W 7 odc 2 sezonu powiedział Arisu coś czego nikomu nie mówił, nie pamiętam dokładnie słów ale mniej więcej coś tam że nienawidził osób które biorą życie na poważnie, i nie za bardzo to rozumiem. O co mu chodziło? Mógłby ktoś wytłumaczyć co miał na myśli?
Chodziło mu o to, że uważał za głupków osoby, które poważnie podchodzą do życia, ale w końcu zrozumiał, że określanie ich głupimi wynikało z tego, że im zazdrościł, bo sam jak dotąd był opryskliwym ignorantem, co ostateczne niejako skrytykował.
Właśnie, w jakim sensie że „poważnie podchodzą do życia” tego nie bardzo rozumiem, chodzi o osoby które są empatyczne i wspierają innych czy co? Sorry że tak wypytuje ale strasznie ciekawi mnie jego postać więc chciałabym go zrozumieć
Ja właśnie tak to zrozumiałam, tym bardziej że był lekarzem (i to zdaje się, że pediatrą), a dał się wplątać w tak nieetyczny układ, i poza tym pierwszym pacjentem nie wyglądało nawet na to, żeby to go w ogóle ruszało - ani się nie przejmował ani nie próbował niczego z tym zrobić, trwał sobie w tym w zasadzie bezrefleksyjnie.
Podobnie zachowywał się na początku w grze - obserwował, starał się przetrwać, ale tak naprawdę niczym ani nikim się nie przejmował.