PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597666}
6,4 7,4 tys. ocen
6,4 10 1 7362
Alcatraz
powrót do forum serialu Alcatraz

Może to nie jest genialny serial jak np. Lost, Breaking Bad , ale według mnie ma to coś w sobie.
Serial oceniam na 7,5 , no może 8. Monotoność każdego odcinka w którym wiemy że będzie inny
wiezien oraz że na końcu zostanie złapany strasznie obniża poziom tego serialu. Reszta stoi na
wysokim poziomie wszystko jest doskonale pomyślane. Szczerzę żałuje ze nie będzie 2 sezonu.
Jest tylko serialów co ma wiele sezonów , a są tragiczne pod każdym aspektem. A wy co myslicie?

Patryksz163

Ja również żałuję. Struktura mi akurat nie przeszkadzała, moim zdaniem to wygodne, żeby była taka rama, szkielet - byle go ciekawie wypełniać. Jak dotąd szło im nieźle, świetny klimat, obsada, zdjęcia. Chętnie pochłonęłabym jeszcze z sezon czy parę ;-)
W "Sześć stóp pod ziemią" też było wiadomo, że zawsze ktoś na początku odcinka zginie, że potem będzie się wszystko kręcić wokół przypadku i rodziny osoby zmarłej - a mimo tego serial ma wysokie noty i wiele sezonów. (8?) Nie tu leży problem. Ale gdzie leży, nie wiadomo ;-) Tak samo jak nie wiadomo np kto, po co i jak "teleportował" alcatrazowiczów o 50 lat w przód ;-)

julx

Właśnie, tyle niewiadomych... Nie oszukujmy się, jakiś mistrzowski ten serial nie jest, aktorzy nawet tak jakoś średnio grają, zwłaszcza Sam Neill mnie zawiódł, ale nie jest źle, a co najważniejsze, jest intrygująco. Naprawdę wciągnąłem się w historię, choć wiedziałem, że jest tylko 1 sezon i tak postanowiłem obejrzeć do końca i, cholera, naprawdę chciałbym poznać dalszą część tej historii. Potencjał jest naprawdę ogromny, jakby się postarali, to mogliby nawet wcisnąć małe zielone ludziki i nikt by się nie przyczepił ;)

Nic, szkoda... teraz trzeba sobie znaleźć serial z podobną tajemnicą, z tą różnicą jednak, że na końcu jest wyjaśniona ;]