratem w "jaka to melodia" i ustami robiliśmy melodie.... zawsze pojawiała się ta z "Air wolfa", "Drużyny A", i "MCGaevera".... och były czasy.... dzisiaj zostało mi tylko marzenie żeby zostać pilotem helikoptera:D