Mega wciągający i klimatyczny. Bardzo wyraziste niektóre postacie. Chyba się przerzucę na koreańskie kino. W mojej opinii 9/10. Polecam!!!
Tego akurat serialu nie oglądałam, ale baaaardzo polecam koreańskie seriale, jest ich naprawdę sporo na Netfliksie, obejrzałam już kolo 20 seriali i co prawda zdarzają się wśród nich słabe seriale, lub może po prostu nie dla mnie, ale prawie wszystkie seriale są mega dobre i warte obejrzenia, dzięki czemu nie trzeba godzinami wybierać następnego serialu, po prostu leci się po kolei. A jak już poznałam koreańskie seriale to przez 2 miesiace oglądałam tylko je, połykałam w całości jeden za drugim :D
Dla zachęty mogę polecić kilka tytułów, które sprawiły że zakochałam się w koreańskim kinie. Większość seriali gatunkowo podchodzi pod dramaty, jednak jest także sporo seriali romantycznych, komedii i perełki typu Squid Games.
No więc oprócz wymienionego juz Squid Games, które zyskało popularność globalną gorąco polecam:
- Chwała ("Kobieta, która przed laty przeżyła potworne tortury w szkole, wprowadza w życie drobiazgowy plan zemsty, aby sprawcy wreszcie zapłacili za to, co jej zrobili." #66top na Filmwebie)
- Do zobaczenia w moim 19. życiu (temat reinkarnacji i utraconej miłości, komedio-romans)
- Celebrytka (o drodze zwykłej kobiety do sławy na instagramie)
- Juvenile Justice (sąd dla nieletnich, bardzo ciekawe)
- Mine (opowiada o jednej z najbogatszych rodzin w Korei i jej służbie)
- Klub zielonych matek
- Niezwykła prawniczka Woo (komedia, o prawniczce z autyzmem)
- Zajęcia pozalekcyjne
- Hyena (o prawnikach)