Dawno nie oglądałem tak złego serialu (pomijając telenowele). Miałkość fabuły, drętwota gry aktorskiej, skróty myślowe dla ćwierćinteligentów. Omijać szerokim łukiem!
Popieram. Blondynka w roli glownej (nie umniejszajac blondynkom), bardzo kiepsko skonstruowana akcja i denna fabula, nie mowiac juz o grze aktorskiej
No niestety, ale również zgadzam się z waszymi opiniami na temat tego serialu. Blondyna jako detektyw gra tam najgorzej.
Niestety macie racje. Wydawało się że trafiłem na dobry serial, ale dialogi są zbyt przewidywalne. Mamy tutaj do czynienia z nieskomplikowanymi scenami, które już wielokrotnie pojawiały się w innych produkcjach. Serial nie zaskakuje, dominuje tutaj prostota od której robi się niedobrze - (motyw policjantki, która za wszelką cenę chce poznać prawdę, motyw przejmowania śledztwa przez federalnych, ta sztuczna odwaga itp.) To wszystko już było, a tutaj pojawia się ponownie w dużo gorszym wydaniu. Nie wypowiadam się na temat samej fabuły, bo doszedłem do połowy pierwszego odcinka i dalej nie dałem rady już oglądać.
a tam pierdzielenie!!! ''Alcatraz'' nie jest moze produkcja na miare ''Lost'' czy ''Fringe'' ale jest w nim cos co jednak trzyma widza przy ekranie! Mimo tych wszystkich krytycznych komentarzy pod nowa produkcj Abrams'a musze przyznac ze mi sie ona podoba! Zgodze sie z ty ze nie jest to jakas specjanie inteligentna produkcja ale da sie obejrzec! Co do gry aktorow to juz nie przesadzajcie Sarah Jones gra niezle, poza tym ma swietne oczy (chyba zrobione komputerowo troche bo nie wierze ze ma je takie niebieskie) i niezl z niej laska! jak dla mnie ocena na filmweb'ie 6,9 jest odpowiednia...
Mi też się podoba. Może nie każdy odcinek jest idealny, ale mimo wszystko wciąga widza.. Co do blondynki to mnie przekonuje. Widziałam wiele gorszych aktorów.
@Bee_Jay_2
Normalnie bym przemilczał Twojego posta, ale skoro uznałeś, że to "pierdzielenie" to odpowiem Ci w ten sposób, że wielbiciel disco polo również mógłby o swojej ulubionej "muzyce" mógłby powiedzieć, że te dźwięki trzymają słuchacza na parkiecie. Nie jest to jakaś specjalnie ambitna muzyka, ale da się przy niej bawić (zwłaszcza po kilku głębszych). Oczywiście, szanuję Twoje zdanie, ale trudno mieć do nas, krytyków tej płycizny, pretensje, że nam się zwyczajnie nie podoba. Mogę tylko domniemywać, że ominęły Cię naprawdę fajne seriale, skoro drętwa Sarah Jones wzbudza zainteresowanie swoim aktorstwem. Może i jest dobrą aktorką, ale reżyser i scenarzysta nie dali jej możliwości wykazania się. Film jest (moim, skromnym zdaniem) beznadziejny i na dłuższą metę (czyt. powyżej dwóch odcinków) nie da się tego oglądać.
lothian_3 powiem tak rozumiem wasze rozczarowanie, ja spodziewalem sie tez czegos lepszego po produkcji reklamowanej nazwiskiem Abrams ale uwazam ze przesadzacie z tymi krytykami (ok, kazdy ma inny gust serialowy)! Uwazam ze ''Alcatraz'' jest jedna z ciekawszych produkcji ktore wystartowaly na poczatku 2012 roku na antenie Fox (choc osobiscie np. ''Touch'' z Kiefer'em Sutherland'em podoba mi sie bardziej)! Jak dla mnie to dobry sredniak, nie ma szalu ale tez taki znowu beznadziejny nie! A ze tak jeszcze zapytam jakie Twoim zdaniem seriale ktore widziales uwazasz za naprawde dobre...
Lista serial, które są naprawdę dobre i grzech nie znać: The Shield, Breaking Bad, The Sopranos, Six Feet Under, Carnivale, Rome, Twin Peaks.
Warto też zobaczyć seriale Weeds, Dexter, Californication, Band of Brothers, Supernatural, polski PitBull, Mad Men, Broadwalk Empire, Homeland, The Killing, Game of Thrones, The Wire, Crime Story, 24 Hours, Brotherhood, Huff, Kidnapped.
Dobrych seriali jest z pewnością więcej, ale z tych które obejrzałem, te są najlepsze.