Spójność i logika to obce pojęcia dla reżysera tego gniota. Jak można dawać tak wysokie oceny czemuś co w ogóle nie trzyma się kupy? 4 odcinek przeniosłem, 5 oglądałem już scenami, następnych nie będę oglądał.
Ta matka z kurczakiem i widzi co się dzieje w mieście i w szkole, mimo to leci do szkoły i zagaduje do znajomego zombiaka? WTF!?
Przylatuje do szkoły helikopter, na dachu jest 2 zdrowych postaci - i co dalej? Scena urwana. Od następnego odcinka jakby sceny nie było?
Scena wyjazdu straży pożarnej bodajże w 2 odcinku też urwana, wozy rozjeżdżają się nie wiadomo gdzie i co? Nic. Zombiakiw w mieście jeszcze nie było.
Pomijając kwestie dialogów postaci i idiotycznych problemów jakie sami stwarzają w dobie takiego zagrożenia jest irracjonalna. Jak tak wygląda kultura Koreańczyków to cud że oni w ogóle funkcjonują.
Grupa 6 osób, wpada jeden Zombiaki - wszyscy stoją i patrzą jak zombie walczy i dopada jednego z ich grupy - praktycznie zero reakcji, by w późniejszych scenach trzymać znajoma zombiaczke na linie i wspominać ja przez następne odcinki.
Cała sytuacja zagrożenia w Korei pld albo jakimkolwiek innym kraju, gdyby była tak przeprowadzana, to byłoby już dawno po nas. Mają doktorka który to stworzył - zamiast przesłuchać go jak należy, wyciągnąć dlaczego tamta dziewczyna potrzebuje kwarantanny, że stworzył wirusa OD RAZU oni to z niego wydobywają jak wirus jest w mieście i .... Nie no sorry ale tu się nic kupy nie trzyma. Mają opis infekcji, mogą zarysować jak szybko się to rozprzestrzenia a oni się jeszcze w blokady policyjne bez broni bawią zamiast od razu z wojskiem wjechać.
Nie mam pojęcia skąd tak wysokie oceny, takiego badziewia nie widziałem nigdy. Połowa dialogów kompletnie zbędna i bez sensu.
Bardzo zabawny komentarz. Pozwól że zapytam: na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski że przedstawione zachowanie tych osób jest niespójne i bez logiki? (Bo do 5 odc - na którym jestem - cały serial przedstawia zachowanie ludzi i mamy tu dość duże tego spektrum).
Psychika ludzka jest raczej nieprzewidywalna i skąd wiesz że ty np. w podobnych przypadkach zachowałbyś się racjonalnie?
Patrząc na zachowanie ludzi przy "zwykłych" wypadkach gdzie stoją wokół i w większości oglądają albo wyjmą komórkę i nagrywają co się dzieje, to przedstawione zachowania w serialu są jak najbardziej możliwe. Do tego nie bierzesz pod uwagę specyfiki społeczeństwa koreańskiego, a jeśli wierzyć serialom koreańskim może być w naszym mniemaniu dziwne/nietypowe.
Skomentowałeś tylko jeden aspekt tego co napisał xD. Dlaczego ta cała Namra, przewodnicząca skoro jej zombiaki nie atakuja to ich nie zabije żeby wy torować przejście? Przecież może chodzić wokół nich i ciukać jednego po drugim nożem. Mogla wybić zombie z całej szkoły w kilka godzin. Sceny jak giną bohaterowie, bo się przewracają i nie chcą wstać. Ręce opadają
zauważyła to dopiero w auli gdy byli otoczeni przy tej "barykadzie na kółkach", był nawet moment ukazany i zbliżenie ze zombie na nia nie reagują.
A ja masochistycznie oglądam dalej :D To wygląda tak, jakby scenarzystą był jakiś zombiak. Zombiaki nie słyną z tego, że używają mózgów, raczej z tego, że je zjadają, ale mądrości im od tego nie przybywa. Wynajęto więc jakiegoś zombiaka i kazano mu napisać scenariusz.
Ten serial o dziwo ma swój urok, ale nie można zaprzeczyć temu, że jest potwornie głupi. Gdyby Koreańczycy z południa byli aż tak głupi, jak postacie w tym serialu, to nie pozostawałoby im nic innego, jak przyłączyć się z pokorą do państwa Kim Dzong Una. Innego wyjścia by nie mieli. To jest niesamowite, że bohaterowie z taką inteligencją potrafili rozpalić ogień za pomocą zapalniczki.
Podobało mi się bardzo, bawiłem się świetnie oglądając ten serial. Nie mogę się doczekać na kolejny sezon o ile będzie. Elo.
Twoja logika nie ogarnęła typie połowy serialu, a nawet nie miała szansy skoro oglądałeś scenami xD
Każdy udziela subiektywnej oceny, co w tym złego? Mało kto tutaj jest jakimś krytykiem filmowym lub analizuje każdy odcinek. Wielu przymyka oko na niedociągnięcia jesli ogólny wynik spełnia pokladane oczekiwania. Ja się świetnie bawiłem oglądając epidemię zombii w świecie gdzie przynajmniej młodzież wie co to zombii i potrafi dodać fakty do siebie by zrozumieć sytuację.