PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597666}
6,4 7,4 tys. ocen
6,4 10 1 7357
Alcatraz
powrót do forum serialu Alcatraz

Gdy oglądam ten kiepski serial to tęsknie co raz bardziej za starym dobrym LOST !

ocenił(a) serial na 5
szilom

"Starym"

-.-

_Garret_Reza_

Licząc, że oglądałem LOST od 2004 roku to troszkę lat minęło ;]

szilom

Mam te same odczucia,obejrzałem dwa odcinki wszystko takie mdłe.Zabójstwa są również dziwne ,tak jakby nikogo nie obchodziły ^^ Odechciało mi sie go ogladac.Za bardzo wieje nudą i schematem.

ocenił(a) serial na 6
hyperbolizator

A kto powiedział że to ma być Lost 2? Nie wiem czemu porównujecie dwa inne seriale do siebie...

Crips187

Tak to nie miałbyc Lost 2 ,ale własnie takie produkcje chca powtórzyć sukces Lostów.Na to wskazują ciągle stwierdzenia "twórcy lost" no i nazwisko Abrams ,które kązdy fan "Zagubionych zna" . To wszystko ma na celu sciagnac ludzi którzy po Lostach poszukują godnego zastępcy.

hyperbolizator

Ano dokładnie.
Nie bez powodu o następach LOST mówiło się dotychczas jedynie w dwóch (chyba, że o jakimś nie wiem) przypadkach:
Flash Forward oraz The Event.
Teraz to samo mówi się w przypadku Alcatraz i zresztą słusznie.
Myślę, że LOST było tak innym od wszystkich serialem, że powstał pewien typ widza (trudno go ot tak w dwóch słowach określić, choć sam nim jestem) pod którego próbuje się stworzyć serial, który takiego widza przyciągnie, pozwalając mu jednocześnie doszukiwać się jakichś subtelnych analogii do LOST.
Kto nie oglądał LOST lub serial ten nie był dla niego niczym niezwykłym - ot jednym z wielu dorywczo śledzonych, ten nigdy nie zrozumie fascynacji jaka postała wśród tych najwierniejszych widzów.

Jest niby takie powiedzenie "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal", nie mniej gdyby LOST nie został nakręcony, to chyba wewnętrznie i podświadomie czułbym pewną pustkę i to, że coś niezwykłego mnie omija.
Tak więc nie ma się co dziwić, że pojawiają się tu odniesienia do LOST.
Sam pewnie dyskutując tu o Alcatraz nie raz nawiążę doń - za co z góry przepraszam mniej wyrozumiałe i zdystansowane osoby :)

ocenił(a) serial na 7
z_a_g_u_b_i_o_n_y

za wyjatkowoscia Losta stalo to, ze zostal on zmontowany na zasadzie czytania ksiazki

w wiekszosci serialow glowny watek konczy sie w finale odcinka, a w nastepnym mamy nowa historie i nowe postacie

użytkownik usunięty
szilom

czy ten film Lost to jest o takiej dziewczynce co jechała pociągiem i się zagubiła bo adres na kartce się zamazał?

Tak

<facepalm>

użytkownik usunięty
szilom

to pięknie. podobno w pewnym momencie odnajduje stary schron, w którym żyje jej dawno zagubiony piesek Apasz, który potrafi przybrać postać Czarnego dymu - i to jest Lost 2. Am I right?

Nope.

I przestań trollować :)

użytkownik usunięty
szilom

pod warunkiem, że odpowiesz na jedno pytanie: are you Lost your mind? :p

ten serial jest po prostu nudny ;/ obejrzałem na razie wszystkie odcinki, bo miałem nadzieje, że się rozkręci. A tu nic ;/. I też tęsknie za Lostami :)

użytkownik usunięty
Lipa_30

Wszyscy narzekają na nowy serial, a przecież jest zrobiony przez twórców Lost!! (za którym osobiście nie przepadam..1 sezon jako taki..potem Moda Na Sukces..)

Lost, jak Moda Na Sukces ??? Chyba nie, zgodzę się, że koło 4 sezonu troche popłynęli, ale później w 5 i 6 poziomu wrócili do poziomu z pierwszych 3 :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
cobrawtf

Ale równie dobrze możesz wyłączyć Caps Lock i poczytać słownik.

ocenił(a) serial na 6
ari92

to ze napisalem w tej formie bez zmiekczen (gips na kapce) a twoj problem z intelektem hmm nvm do szkoly biegnij

cobrawtf

W zasadzie to tobie by się przydały lekcje ortografii i obsługi komputera, a w tym i klawiatury.

ocenił(a) serial na 6
ari92

spac bo do szkoly niewstaniesz

cobrawtf

Nie z czasownikami piszemy oddzielnie.

ocenił(a) serial na 6
ari92

no i ? imponujesz sobie skonczmy ta rozmowe bo sprowadzasz mnie do swojego niskiego poziomu i pokonujesz doswiadczeniem szczeniaku

cobrawtf

cobra ty tu pokazałeś niższy poziom intelektualny... ale ja tu nie o tym, nie wdaje sie w dalszą dyskusję. Czemu porównujecie to do lost? Przecież lost to syf w którym sami twórcy przestali kumać o co chodzi. Nie porównujcie tego serialu do losta i nie oceniajcie tu czy lost jest dobry tylko rozmawiajcie o tym serialu.

ocenił(a) serial na 7
szilom

Ja jestem największym fanem LOST jakiego możecie sobie wyobrazić i nigdy nie uważałem Alcatraz za następcę... LOST nie ma następcy i nigdy nie będzie miał. Swoją drogą Alcatraz póki co oceniam tak na 8/10, ale z oceną ostateczną wstrzymam się do końca pierwszego sezonu.

ocenił(a) serial na 6
lostek815

to ciekaw jestem czemu sie wdajesz w dyskusje skoro nie jest ona do ciebie skierowana adwokat sie znalazl ?
popieram twoja ocene bo ma racje , a btw oceniasz poziom intelektu po ? braku zmiekczen moze nie lubie ich uzywac a do porownania Lost dobrze ze niema nastepcy tego shitu....

ocenił(a) serial na 7
cobrawtf

Idiota się znalazł? Forum jest od dyskutowania, koleś pisze, że Alcatraz uważane jest za następcę, to ja odpisuję, że nigdy tak o tym serialu nie myślałem. Lost shit? Widać jesteś kolejnych z tych bezmózgów co nie rozumieją tego serialu i mówią, że głupi - dla niektórych ten serial jest po prostu zbyt inteligentny, Ciebie pewnie też przewyższa.

ocenił(a) serial na 6
lostek815

odnosnie "IDIOTY" to sie musisz do swoich rodzicow zglosic oni bede wiedzieli najlepiej co splodzili......

szilom

Za "starym" się zgodzę, ale za "dobrym"? Buahahaha... ŻAL!

ValeTudo

ValeTudo pewnie w ogóle LOST nie oglądałeś w całości wszystkich sezonów więc nie wiesz jaki to dobry serial.Pewnie lubisz Barwy Szczęścia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ValeTudo

Troll alert !

Goścu, tekst na poziomie piętnastolatka. Chociaż pewnie, nie wiele się pomyliłem.