PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=853619}

Alice in Borderland

Imawa no Kuni no Alice
2020 -
7,3 19 tys. ocen
7,3 10 1 19420
7,0 3 krytyków
Alice in Borderland
powrót do forum serialu Alice in Borderland

W 7 odc 2 sezonu powiedział Arisu coś czego nikomu nie mówił, nie pamiętam dokładnie słów ale mniej więcej coś tam że nienawidził osób które biorą życie na poważnie, i nie za bardzo to rozumiem. O co mu chodziło? Mógłby ktoś wytłumaczyć co miał na myśli?

ocenił(a) serial na 7
Villarai

Chodziło mu o to, że uważał za głupków osoby, które poważnie podchodzą do życia, ale w końcu zrozumiał, że określanie ich głupimi wynikało z tego, że im zazdrościł, bo sam jak dotąd był opryskliwym ignorantem, co ostateczne niejako skrytykował.

BoCin

Właśnie, w jakim sensie że „poważnie podchodzą do życia” tego nie bardzo rozumiem, chodzi o osoby które są empatyczne i wspierają innych czy co? Sorry że tak wypytuje ale strasznie ciekawi mnie jego postać więc chciałabym go zrozumieć

ocenił(a) serial na 7
Villarai

Ja właśnie tak to zrozumiałam, tym bardziej że był lekarzem (i to zdaje się, że pediatrą), a dał się wplątać w tak nieetyczny układ, i poza tym pierwszym pacjentem nie wyglądało nawet na to, żeby to go w ogóle ruszało - ani się nie przejmował ani nie próbował niczego z tym zrobić, trwał sobie w tym w zasadzie bezrefleksyjnie.
Podobnie zachowywał się na początku w grze - obserwował, starał się przetrwać, ale tak naprawdę niczym ani nikim się nie przejmował.