Obcy: Ziemia
powrót do forum 1 sezonu

7/10

ocenił(a) serial na 7

Po przeczytaniu opini na temat serialu niewiedziałem że tak serial został zjechany przez widzów .Ja nie będę az tak surowy na pewno nie jest to serial wysoki lotów .Dobrze sprawdzają się elementy horrowe ataki Obcego są dobrze zrealizowane jest i troche za mało .Serial trzyma w napięciu chociaz bywa trochę nie równy ,Mnie osobiscie przerazała Owca jej spojrzenie było takie diaboliczne .Wiem że Obcy to bardziej SCI-Fi niż Horror znaczy wiecej jest tego pierszego .Chociaż ja bym wolał gdyby bardziej poszedł w Horror .
Te spawy naukowe i bardziej elementy SCi Fi siadają w serialu nie maja takiego przyłożenia .Wnioskować można że to o byciu nieśmiertelnym nie wiem o byciu najmądziejszym majać wszelką władze ,zabawa w Boga .Piotruś Pan który chce miec wszystko lub zawsze pragnać zdobywac bo to daje mu satysfacje .Nie wiem tak sobie wnioskuje ,ale serial mi tego nie ukazuje bo tak naprwdę dostajemy zlepek fajny scen które czasem ze sobą grają a czasem nie I tak zabardzo nie wiadomo jaki był zamysł .Tam na poczatku pierwszego odcikna jest wzmianka miedzy kim będzie toczyc wojna Nie konca pamietam ale chyba miedzy ludzmi adroidami i jeszcze chyba z trzecią grupą .
Można ten serial ma wiecej wad niz zalet ale i tak jestem za drugim sezonem i może też moja ocena będzie zawyżona ale stawiam 7/10.